EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να διευρύνει το αήττητο σερί του στην, γνωρίζοντας την ήττα με 69-67 από τον Ερυθρό Αστέρα. Το Euroleague Greece αξιολογεί την παρουσία των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην Kombank Arena.

Το Euroleague Greece αξιολογεί την παρουσία των παικτών του Παναθηναϊκού στην Kombank Arena, όπου ηττήθηκε το "τριφύλλι" (69-67) με αποτέλεσμα να μην διευρύνει το αήττητο σερί του.

Μαρκίς Χέινς: Έπαιξε κάτι λιγότερο από 12 λεπτά έχοντας 5 πόντους (1/1 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη με 4 στο ranking. Ήταν επί της ουσίας η "αλλαγή" του Καλάθη, ειδικά στον τομέα της άμυνας πάνω στη μπάλα. Ο ρόλος του ήταν κατά κύριο λόγο αμυντικός. Πίεσε τη μπάλα, αλλά έχασε και ορισμένες προσωπικές μονομαχίες στο 2ο ημίχρονο από τον Μίσιτς.

Σάσα Πάβλοβιτς: Ξεκίνησε στη βασική πεντάδα και έπαιξε συνολικά 19 λεπτά, έχοντας 7 πόντους (2/3 δίποντα, 1/1 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος και 8 στο ranking. Οι καλές του φάσεις ήταν κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Αντιμετώπισε ωστόσο πρόβλημα στην άμυνα, απέναντι σε πιο γρήγορους αντιπάλους.

Βλάντο Γιάνκοβιτς: Έμεινε στο παρκέ 4.37' έχοντας 2 λάθη. Επέστρεψε γρήγορα στον πάγκο, πληρώνοντας κυρίως τις κακές επιθετικές του επιλογές. Δεν του έδειξε εμπιστοσύνη ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ειδικά όταν έβλεπε ότι "κοιτούσε" το καλάθι περισσότερο από το κανονικό.

Αντώνης Φώτσης: Αγωνίστηκε για 9 λεπτά έχοντας 0/3 τρίποντα. Λόγω της παρουσίας του Μίλερ προτιμήθηκε ο Γκιστ στο "4".

Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: Ήταν 2ος σκόρερ (11) και πρώτος σε ranking (16 - όπως και ο Ουίλιαμς), έχοντας 4/9 δίποντα, 3/3 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 κόψιμο. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς στο καλό σημείο των "πρασίνων" και σίγουρα το γεγονός ότι χρεώθηκε με τρία φάουλ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε ρόλο στην αγωνιστική πτώση του Παναθηναϊκού. Αποτέλεσε σταθερά τον βασικό στόχο της ομάδας στο low-post. Κέρδισε μάχες με τον Ζίρμπες.

Τζέιμς Φελντέιν: Έπαιξε 18 λεπτά έχοντας 4 πόντους (2/2 δίποντα, 0/2 τρίπποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο. Λόγω της παρουσίας του Ουίλιαμς είχε λιγότερο τη μπάλα στα χέρια του. Γενικότερα πέρασε σε έναν πιο "δεύτερο" ρόλο, χωρίς όμως να αποτύχει στην εκπλήρωση του.

Δημήτρης Διαμαντίδης: Έπαιξε 20.45' χωρίς να πετύχει πόντο. Είχε μόνο 2 άστοχα τρίποντα, τα οποία μάλιστα τα πήρε νωρίς μόλις μπήκε στο παιχνίδι. Πήρε 2 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και υπέπέσε σε 3 λάθη. Δημιουργικά δεν κατάφερε να ξεκλειδώσει την pick-n-roll άμυνα του Ερ. Αστέρα, χωρίς όμως να εκβιάσει προσπάθειες. Είδαμε και τους "πράσινους" στην τελευταία περίοδο να αλλάζουν επιθετικό προσανατολισμό και να βάζουν τη μπάλα στα χέρια του Ουίλιαμς.

Τζέιμς Γκιστ: Η παρουσία του ήταν καθοριστική. Ξεκίνησε με 6 πόντους με καρφώματα και τέλειωσε το ματς με 9 πόπντους (3/4 δίποντα, 1/4 τρίποντα), ενώ είχε ακόμη 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη και 3 κερδισμένα φάουλ. Έδωσε ωστόσο πολλές μάχες κυνηγώντας τον Κουίνσι Μίλερ, ειδικά όσο χρόνο έπαιζε ο τελευταίος στο "4".

Νικ Καλάθης: Επιθετικά τουλάχιστον δεν ήταν από τα καλύτερα παιχνίδια του. Είχε 5 πόντους με 2/10 σουτ (0/4 τρίποντα), 2 ασίστ, 1 λάθος, 3 κλεψίματα και 2 ριμπάουντ σε 24 λεπτά. Ξεκίνησε άστοχος από μακριά και αυτό επηρέασε το παιχνίδι του. Οι καλές στιγμές του ωστόσο ήρθαν στην άμυνα, ειδικά σε ότι αφορά το μαρκάρισμα του Γιόβιτς. Έκανε καλή δουλειά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Όγκγιεν Κούζμιτς: Είχε 5 πόντους (2/4 δίποντα, 1/1 βολή), 2 ριμπάουντ, 1 λάθος, 1 κλέψιμο και 4 στο ranking. Έχασε ωστόσο εύκολες φάσεις μες στη ρακέτα και αυτό πλήρωσε επί της ουσίας και δεν έμεινε περισσότερο στο παρκέ, διότι "μάτσαρε" απέναντι στους βαρύτερους Τσίρμπες και Στίματς.

Έλιοτ Ουίλιαμς: Ο πολυτιμότερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Είχε 17 πόντους (3/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα), οι 14 εκ των οποίων στην τελευταία περίοδος, όταν γύρισε μόνος του το ματς από το -12. Κέρδισε 7 φάουλ, έκανε 3 κλεψίματα και 3 λάθη. Στο ένας-ένας ήταν ασυναγώνιστος πετυχαίνοντας προσωπικά καλάθια που απέδειξε την κλάση του. Στο τέλος φάνηκε να είναι κουρασμένος (έπαιξε 27 λεπτά συνολικά) και δεν ανταποκρίθηκε όταν οι Σέρβοι τον πίεσαν και τον δυσκόλεψαν στο να πάρει τη μπάλα.

Βινς Χάντερ: Πολύ θετική η παρουσία του. Έπαιξε σε τρία διαφορετικά διαστήματα. Στο πρώτο μέρος πέτυχε 4 πόντους τελειώνοντας δύο πάσες των συμπαικτών του. Είχε 2/4 δίποντα, 2 ριμπάουντ σε 10 λεπτά. Η συνεισφορά του στην άμυνα ήταν ωστόσο καθοριστική. Τα γρήγορα πόδια του άλλαξαν την εικόνα του αγώνα στο 2ο ημίχρονο. Ήταν στο "5" στο 4ο δεκάλεπτο, στο σημείο που η άμυνα του Παναθηναϊκού βελτιώθηκε αισθητά.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ