EUROLEAGUE

Λεκαβίτσιους: "Ο Γιασικεβίτσιους είναι σταρ"

Λεκαβίτσιους: "Ο Γιασικεβίτσιους είναι σταρ"

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους με αφορμή την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού Superfoods με την Ζάλγκιρις (25/1, 21:15) μίλησε για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και "υποκλίθηκε" στους φίλους της ομάδας του.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods στην 20η "στροφή" της EuroLeague θα υποδεχθεί την Ζάλγκιρις (25/1, 21:15) και ο Λούκας Λεκαβίτσιους μίλησε για την αναμέτρηση της νυν με την τέως ομάδα του και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Τσάβι Πασκουάλ και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ... έβγαλε το καπέλο του στους φίλους των "πρασίνων".

Ο 24χρονος Λιθουανός γκαρντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ιστοσελίδα 15min.lt έκανε έναν μικρό απολογισμό της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό, στάθηκε στη δύναμη της έδρας των "πρασίνων", ενώ, όπως ήταν λογικό, αναφέρθηκε εκτενώς και στην τέως ομάδα του.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μεταξύ άλλων μίλησε για:

...το πώς έχει εξελιχθεί η σεζόν και τις εντυπώσεις του: "Εχω καλές εντυπώσεις, τα πηγαίνω καλά, όπως και η ομάδα. Όλα είναι καλά".

...την "προαγωγή" του σε βασικό πόιντ γκαρντ για τρία ματς (με Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ερυθρό Αστέρα και Βαλένθια) κατά την διάρκεια της απουσίας του Νικ Καλάθη:ίχα αυτοπεποίθηση, καθώς γνώριζα πως θα αγωνιζόμουν τουλάχιστον για 20 λεπτά. Ένιωθα ελεύθερος".

...την Ζάλγκιρις και το αν την παρακολουθεί: "Δεν θα έλεγα πριν από την σεζόν πως η Ζάλγκιρις θα ήταν τόσο ψηλά. Δεν ξέρω. Ήταν μία μικρή έκπληξη, μέχρι να δω το παιχνίδι της Ζάλγκιρις... Παίζουν πολύ καλά. Αυτή είναι η αξία ενός προπονητή. Ακολουθούν το σύστημα του προπονητή. Φυσικά μπορεί να μην το καταλαβαίνουν όλοι, αλλά προσπαθούν. Για αυτό η Ζάλγκιρις παίζει τόσο καλά. Την παρακολουθώ όσο μπορώ. Αν έχω την ευκαιρία, θα δω όλα τα παιχνίδια της".

...το αν του ήταν δύσκολο να αγωνιστεί στο Κάουνας και τις διαφορές που υπάρχουν σε σύγκριση με το ματς του α' γύρου: " Θα είναι πιο ήρεμα, γιατί τώρα παίζουμε στην έδρα μας. Φυσικά το παιχνίδι στο Κάουνας ήταν ενδιαφέρον. Τα συναισθήματά μου ήταν περίεργα. Θα νιώσω κάπως έτσι ξανά, καθώς θα αντιμετωπίσω φίλους μου, αλλά χρειαζόμαστε τη νίκη και θα σκέφτομαι μόνο το μπάσκετ".

Λεκαβίτσιους: "Ο Γιασικεβίτσιους είναι σταρ"

...την απουσία του Παούλιους Γιανκούνας: "Είναι ένας σημαντικός παίκτη. Η απουσία του θα επηρεάσει, αλλά δεν ξέρω. Κάποιες φορές όταν ένας παίκτης απουσιάζει, οι συμπαίκτες του παίζουν καλύτερα. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς".

...τις αλλαγές στην άμυνα που χρησιμοποιεί ο Τσάβι Πασκουάλ: " Ο προπονητής χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα, γιατί έχουμε αθλητικούς ψηλούς. Όταν αγωνίζομαι, προσπαθούμε να αλλάζουμε λιγότερο. Τα δοκιμάζουμε όλα".

...το τι του ζητάει ο Πασκουάλ στην επίθεση: "Θέλει να είμαι περισσότερο επιθετικός. Δεν είναι κάτι καινούργιο για εμένα".

...την ζωή στην Αθήνα: " Είναι πολύ καλή χωρίς μεγάλες αλλαγές. Ο καιρός είναι καλός, όπως και το φαγητό. Όλα είναι καλά".

...τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού: "Είναι απίστευτοι. Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου αυτό που είδα στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Με όλο το σεβασμό στους φιλάθλους της Ζάλγκιρις, ήτνα κάτι απίστευτο.. Το γήπεδο ήταν κατάμεστο από 20.000 φιλάθλους που τραγουδούσαν. Όλοι οι φίλαθλοι είναι τρελοί για το μπάσκετ".

...το τι κάνει τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται τόσο καλά στο ΟΑΚΑ: " Έχουμε πολύ καλούς και αποφασισμένους οπαδούς. Ίσως και να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Πρέπει, όμως, να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας".

...το τι τον ρωτούν στην Ελλάδα για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: "Πλέον με ρωτούν λιγότερο. Μου έκαναν όλες τις ερωτήσεις στην αρχή της σεζόν. Αν μιλήσεις με κάποιον στην Αθήνα, θυμάται τα πάντα για τον Σάρας. Είναι ακόμα ένας σταρ".

...τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και το αν η "κόντρα" με την EuroLeague επηρεάζει την ομάδα: " Μιλάμε λίγο για τον πρόεδρο. Αυτό συμβαίνει όταν έρχεται στα αποδυτήρια για να μας συγχαρεί για τις νίκες μας. Βλέπει πάντα τους αγώνες μας".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ