EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Χάσαμε τον έλεγχο"

Λοτζέσκι: "Χάσαμε τον έλεγχο"

Ο Ματ Λοτζέσκι μίλησε στο Sport24.gr μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα του Παναθηναϊκού Superfoods στη Zalgirio Arena, εστιάζοντας στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας σε άμυνα και επίθεση, αλλά και σε αυτό του μαθήματος που πήραν οι "πράσινοι".

Το νικηφόρο σερί είναι παρελθόν για τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο οποίος δεν τα κατάφερε κόντρα στη Ζάλγκιρις . Τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (16) σε συνδυασμό με την αστοχία στις βολές (56.7%) έφεραν την πρώτη ήττα μετά από πέντε διαδοχικές νίκες για το "τριφύλλι", με τον Ματ Λοτζέσκι να μιλά στο Sport24.gr για τα κακώς κείμενα οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα.

Αποστολή στο Κάουνας: Αλέξανδρος Τρίγκας

Ο έμπειρος φόργουορντ δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ για να καταγράψει το βασικό πρόβλημα της ομάδας του στη Zalgirio Arena: " Όταν δίνεις σε μια ομάδα τόσα πολλά επιθετικά ριμπάουντ, δεν μπορείς να περιμένεις πως στο τέλος θα είσαι ο νικητής. Τα δύο ημίχρονα ήταν πολύ διαφορετικά, χάσαμε τον έλεγχο στη γ' περίοδο και υποχρεωθήκαμε να κυνηγάμε για πολλή ώρα τη Ζάλγκιρις, η οποία ξέφυγε και μετά ήταν δύσκολο να συμμαζέψουμε την κατάσταση", δήλωσε αρχικά για να εξηγήσει αμέσως μετά πως " ήταν όλα άσχημα, δεν μπορώ να σταθώ σε κάτι συγκεκριμένο. Χάσαμε ελεύθερα σουτ, δεν βάλαμε τις βολές, δώσαμε πολλά ριμπάουντ στη Ζάλγκιρις. Δεν ήταν μόνο ένα το πρόβλημα, ήταν ένα σύνολο πραγμάτων που δεν μας επέτρεψε να κρατήσουμε το παιχνίδι στα χέρια μας. Προφανώς είναι απογοητευτικό όλο αυτό, αλλά δεν μπορούμε να κάτσουμε και να κοιτάμε για πολύ τι έγινε απόψε (σ.σ.: χθες). Πρέπει να πάμε παρακάτω, να δουλέψουμε και να γίνουμε καλύτεροι".

Η αλήθεια είναι πως το "τριφύλλι" έδειξε στο Κάουνας σημάδια από τις αμυντικές αδυναμίες που εμφανίστηκαν με το "καλημέρα" της EuroLeague στη Βαρκελώνη, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ο Ματ Λοτζέσκι έσπευσε να σημειώσει επ αυτού πως " είμαστε πολύ διαφορετικοί σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι", για να προσθέσει: "Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για ό,τι έγινε απόψε. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά χάσαμε τον έλεγχο. Είναι από τις βραδιές που μπορούν να έρθουν μέσα στη χρονιά, το σημαντικό είναι πως θα τις δουλέψεις προς όφελός σου. Αν δηλαδή θα μείνεις σε αυτή και θα σε πάρει από κάτω ή θα την χρησιμοποιήσεις ως "τροφή" για να εξελιχθείς, κι εμείς θέλουμε να κάνουμε αυτό ακριβώς, να γίνουμε καλύτεροι".

Τι ήταν χειρότερο για την ομάδα του; Οι χαμένες βολές ή τα επιθετικά ριμπάουντ της Ζάλγκιρις; " Είναι αλληλένδετα. Όλα παίζουν ρόλο. Όταν χάνεις ελεύθερες βολές, προφανώς σου δημιουργεί εκνευρισμό. Όπως επίσης όταν βλέπεις τον αντίπαλο να παίρνει τόσα πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Σκέψου λοιπόν να γίνονται ταυτόχρονα, σε παίρνει από κάτω και δεν είναι εύκολο να επανέλθεις. Κι εκεί "χτύπησε" η Ζάλγκιρις με το σερί που έκανε και πήρε τη μεγάλη διαφορά, αυτό το +17. Μπορεί να μην είναι η πιο ταλαντούχα ομάδα της διοργάνωσης, αλλά είναι πολύ σκληρή. Παίζουν ο ένας για τον άλλον", απάντησε, για να καταλήξει με όσα είχε να πει εστιάζοντας σε αυτά που έρχονται, κι όχι σε όσα έχουν ήδη περάσει για τον Παναθηναϊκό Superfoods:

" Έχουμε δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα μας τώρα, με την Αρμάνι Μιλάνο και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Είναι σημαντικό να μην έχουμε απώλειες, γιατί το ΟΑΚΑ πρέπει να παραμείνει αλώβητο. Μας βοηθάει αυτό στη διοργάνωση. Θα κοιτάξουμε να βελτιωθούμε και να μην παρουσιάσουμε ξανά το πρόσωπο που δείξαμε απόψε, αυτή την παθητικότητα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ