EUROLEAGUE

Καλάθης: "Με νοιάζει ότι νικήσαμε, όχι ότι έχασα το τριπλ νταμπλ"

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΑΛΑΘΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Νικ Καλάθης οδήγησε τον Παναθηναϊκό Superfoods στη νίκη επί της Αναντολού Εφές, αλλά δεν έμεινε στα στατιστικά του, όταν κλήθηκε να μιλήσει για το παιχνίδι. Στάθηκε στην ομαδική προσπάθεια, την επιρροή όλων στο θετικό αποτέλεσμα.

Αν ο Νικ Καλάθης δεν έκανε το ματς της ζωής του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Superfoods, τότε η νίκη δεν θα ερχόταν. Ο ομογενής πλεϊμέικερ έγραψε ιστορία με την εμφάνισή του στο Sinan Erdem Dome, έβαλε το μεγαλύτερο σουτ της βραδιάς και οδήγησε το "τριφύλλι" στη νίκη επί της Αναντολού Εφές .

Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει στην κάμερα της NOVA, η πρώτη (φυσιολογικά) ερώτηση που κλήθηκε να απαντήσει αφορούσε στο αν αυτή ήταν η μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του: " Πιστεύω ότι ίσως είναι η καλύτερη εμφάνιση της καριέρας μου. Ήταν δύσκολο να φτάσουμε στη νίκη. Ήταν σημαντική η ομαδική προσπάθεια, γυρίσαμε από το -7 στο τελευταίο δεκάλεπτο, δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Όλοι προσέφεραν πολλά. Ο Νίκος (Παππάς) έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο, ο Ίαν (Βουγιούκας) έπαιξε εξαιρετικές άμυνες. Ό,τι και να λέμε τώρα, αν δεν δούλευαν όλοι τόσο καλά στην άμυνα, δεν θα παίρναμε το παιχνίδι", για να προσθέσει αναφερόμενος στο πως γύρισε η κατάσταση στο κρίσιμο:

" Παίζουμε μαζί, ο ένας στηρίζει τον άλλον. Ο κόουτς μάς προετοίμασε εξαιρετικά στο πνευματικό κομμάτι, τόσο απόψε όσο και απέναντι σε Ολυμπιακό και Χίμκι. Όλη η δουλειά έγινε στην άμυνα, από εκεί ξεκινούν όλα. Δώσαμε κάποια εύκολα καλάθια απόψε, αλλά γενικά νομίζω κάναμε καλή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι".

Όσο για το γεγονός πως έχασε για ένα ριμπάουντ μια ιστορική επίδοση, το τριπλ νταμπλ; " Για μένα απόψε το πιο σημαντικό ήταν να κερδίσουμε, όχι να κάνω το τριπλ νταμπλ. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να το κάνω, αλλά δεν με απασχολεί αυτή την στιγμή. Δεν με απασχολούν τα στατιστικά και οι αριθμοί, αυτό που μετράει επί της ουσίας είναι να κερδίζει η ομάδα", απάντησε και πρόσθεσε σχολιάζοντας το γεγονός πως στο τέλος οι συμπαίκτες του εμπιστεύθηκαν το μομέντουμ και τη συνέπεια που παρουσίασε σε εκτελεστικό επίπεδο:

" Από την Εθνική Ανδρών απέκτησα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Προφανώς μου αρέσει αυτό το γήπεδο (γελάει). Το έδειξα και στο Eurobasket. Έχω εμπιστοσύνη στο σουτ μου, μπορώ να δίνω πολλές ασίστ γιατί έχουμε εξαιρετικούς σουτέρ. Το νιώθω καλά και με βοηθούνα σε όλα οι συμπαίκτες μου".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ