EUROLEAGUE

Καλάθης: "Αναλαμβάνω την ευθύνη ως αρχηγός"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Ζάλγκιρις, ο Νικ Καλάθης ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί για τις κακές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα. "Δεν παίζω όπως πρέπει", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Παναθηναϊικός έχασε ένα ακόμη "κλειστό" παιχνίδι, αυτή τη φορά από τη Ζάλγκιρις , και πλέον είναι σε κίνδυνο ακόμη κι η οκτάδα. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έκαναν τα εύκολα δύσκολα μετά τις δύο τελευταίες ήττες, έχοντας μπροστά τους ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Κάουνας, ο Νικ Καλάθης εξήγησε πως " δεν παίξαμε όπως έπρεπε, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Επιθετικά ήμασταν κάκιστοι, ήμασταν εγωιστές ως ομάδα. Στην άμυνα τα πήγαμε πολύ άσχημα στην τελευταία περίοδο. Όλο το πρόβλημα για εμάς εστιάζεται στην εικόνα που είχαμε στην επίθεση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης", ενώ πρόσθεσε: "Πρέπει να βελτιωθούμε εκτός έδρας. Ειδικά στη δική μας περίπτωση, δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να πάρουμε νίκες από εδώ και πέρα, ειδικά εκτός έδρας. Μακριά από το ΟΑΚΑ δείχνουμε αδυναμία να "κλείσουμε" τα παιχνίδια με τον σωστό τρόπο, αδυνατούμε να διαχειριστούμε αγώνες που κρίνονται στο τέλος".

Σε ό,τι αφορά τα πέντε τελευταία παιχνίδια της regular season, τόνισε: " Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε κάθε φορά στο γήπεδο. Είναι απαράδεκτο να είμαστε έτσι, είναι απαράδεκτο για τον κόσμο μας, για την ομάδα, για εμάς τους ίδιους να παίζουμε έτσι. Είμαστε καλύτεροι από αυτό που δείχνουμε, κι είμαστε εδώ για έναν λόγο. Ελπίζω να μάθουμε από όλο αυτό. Έχουμε πολλούς στόχους μπροστά μας, γι αυτό θα πρέπει να αντιδράσουμε, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης", για να εξηγήσει ότι " έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο το 2011, δεν παίζαμε καλό μπάσκετ για μεγάλο διάστημα. Στο τέλος όμως δεθήκαμε και φτάσαμε μέχρι το Final Four".

Σε ερώτηση που του έγινε για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο των "πρασίνων", απάντησε πως " προφανώς πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα. Ξέρουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτό που έχουμε δείξει. Γι αυτό πρέπει να το αποδείξουμε στο παρκέ, να δείξουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και να παίξουμε ανάλογα με τη φανέλα και την ιστορία του συλλόγου".

Κι έκλεισε αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού σε πολλά παιχνίδια: " Θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε κάποια κομμάτια, στα "κλειστά" παιχνίδια ειδικά. Είμαι ένα κομμάτι του προβλήματος, ειδικά από τη στιγμή που παίζω στο "1". Δεν παίζω όπως θα ήθελα, αλλά ταυτόχρονα στο τέλος των αγώνων, θα πρέπει να λειτουργούμε καλύτερα στις δύο πλευρές του παρκέ. Είμαι μεγάλο μέρος του προβλήματος, αναλαμβάνω την ευθύνη ως ο πλεϊμέικερ και ο αρχηγός. Πρέπει να βελτιωθώ και να παίξω όπως ξέρω για να βοηθήσω περισσότερo".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ