EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Χίμκι

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / KHIMKI - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ×ÉÌÊÉ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / KHIMKI - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ντεμπούτο των Μάικ Τζέιμς (κυρίως) - Έιντριαν Πέιν μπέρδεψε τον Παναθηναϊκό και το Sport24.gr σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του στην εκτός έδρας ήττα από την Χίμκι.

Ο Μάικ Τζέιμς κι ο Έιντριαν Πέιν έκαναν το ντεμπούτο τους με την πράσινη φανέλα στη σεζόν 2017/18, όμως ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε υπερβολικά μπερδεμένος στην Μιστίστσι Αρένα της Μόσχας και ηττήθηκε από την Χίμκι ( 78-61 ) κάνοντας κακή εμφάνιση. Ο Τσάβι Πασκουάλ άλλα περίμενε, άλλα είδε στην Ρωσία. Ο Νικ Καλάθης έκανε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση, Γκιστ, Ρίβερς, Παππάς έμειναν σε ρηχά νερά, ο Έιντριαν Πέιν δεν μπορούσε να βοηθήσει και ο Μάρκους Ντένμον με τους Τζέιμς - Βουγιούκα - Σίνγκλετον ήταν οι μόνοι που απείλησαν τους Ρώσους. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 που αγωνίστηκαν απόψε στο ματς με την Χίμκι, με τον Πασκουάλ να προτιμά τον Ντίνο Μήτογλου από τον Ζακ Όγκαστ που έμεινε εκτός αποστολής.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 14 πόντοι (1/2 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 6/6 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 34:06 (14 ranking)

Μπήκε στο ματς με βήματα, είχε σοβαρό πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Γκιλ που έβαλε τους 7 πρώτους πόντους της Χίμκι, συνέχισε με νέο λάθος όταν πάτησε την γραμμή σε προσπάθεια να ξεκινήσει drive από την αριστερή γωνία και δέχθηκε και τρίποντο από τον Σβεντ για το 12-6. Έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 8', μετά από σπουδαία ασίστ του Καλάθη στην καρδιά της ρακέτας των γηπεδούχων και πήγε για πρώτη φορά στον πάγκο. Γύρισε στο 13' για να βάλει βολές για το 28-20, κέρδισε φάουλ από τον Ρόμπινσον και πρόσθεσε άλλο ένα ζευγάρι από τη γραμμή για το 30-25, όμως και πάλι δυσκολευόταν να βρει ρυθμό και στην άμυνα και στην επίθεση. Στο 29' έβαλε σουτ για το 60-44, στο 33' άλλο ένα για το 68-52, όμως όλα είχαν κριθεί. Έπαιξε υπερβολικά πολύ, είχε μερικές καλές στιγμές, ήταν από αυτούς που διασώθηκαν αλλά τίποτα περισσότερο.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 1 ασίστ σε 21:23 (0 ranking)

Μπήκε στο ματς μόλις στο τέταρτο λεπτό, στη θέση του Αντετοκούνμπο, μπήκε και ζεστός καθώς σκόραρε τρίποντο για το 14-9 από την δεξιά γωνία. Συνέχισε με λέι-απ για το 16-11 και έμεινε σε αυτούς τους πέντε πόντους μέχρι το ημίχρονο δίχως να προσφέρει σε άλλους τομείς της στατιστικής. Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, δεν έδωσε το παραμικρό στο δεύτερο μέρος, σε μία από τις χειρότερες βραδιές του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ακολουθεί ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απέναντι στον οποίο κάνει συνήθως μεγαλες εμφανίσεις και μένει να δούμε αν αυτή η παράδοση που έχει "χτίσει" με τους Πειραιώτες θα συνεχιστεί.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (4/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 0/2 βολές), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 26:50 (12 ranking)

Πενταδάτος προς έκπληξη όλων, ο Αμερικανός πήρε γρήγορα την πρώτη του προσπάθεια, έπαιξε στο ένας εναντίον ενός και έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία μέχρι το καλάθι της Χίμκι για το 5-4. Σε δυο-τρεις φάσεις προτίμησε να πασάρει αντί να εκτελέσει, στο 7' έκανε το πρώτο του φάουλ μετά από δικό του άστοχο φλότερ και στο 8' έβαλε τρίποντο από την δεξιά γωνία μετά από ασίστ του Καλάθη. Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, γέμισε την στατιστική του με 5 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, γύρισε στα μέσα του δεύτερου για ένα άστοχο τρίποντο από την δεξιά γωνία και 0/2 βολές στο 18' και έδειξε να έχει ανάγκη το ημίχρονο για ένα... restart. Δεν ήταν στην πεντάδα στην έναρξη της τρίτης περιόδου, μπήκε στο 26' και στο 27' έβαλε ένα δύσκολο καλάθι για το 55-37, την ώρα που δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά για τον Παναθηναϊκό. Σκόραρε ξανά στην αμέσως επόμενη επίθεση, έκανε το ίδιο (μόνος εναντίον όλων) για το 60-46 και έκανε πολύ σημαντική δουλειά για να μην ξεφύγει το σκορ και κυνηγήσει η Χίμκι το +29. Ήταν ο Μάικ Τζέιμς που γνωρίζαμε και περιμέναμε, πήρε 13 σουτ (ο Καλάθης πήρε 9 και ο Σίνγκλετον 8) και είδε τον προπονητή του να τον στηρίζει δίνοντάς του 27 λεπτά.

6. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Στατιστικά: 2 πόντοι (0/1 δίποντο, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 9:54 (-1 ranking)

Μπήκε στο ματς στην έναρξη της δεύτερης περιόδου και αμέσως μόλις έπιασε την μπάλα, χρεώθηκε με βήματα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά άρπαξε μια διεκδικίσιμη μπάλα για να κερδίσει ο Παππάς βολές στον αιφνιδιασμό, πριν παίξει καλή άμυνα σε τρίποντο του εκρηκτικού Χάνικατ και στη συνέχεια διώξει μια μπάλα πάνω από την στεφάνη. Μετά από δύο λεπτά συμμετοχής έκανε και επιθετικό φάουλ στην προσπάθεια να βάλει πλάτη και να απειλήσει και στην αμέσως επόμενη φάση έδωσε γκολ-φάουλ στον Τόμας Ρόμπινσον για το 28-18 και αποσύρθηκε μετά από 141 δευτερόλεπτα. Ο Πασκουάλ του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στο 26', ο Αμερικανός μπήκε με καλή άμυνα στον Γκιλ και στο 28' πήγε στην γραμμή για τους πρώτους του πόντους στην EuroLeague. Είχε 2/2 για το 57-41, όμως στην επόμενη άμυνα έδωσε γκολ-φάουλ στον Τζένκινς για το 60-41. Το πρώτο του δείγμα δεν ήταν καλό, δεν ήταν και εύκολο να δώσει κάτι περισσότερο, αν όμως κάποιος κρατήσει τις καλές στιγμές του, μπορεί να ελπίζει ότι ο Αμερικανός θα βοηθήσει κυρίως στο πίσω μέρος του γηπέδου αρκεί να αποφύγει τα εύκολα φάουλ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 0/2 βολές σε 12:16 (-4 ranking)

Πάτησε παρκέ στην έναρξη της δεύτερης περιόδου και γρήγορα πήρε την πρώτη του προσπάθεια. Προσπάθησε με drive να σκοράρει, κέρδισε φάουλ και βολές, τις έστειλε όμως και τις δύο στο σίδερο. Στο 13' έκανε κατάχρηση ντρίμπλας και σουτ τριών πόντων υπό κακές προϋποθέσεις που δεν βρήκε στόχo και το πρώτο του εξάλεπτο στον αγώνα ήταν κακό. Ο Πασκουάλ τον εμπιστεύθηκε και τον είχε στο παρκέ στην έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως ο Έλληνας γκαρντ είχε άλλο ένα άστοχο τρίποντο, πριν τρακάρει στους ψηλούς της Χίμκι στο 25' και αντικατασταθεί από τον Τζέιμς στο 26'. Ισοφάρισε την χειρότερη επίδοση της καριέρας του στην αξιολόγηση (οι αριθμοί δείχνουν πως η αποψινή ήταν η χειρότερη εμφάνισή του στην EuroLeague) και σίγουρα ήταν κι αυτός μπερδεμένος από την προσθήκη του Μάικ Τζέιμς.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 11 πόντοι (1/1 δίποντο, 3/5 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 14:18 (10 ranking)

Μπήκε στο ματς στο 16' κι έβαλε κατευθείαν το πρώτο του τρίποντο για το 38-30. Ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο με νέο μακρινό σουτ για το 63-49 και ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο από κάθε άλλον για να μείνει η διαφορά στο φινάλε σε φυσιολογικά επίπεδα. Έκανε ένα καλό βήμα για να κρατήσει τον εαυτό του στο rotation, αλλά θα πρέπει να συνεχίσει σε αυτές τις στροφές για να "επιβιώσει" σε μια περιφερειακή γραμμή που έχει πλέον τους Καλάθη, Λεκαβίτσιους, Τζέιμς και Παππά.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (3/4 δίποντα, 1/2 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 4 λάθη, 1 κόψιμο σε 20:39 (6 ranking)

Έκοψε τον Τόμας στην πρώτη επίθεση της Χίμκι και γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από ένα σίγουρο καλάθι, πριν βάλει το πρώτο του δίποντο στο 4' για το 9-6. Έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, μα είχε έναν πιο συμπληρωματικό ρόλο, συνέχισε σε εκείνον και λίγο πριν το ημίχρονο είχε μια άσχημη πτώση στο παρκέ που τον πόνεσε στην μέση χωρίς ευτυχώς να πρόκειται για κάτι σοβαρό. Στα μέσα της τρίτης περιόδου είχε ένα κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, αλλά η βραδιά του ήταν συνολικά κακή και λίγο έλειψε να τον δούμε να ισοφαρίζει το αρνητικό ρεκόρ καριέρας του στα λάθη (5).

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 7 πόντοι (0/1 δίποντο, 7/8 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 11:09 (13 ranking)

Τρίτος στο rotation των σέντερ, άλλαξε τον Πέιν στο 12' και έβαλε ένα ζευγάρι βολών για το 30-22, συνέχισε με ακόμη 3/4 και έφθειρε τους αντιπάλους του με το μέγεθος και τον όγκο του. Φιλότιμος και αξιοπρεπής όπως πάντα, δεν πήρε πολλά λεπτά στο δεύτερο μέρος αλλά παραμένει εκεί, είτε πρέπει να παίξει δύο, είτε πρέπει να παίξει 20 λεπτά.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 0/1 τρίποντο, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος σε 11:14 (2 ranking)

Άλλαξε τον Καλάθη στο 11', όμως στο τετράλεπτο που πήρε στο πρώτο μέρος ήταν τουλάχιστον αδιάφορος καθώς η στατιστική του έγραψε μόλις ένα λάθος. Γύρισε στο 26', νωρίτερα απ' ότι συνήθως, είχε ένα άσχημα εκτελεσμένο τρίποντο και τίποτε άλλο. Με την περιφέρεια να έχει πλέον γεμίσει, δεν θα μας προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση αν τον δούμε να μένει στον πάγκο. Ούτως ή άλλως μέχρι στιγμής (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) δεν μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την διαφορά σε αυτό το επίπεδο.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/6 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 λάθος σε 28:46 (4 ranking)

Έτρεξε όλο το γήπεδο στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού, όμως αστόχησε στο λέι-απ, πριν δεχθεί τρίποντο από τον Γκιλ για το 3-2. Δεν ήταν "λαμπερός" στα πρώτα λεπτά, όμως στο 7' έδωσε μια εξαιρετική ασίστ στον Ρίβερς για το λέι-απ του 16-11, στην επόμενη φάση άλλη μία τελική πάσα στον Σίνγκλετον που κάρφωσε σαν σε προπόνηση και στην μεθεπόμενη χάρισε στον Τζέιμς την ευκαιρία να σκοράρει τρίποντο από την δεξιά γωνία για το 21-16. Δεν πήρε ανάσα στο πρώτο δεκάλεπτο, προσπάθησε να προσαρμοστεί με τον Τζέιμς στο πλευρό του και γύρισε στο 13' μετά από μόλις δύο λεπτά ξεκούρασης. Δεν ήταν σε καλό απόγευμα, έκανε ένα τραγικά άστοχο σουτ τριών πόντων στο 19' και στο ημίχρονο είχε 2 πόντους με 1/7 σουτ σε 16:17 συμμετοχής. Συνέχισε χωρίς ρυθμό στο τρίτο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα ο Πασκουάλ να τον βγάλει στο 26' για να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό με τον Λεκαβίτσιους. Έκανε την χειρότερη φετινή του εμφάνιση και μένει να δούμε αν ήρθε η στιγμή για ένα αρκετά φυσιολογικό ντεφορμάρισμα μετά από ένα συγκλονιστικό τετράμηνο.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα), 2 ριμπάουντ σε 5:13 (1 ranking)

Πήγε στο μαρκάρισμα του Σβεντ από το πρώτο δευτερόλεπτο, έβαλε και το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης μετά από φόλοου κάρφωμα σε άστοχο λέι-απ του Καλάθη. Έκανε όμως δύο πολύ γρήγορα φάουλ, σε ισάριθμα λεπτά, με αποτέλεσμα να βγει στο 4' και να μην πάρει άλλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ελάχιστα πάτησε παρκέ στο δεύτερο, δεν ήταν παιχνίδι στο οποίο μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο.

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Στατιστικά: 0/2 δίποντα, 0/2 βολές, 2 ριμπάουντ σε 4:12 (-2 ranking)

Μπήκε στο τελευταίο δίλεπτο της πρώτης περιόδου (προτιμήθηκε για την δωδεκάδα από τον Ζακ Όγκαστ), έπαιξε μία πολύ καλή άμυνα στον Σβεντ, έμεινε στο παρκέ στην έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου αλλά είχε δύο άστοχες προσπάθειες. Γύρισε στα τέλη του τρίτου δεκαλέπτου, κέρδισε φάουλ σε διεκδίκηση αμυντικού ριμπάουντ και βολές, είχε όμως 0/2, με αποτέλεσμα ο Γκιλ να πάρει τη μπάλα και να σκοράρει από το κέντρο του γηπέδου για το 63-46. Αυτή την φορά δεν άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε, το σημαντικό όμως είναι ότι παραμένει μπροστά από τον Όγκαστ στο rotation και το μυαλό του προπονητή του.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ