EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Ουνικάχα

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - UNICAJA MALAGA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - UNICAJA MALAGA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η τρομερή εμφάνιση του Γκιστ και το φαντασμαγορικό δεύτερο μέρος του Καλάθη, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στην έβδομη φετινή του νίκη. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των πρασίνων στον αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα.

Την έβδομη νίκη του σε δέκα αγώνες πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε ( 82-71 ) της Ουνικάχα Μάλαγα στο ΟΑΚΑ για να μείνει στο κυνήγι των πρωτοπόρων ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακού. Ο Τσάβι Πασκουάλ ευτύχισε να έχει σε σπουδαίο βράδυ τον Τζέιμς Γκιστ που ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στα ριμπάουντ , αλλά και τον Νικ Καλάθη που είχε 14 πόντους και 9 ασίστ στο δεύτερο μέρος! Μία ευκαιρία πήραν οι Ντένμον, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Όγκαστ, ήσυχο βράδυ για τους Σίνγκλετον, Λοτζέσκι, Αντετοκούνμπο, σταθερά καλοί Ρίβερς και Παππάς. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 παικτών που χρησιμοποίησε ο Καταλανός τεχνικός.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη σε 22:10 (3 ranking)

Πολύ ήσυχο πρώτο δεκάλεπτο από τον Αμερικανό, που πήρε δυο επιθετικά ριμπάουντ και σκόραρε ένα καλάθι. Δεν έπαιξε πολύ στο δεύτερο, ήταν άστοχος και μάλιστα στο ημίχρονο είχε αρνητική αξιολόγηση (-1). Έβαλε το πρώτο του τρίποντο για το 50-45 στο 27' και έμεινε εκεί σε ένα βράδυ πολύ μέτριο για τα δικά του δεδομένα.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 15 πόντοι (2/4 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 λάθος σε 22:55 (13 ranking)

Πάτησε παρκέ στα τέλη της πρώτης περιόδου και παρά το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο σκοράρισμα, έκανε υπομονή μέχρι να πάρει το πρώτο του σουτ στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου. Με αυτό το τρίποντο έγραψε το 21-15, πριν σκοράρει και δίποντο και βολές για να φτάσει τους επτά στο ημίχρονο. Στο 34' βγήκε από τα σκριν, εκτέλεσε για το 68-58 και "κλείδωσε" το ματς για την ομάδα του. Μετρημένος, αποτελεσματικός, σταθερά καλός και στο πίσω μέρος του γηπέδου ο Αμερικανός που έχει εξελιχθεί σε αναντικατάστατος μέλος αυτής της ομάδας.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 11 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 1/2 βολές), 2 ασίστ σε 20:30 (7 ranking)

Μπήκε στο ματς στο 6' και χρειάστηκε να περάσουν τρία λεπτά για να πάρει την πρώτη του προσπάθεια, να κερδίσει φάουλ και να βάλει μία βολή για το 16-11. Ήταν ο μοναδικός του πόντος στα 11 λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος, έδωσε όμως δυο ασίστ. Στο 33', με το παιχνίδι να έχει κατακλυστεί από ένταση και γκρίνια και στις δυο πλευρές του παρκέ, έβαλε τρίποντο για το 60-58, δίποντο για το 63-58 και λέι-απ στον αιφνιδιασμό για το 65-58. Ήταν ένα από αυτά τα βράδια που ο Παππάς ένιωθε... αυτοκράτορας. Έβαλε και νέο σουτ για το 71-62 και ήταν απολαυστικός στο ξέσπασμα που έβαλε φωτιά και στην εξέδρα. Ήταν και παραμένει άλλωστε το αγαπημένο παιδί των οπαδών του Παναθηναϊκού.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ (starter)

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο σε 9:01 (1 ranking)

Ένα κλέψιμο και δυο αμυντικά ριμπάουντ είχε ο Αμερικανός σε εννέα λεπτά στο πρώτο μέρος. Αστόχησε στα τρία σουτ που εκτέλεσε, ήταν διστακτικός όταν χρειάστηκε να πάρει το τέταρτο και είδε όλο το δεύτερο μέρος από τον πάγκο. Η κάμερα τον έπιασε μάλιστα να τα βάζει σε κάποια στιγμή με τον εαυτό του, προφανώς απογοητευμένος από το γεγονός ότι δεν βοήθησε και τέθηκε εκτός rotation από τον προπονητή του.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 17 πόντοι (7/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 35:04 (30 ranking)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού με αυτοκρατορικό κάρφωμα στον αιφνιδιασμό από ασίστ του Καλάθη, πριν καρφώσει και δεύτερη φορά αυτή τη φορά από πικ-εν-ρολ με τον Λοτζέσκι. Ήταν ο μόνος που τραβούσε κουπί στο σκοράρισμα στα πρώτα λεπτά, έπαιξε 13 σερί και αντικαταστάθηκε από τον Γκάμπριελ έχοντας 10 πόντους με 5/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 18 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Έπαιξε άλλα τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, έμεινε στο παρκέ για 35 λεπτά, ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 11 "σκουπίδια" και συνεχίζει στις στροφές που μας έχει συνηθίσει εδώ και πολλά χρόνια. Σπουδαίος.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο), 1 λάθος σε 4:53 (-3 ranking)

Δεν βοήθησε στα πέντε λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος, είχε ένα άστοχο δίποντο, ένα λάθος και πρόβλημα απέναντι στον Μούσλι. Δεν τον είδαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 7:30 (6 ranking)

Μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι, με ασίστ σε τρίποντο του Ρίβερς και δικό του μακρινό σουτ για το 24-18. Έπαιξε κάτι λιγότερο από οκτώ λεπτά, δεν είχε όμως ανάλογη συνέχεια και από τη στιγμή που αντικαταστάθηκε, δεν ξαναπάτησε παρκέ. Ο νεαρός Λιθουανός βρίσκεται σε μια κάπως περίεργη κατάσταση από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ κι έπειτα και χρειάζεται μερικές ευκαιρίες για να ξεκολλήσει από τη μετριότητα.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 4 πόντοι (0/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 13:52 (0 ranking)

Άλλαξε τον Γκιστ στο 13' και έπαιξε πέντε λεπτά απλά για να τον ξεκουράσει. Ένα επιθετικό ριμπάουντ και δυο άστοχα σουτ έγραψε η στατιστική του στο πρώτο μέρος. Έβαλε το πρώτο του καλάθι (τρίποντο) στο 36' για το 74-64 που έκοψε οριστικά τα πόδια των Ανδαλουσιάνων, αλλά πρέπει να αποκτήσει αποτελεσματικότητα αν θέλει να κρατήσει τη θέση του στο rotation.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο) σε 4:01 (1 ranking)

Από το βάθος του πάγκου στο παρκέ στο 14', ο ομογενής σέντερ πήρε την ευκαιρία που περίμενε από τον Τσάβι Πασκουάλ, έβαλε ένα δίποντο και αντικαταστάθηκε πολύ γρήγορα. Δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το τέλος του ματς.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (0/2 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/1 βολή), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 17:17 (5 ranking)

Πενταδάτος ο "Λότζο", ξεκίνησε με άστοχο φλότερ, έβαλε όμως το επόμενο σουτ που επιχείρησε και ήταν τρίποντο. Αντικαταστάθηκε στο έβδομο λεπτό και είδε το υπόλοιπο του πρώτου μέρους από τον πάγκο. Έβαλε το δεύτερο τρίποντό του στο 26' για το 47-44 και έμεινε εκεί.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 16 πόντοι (5/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 32:30 (25 ranking)

Έπαιξε 13 λεπτά στο πρώτο μέρος, είχε τρεις σπουδαίες συνεργασίες με τον Τζέιμς Γκιστ, είχε όμως και 1/6 σουτ. Ο ρυθμός της Μάλαγα δεν τον βοήθησε, ο Νικ έδειχνε να είναι σε κακό βράδυ, πήρε μερικές βιαστικές αποφάσεις, αλλά γύρισε στο τρίτο δεκάλεπτο με οκτώ μαζεμένους πόντους (!) για να δείξει για ακόμα μία φορά την σπουδαία κλάση του. Λίγο πριν το τέλος της τρίτης έβαλε τρίποντο για το 54-54, σε ένα σημείο που όλα λειτουργούσαν ανάποδα για την ομάδα του, πριν πετύχει και νέο για να φτάσει τους 16 πόντους. Από εκεί και πέρα, μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη, ελάχιστοι κατάλαβαν πότε έφτασε τις 12. Αν έπαιζε στο πρώτο μέρος όπως έπαιξε στο δεύτερο, θα είχε διαλύσει τα κοντέρ του και θα είχε γράψει επιδόσεις που θα θύμιζαν... ΝΒΑ.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 1 λάθος σε 10:17 (-3 ranking)

90 δευτερόλεπτα πήρε στο πρώτο μέρος, όμως η στατιστική του δεν έγραψε κάτι. Στο δεύτερο πήρε ένα ελεύθερο τρίποντο από τη γωνία για να αστοχήσει, έπαιξε συνολικά δέκα λεπτά και πέρα από τρία ριμπάουντ δεν έδωσε κάτι περισσότερο πέρα από τον δεδομένο ενθουσιασμό και το αστείρευτο πάθος του.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ