EUROLEAGUE

H… ντροπή του Φελντέιν

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / DARUSSAFAKA - PANATHINAIKOS (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Το EuroLeague Greece βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου ο Παναθηναϊκός Superfoods είχε ακόμα ένα στραβοπάτημα εκτός έδρας και ο Τζέιμς Φελντέιν έδωσε τη δική του διάσταση.

Στο ίδιο έργο θεατές γι’ ακόμα μία εκτός έδρας αναμέτρηση του «τριφυλλιού». Οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στο σημαντικό «διπλό» κόντρα στην Νταρουσάφακα αλλά στις λεπτομέρειες οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που χαμογέλασαν και παρέμειναν ζωντανοί για την είσοδο στην οκτάδα. Εκείνοι που έβαλαν τα μεγάλα σουτ και ο Παναθηναϊκός αναγκαστικά συνεχίζει τον δρόμο του όπου θ’ αναζητήσει την εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Ζαλγκίρις, την επόμενη εβδομάδα στο Κάουνας.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Πόλη, ο Τζέιμς Φελντέιν δεν έψαξε δικαιολογίες κι έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση για όσα έφταιξαν και δεν ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα. " Η άμυνα κερδίζει παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και δεν παίξαμε καθόλου. Τραγικό…", ξεκαθάρισε ο Δομηνικανός γκαρντ που όπως και οι συμπαίκτες του δεν πίστευαν πως χάθηκε με παρόμοιο τρόπο ακόμα μία αναμέτρηση και πρόσθεσε: " Ξέρουμε πως έχουν καλούς παίκτες, αλλά το να σκοράρουν εύκολους πόντους είναι κακό. Δεν δικαιολογείται και θα πρέπει να ντρεπόμαστε. Πρέπει να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο να νικάς εκτός έδρας, αλλά έτσι είναι όλη ηEuroLeagueδεν υπάρχουν περιθώρια, για να ψάχνουμε δικαιολογίες".

Από την όλη κουβέντα φυσικά, δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στις εννέα ήττες που έχει ο Παναθηναϊκός μακριά από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. «Δεν ξέρω τι γίνεται μακριά απ' το ΟΑΚΑ. Πρέπει να βρούμε γρήγορα τι φταίει, γιατί ακολουθούν σημαντικοί αγώνες. Δεν απομένουν πολλά παιχνίδια ακόμα ειδικά εκτός έδρας. Πρέπει να το βρούμε και να το διορθώσουμε τώρα, όσο είναι νωρίς. Κανείς μας δεν ξέρει τι. Ούτε ο προπονητής το ξέρει. Αλλά εμείς οι παίκτες ως επαγγελματίες πρέπει να βρούμε γιατί δεν παίζουμε καλά εκτός έδρας», σχολίασε ο Φελντέιν και στη συνέχεια δεν έκρυψε την απορία του για το σουτ στο οποίο ευστόχησε ο Ουίλ Κλάιμπερν και "σφράγισε" την επικράτηση για την Νταρουσάφακα λέγοντας " είναι καλός παίκτης. Ευστόχησε σε δύσκολο σουτ. Αυτό κάνουν οι καλοί παίκτες".

"Πρέπει να μάθουμε να νικάμε εκτός"

Η σεζόν σιγά-σιγά μπαίνει στην τελική της ευθεία και τα κρίσιμα ματς πλησιάζουν, ειδικά σταplayoffs, εκεί όπου οι "πράσινοι" θα κληθούν να πάρουν θετικά αποτελέσματα μακριά από το ΟΑΚΑ, αν θέλουν το βήμα παραπάνω που είναι τοFinal4. Δεν υπάρχει διαφορετικός δρόμος αφού οι θέσεις που δίνουν το πλεονέκτημα, σε μεγάλο βαθμό έχουν ξεκαθαρίσει. Αυτό άλλωστε, το γνωρίζουν πολύ καλά οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, κάτι το οποίο φάνηκε και από τα λόγια του Φελντέιν πριν αποχωρήσει η αποστολή του "τριφυλλιού" για το ξενοδοχείο καθώς τόνισε: " Πρέπει να κοιτάξουμε να τελειώσουμε όσο πιο ψηλά στην κατάταξη γίνεται. Αυτό σημαίνει πως οι αναμετρήσει που έρχονται είναι σημαντικές. Δεν είναι ανάγκη να κοιτάμε τι γίνεται κάτω από εμάς. Φυσικά θέλουμε να τερματίσουμε τέταρτοι ή και τρίτοι, αλλά θα 'ναι δύσκολο και το ξέρουμε. Η αποστολή μας ήταν δύσκολη και παραμένει, επομένως πρέπει ν' αρχίσουμε να νικάμε εκτός έδρας. Πρέπει ν' αρχίσουμε τώρα, όχι να περιμένουμε τα playoffs. Θα 'ταν ωραία να νικήσουμε στα playoffs, αλλά πρέπει να μάθουμε από τώρα πώς να το κάνουμε και τότε να είμαστε έτοιμοι για να πετύχουμε τον στόχο μας".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ