EUROLEAGUE

Καλάθης: "Παναθηναϊκός σημαίνει νίκη"

Καλάθης: "Παναθηναϊκός σημαίνει νίκη"

Ο Νικ Καλάθης μίλησε στην Euroleague TV για την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, αλλά και τη συνεργασία του με τους "παππούδες" Δημήτρη Διαμαντίδη και Αντώνη Φώτση.

Μετά από τρία χρόνια στην... ξενιτιά, ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο θέλει να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους γίνεται. Δεν είναι μόνο δική του επιδίωξη αλλά και το νόημα της παρουσίας του στην ομάδα.

Όπως τόνισε στην Euroleague TV, " είναι υπέροχα που γύρισα", για να εξηγήσει πως όλο αυτό συμβαίνει γιατί " έχω πολύ έντονες αναμνήσεις από τον Παναθηναϊκό. Η επιστροφή μου στην Ευρώπη δεν ήταν τόσο δύσκολη απόφαση, όπως επίσης το να ξαναφορέσω τη φανέλα του Παναθηναϊκού". Όταν κλήθηκε να μιλήσει για το ρόστερ που έχουν φέτος οι "πράσινοι" είπε πως " οι πιο "παλιοί" έχουν κάνει πολλά πράγματα στην καριέρα τους, ενώ οι νεότεροι είναι γεμάτοι ταλέντο και πολλές δυνατότητες. Αν βάλουμε όλα αυτά μαζί, τότε θα κάνουμε ωραία πράγματα. Ο στόχος μας είναι να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι".

Όταν βέβαια λέει "παλιοί" δεν εννοεί μόνο σε θέμα εμπειριών, αλλά και ηλικίας. Το "καμπανάκι", βλέπετε, αφορούσε τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Αντώνη Φώτση, τους οποίους -αφού χαρακτήρισε "παππούδες"- εξήρε για όσα έχουν κάνει στην καριέρα τους. " Ο καθένας έχει διαφορετικό ρόλο, είμαστε "δεμένοι" μεταξύ μας και μπορούμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό φέτος".

Αλήθεια, ποια η άποψή του για τον όμιλο στον οποίο συμμετέχει ο Παναθηναϊκός (μαζί με Καρσίγιακα, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Ζιελόνα Γκόρα, Ζάλγκιρις και Μπαρτσελόνα); " Είναι ωραίος όμιλος", είπε αρχικά ο Νικ Καλάθης, για να προσθέσει πως " έχουμε την Μπαρτσελόνα, που παλεύει πάντα για την κατάκτηση του τίτλου, τη Λοκομοτίβ Κουμπάν που έχει δύσκολη έδρα και είναι ανερχόμενη. Γενικά κάθε ομάδα μπορεί να πάρει τη νίκη απέναντι στην άλλη. Το μείζον είναι να βελτιωνόμαστε διαρκώς".

Τέλος, σε ερώτηση για το για το αν η κατάκτηση του έβδομου ευρωπαϊκού είναι ο βασικός στόχος φέτος, απάντησε: " Κάθε φορά που φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο στόχος είναι να κερδίζεις. Το καταλαβαίνεις παντού αυτό μέσα στην ομάδα. Ο βασικός μας στόχος είναι να κατακτούμε τίτλους. Φέραμε αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το τι έχουμε ως απώτερο σκοπό".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ