EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Κακή βραδιά, έκτη ήττα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια και η τετράδα απομακρύνθηκε. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού, στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Την έκτη ήττα του στους οκτώ τελευταίους αγώνες γνώρισε ο Παναθηναϊκός, που "λύγισε" στην Μαδρίτη ( 92-75 ) απέναντι στην - δίχως τον Λούκα Ντόντσιτς - Ρεάλ. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν κατάφερε να "κλέψει" ένα διπλό που θα την κρατούσε ζωντανή στην διεκδίκηση της τέταρτης θέσης, μιας θέσης που σιγά σιγά θα πρέπει να ξεχάσει. Βλέπετε, η Μπασκόνια έρχεται με φόρα και απειλεί τόσο τους "πράσινους", όσο και την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα ο Πασκουάλ και οι παίκτες του να καλούνται να συγκεντρωθούν για να μη βρεθούν μπροστά σε επικίνδυνες καταστάσεις την ώρα που τόσο η Μάλαγα, όσο και ο Ερυθρός Αστέρας συνεχίζουν να ελπίζουν.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών που αγωνίστηκαν απόψε στο Wizink Center της Μαδρίτης, με τους Τζέιμς - - Ντένμον - Ρίβερς να είναι μάλλον οι μόνοι που μπορούν να αισθάνονται καλά με την προσπάθειά τους, την ώρα που οι Σίνγκλετον - Γκιστ απογοήτευαν και ο Καλάθης "φρέναρε" απότομα από έναν τραυματισμό.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 32:51 (1 ranking)

Κακό το πρώτο του διάστημα στο παιχνίδι, καθώς περιελάμβανε δύο άτσαλα τελειώματα κοντά στο καλάθι. Όταν όμως οι πράσινοι βρήκαν ρυθμό και κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα στην επίθεση, ο Αμερικανός έγραψε με τρίποντο από την αριστερή γωνία το 10-16. Δύο φάσεις αργότερα κέρδισε ένα αμυντικό ριμπάουντ, έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο και κάρφωσε εντυπωσιακά για το 12-18 . Αυτοί ήταν οι μοναδικοί του πόντοι σε 18 λεπτά στο πρώτο μέρος, με επτά προσπάθειες. Άλλες τρεις πήρε στο δεύτερο μέρος, χωρίς να σκοράρει, χωρίς να απειλήσει, χωρίς να βοηθήσει στα ριμπάουντ, χωρίς να φθείρει τους αντιπάλους του. Απογοητευτικός...

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 12 πόντοι (4/6 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 31:46 (16 ranking)

Άλλαξε τον Αντετοκούνμπο νωρίς, μόλις στο πέμπτο λεπτό και έβαλε γρήγορα το πρώτο του τρίποντο για να μειώσει στο 10-7. Ένα λεπτό μετά έβαλε και δεύτερο, αυτή τη φορά από την δεξιά γωνία, για το 12-13. Στο 15' ήρθε το τρίτο του τρίποντο για το 30-30 και με απλά λόγια βλέπαμε αυτόν τον Ρίβερς που είχαμε συνηθίσει. Τον πληθωρικό σουτέρ που καμία ομάδα μπορεί να αφήσει ελεύθερο. Δεν ήταν πενταδάτος στην έναρξη της τρίτης περιόδου, μπήκε όμως στο 21' για να βάλει το τέταρτο τρίποντό του (46-42) και στην επόμενη επίθεση να αστοχήσει για πρώτη φορά στο παιχνίδι. "Άοσμος" στο δεύτερο μέρος, δεν βοήθησε για να μείνει ο Παναθηναϊκός κοντά στο σκορ και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στην Μαδρίτη, απέναντι στην πρώην ομάδα του.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ

Στατιστικά: 23 πόντοι (7/7 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 6/6 βολές), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 λάθη σε 24:08 (24 ranking)

Μπήκε για πρώτη φορά στο 13' μετά τους Καλάθη, Λοτζέσκι, Ντένμον, Λεκαβίτσιους, ως πέμπτος γκαρντ δηλαδή. Και με τον Νίκο Παππά να είναι εκτός δωδεκάδας. Προσπάθησε να λειτουργήσει ως πλέι μέικερ, πέτυχε τους πρώτους του πόντους από την γραμμή των βολών, πριν σκοράρει ένα παλικαρίσιο δίποντο για το προσπέρασμα (30-32) στο 16'. Γύρισε στο 24' ως πόιντ γκαρντ στην θέση του Καλάθη που δεν είχε καλό ρυθμό, πέτυχε δύο σερί καλάθια για το 56-46 που κράτησε όρθια την ομάδα του, πριν βάλει και τρίποντο στο 29' για το 60-53. Ο Πασκουάλ τον κράτησε στον ρόλο του οργανωτή με τον Ντένμον στο πλευρό του, ο Τζέιμς σκόραρε δύσκολο δίποντο για το 74-65 και ακόμη ένα για το 75-67 μπροστά στα απλωμένα χέρια του Ταβάρες, πέτυχε και τρίτο εκτός ισορροπίας δίποντο για το 77-69, όμως με το σκορ στο 81-71 η μπάλα δεν του έκανε την χάρη σε μακρινό τρίποντο, με αποτέλεσμα κάπου εκεί να κριθεί οριστικά η αναμέτρηση στο Wizink Center της Μαδρίτης. Πάλεψε με πείσμα και εγωισμό, είχε το απόλυτο σε δίποντα και βολές, δεν ήταν όμως το ίδιο αποτελεσματικός από την περιφέρεια.

6. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Στατιστικά: 5 πόντοι (1/4 δίποντα, 3/4 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 11:47 (8 ranking)

Αντικατέστησε τον Γκιστ στο 8', είχε τρομερή ενέργεια, στο 11' κέρδισε φάουλ από τον Αγιόν για να σκοράρει με βολή τον πρώτο του πόντο, πριν αστοχήσει σε χουκ και βάλει το πρώτο του καλάθι λίγο αργότερα μετά από ένα αυτοκρατορικό επιθετικό ριμπάουντ και ένα ακόμη πιο φαντασμαγορικό flopping του Φελίπε Ρέγες. Άτσαλα τα τελειώματά του, θετική όμως η παρουσία του στο πρώτο μέρος. Χάθηκε στη συνέχεια...

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 11 πόντοι (4/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 24:40 (7 ranking)

Μπήκε στο 4' για να βάλει το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι, έπαιξε πολύ καλές προσωπικές άμυνες και στο 9' έκανε ένα ΤΡΟΜΕΡΟ κάρφωμα στο πρόσωπο του Αγιόν για το 15-20! Ο Ντένμον έβαλε και τρίποντο για το 38-37, αν και αυτό ήρθε μετά από τέσσερις άστοχες προσπάθειές του από την περιφέρεια. Ο Αμερικανός έδειχνε τρομερά πεισμωμένος, η άμυνα της Ρεάλ τον αντιμετώπισε με τρομερή προσοχή, είδαμε από εκείνον περισσότερη αποφασιστικότητα. Στο 22' σκόραρε ξανά για το 42-39, βρέθηκε στην ίδια πεντάδα με τον Τζέιμς, έκανε λάθος πάσα στο 25' με την διαφορά στους 11 (53-42) και έδωσε γκολ-φάουλ στον Ρέγες για να γράψει ο Ισπανός το 72-61 στο 33'. Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να δώσει κάτι περισσότερο από αυτά που πρόσφερε.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 6 πόντοι (3/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη σε 28:59 (0 ranking)

Πήρε το πρώτο αμυντικό ριμπάουντ της αναμέτρησης, όμως στη συνέχεια αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, πριν κοπεί στα ίσα από τον θηριώδη Ταβάρες που του προκάλεσε προβλήματα και στην άλλη μεριά του γηπέδου. Γύρισε στις αρχές της δεύτερης περιόδου και σκόραρε με φόλοου για το 21-25, έκανε ένα αχρείαστο επιθετικό φάουλ σε σκριν στο 17' και έμεινε χαμηλά σε αυτά τα 15 λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος. Το δεύτερο καλάθι του (και μάλιστα πολύ δύσκολο) το πέτυχε στο 33' για το 72-63, πριν κάνει το τέταρτο φάουλ του με 6:21 να μένουν για το φινάλε. Κακό βράδυ για τον πολύπειρο Αμερικανό, απέναντι σε μία σκληρή frontline, απέναντι σε μία γραμμή ψηλών στην οποία έπρεπε να δώσει περισσότερα για να έχει ο Παναθηναϊκός ελπίδες για τη νίκη.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά:

DNP στο πρώτο μέρος, DNP και στο δεύτερο.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 3 φάουλ σε 3:37 (-2 ranking)

Μπήκε στο ματς στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, αστόχησε στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού στο δεκάλεπτο, έκανε τρία φάουλ σε 3:37 και γύρισε στον πάγκο για να δει από εκεί το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΕΙΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/2 τρίποντα), 1 φάουλ σε 6:23 (1 ranking)

DNP στο πρώτο μέρος, έδειχνε απογοητευμένος στον πάγκο, βρέθηκε όμως στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο για να απειλήσει με το μακρινό του σουτ. Και ο Αμερικανός το έκανε. Έβαλε τρίποντο από την κορυφή για το 69-61 στο 33' και αυτή ήταν η μοναδική του στιγμή στον αγώνα. Θετική ή αρνητική.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 0/3 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 3 ριμπάουντ σε 10:51 (-1 ranking)

Αυτός πήρε το πρώτο σουτ του αγώνα για τον Παναθηναϊκό, χωρίς ωστόσο να βρει στόχο. Βγήκε πολύ γρήγορα, μόλις μετά από τέσσερα λεπτά συμμετοχής, χωρίς να έχει δώσει κάτι στην ομάδα του. Γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο για να παίξει άλλα τέσσερα λεπτά, ήταν όμως ξανά ακίνδυνος για την άμυνα της Ρεάλ. Στο 28' κόπηκε σε προσπάθεια για τρεις, αποχώρησε και δεν τον είδαμε ξανά. Σε κακή κατάσταση μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός δράσης για 47 μέρες.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 10 πόντοι (3/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη σε 18:58 (4 ranking)

Προσπάθησε να δώσει ρυθμό στον Γκιστ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως ο Αμερικανός ήταν άστοχος. Συνέχισε με δύο λάθη που μπορούσε να αποφύγει, είχε άστοχο (ελεύθερο) τρίποντο, έβαλε το πρώτο του καλάθι στο 5' για το 10-4 και λίγο αργότερα ισοφάρισε με μακρινό σουτ από την κορυφή στο 10-10. Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου για να αστοχήσει σε λέι-απ στον αιφνιδιασμό και λίγο αργότερα τραυματίστηκε στο κεφάλι , με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να γυρίσει για λίγο στον πάγκο, ώστε να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς της ομάδας του και στη συνέχεια να αποχωρήσει για τα αποδυτήρια. Γύρισε στην έναρξη του δεύτερου μέρους, είχε προβλήματα στο μαρκάρισμα του Τέιλορ, έκανε και φάουλ στην διεκδίκηση ενός επιθετικού ριμπάουντ στο 24'. Έδωσε την θέση του στον Τζέιμς, γύρισε για την ύστατη προσπάθεια και σκόραρε για το 65-57 στο 31', όμως ο Πασκουάλ τον τράβηξε και πάλι στον πάγκο για να παίξει με δίδυμο Τζέιμς - Ντένμον. Δεν γύρισε μέχρι το φινάλε, σε μία περίεργη για τα δικά του στάνταρ βραδιά.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 0/4 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 6:00 (-1 ranking)

Πενταδάτος, κέρδισε στην πρώτη επίθεση το πρώτο φάουλ του Κοζέρ, προσπάθησε να σκοράρει με φόλοου στην επόμενη φάση αλλά ήταν πολύ άστοχος. Λίγο μετά δεν επέτρεψε στον Ράντολφ να καρφώσει εντυπωσιακά καθώς τον σταμάτησε με φάουλ, ενώ είχε και δεύτερο κακό τελείωμα σε προσπάθεια για φόλοου. Στο 4' δέχθηκε μπλοκ από τον Ταβάρες, στο 5' έκανε επιθετικό φάουλ και αντικαταστάθηκε από τον Ρίβερς. Ξεκίνησε στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως έπαιξε μόλις 63 δευτερόλεπτα πριν δώσει ξανά την θέση του στον Ρίβερς. Μάζεψε επτά ριμπάουντ σε έξι λεπτά. Και όμως, έγραψε αρνητική αξιολόγηση.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ