EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με την Μπάμπεργκ

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ / EUROLEAGUE BASKETBALL (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νικ Καλάθης διέλυσε τα κοντέρ και τα ρεκόρ του, όμως ο Παναθηναϊκός διασύρθηκε στο εκτός έδρας ματς με την Μπάμπεργκ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Το 95-74 είναι βαρύ. Ειδικά όταν έρχεται απέναντι σε μία ομάδα που δεν έχει στόχο την οκτάδα της regular season. Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την τρίτη ήττα του στα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, με τον Τσάβι Πασκουάλ να προβληματίζεται από την εικόνα της ομάδας του και να βρίσκεται σε μία κατάσταση παρόμοια με εκείνη που βρέθηκε ο Ολυμπιακός πριν διαλύσει την Φενέρμπαχτσε.

Ο Νικ Καλάθης έκανε ρεκόρ καριέρας σε πόντους και εύστοχα δίποντα, όμως πάλευε μόνος εναντίον όλων στη Βαμβέργη, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι του φοβερού και τρομερού Όγκουστιν Ρούμπιτ (ρεκόρ καριέρας σε πόντους και αξιολόγηση) να πάρουν την όγδοη φετινή τους νίκη σε 21 αγώνες. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 12 που χρησιμοποίησε ο Πασκουάλ στη Βαμβέργη, όπου τελικά δεν αγωνίστηκε ο Ματ Λοτζέσκι ο οποίος είχε ταξιδέψει κανονικά με την αποστολή των Πρωταθλητών Ελλάδας.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 7 πόντοι (1/3 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 5/6 βολές), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 3 λάθη σε 25:41 (5 ranking)

Το πρώτο του σουτ ήταν πολύ κακό, το πρώτο του φάουλ ήταν σκληρό αλλά αποτελεσματικό στον πιο βαρύ Μούσλι. Συνέχισε με άστοχο τρίποντο και αντικαταστάθηκε από τον Γκέιμπριελ μόλις στο πέμπτο λεπτό, καθώς έκανε γρήγορα το δεύτερο φάουλ του. Σε 10:41 λεπτά στο πρώτο μέρος είχε -6 στην αξιολόγηση που ισοφάριζε την χειρότερη επίδοση της καριέρας του στην EuroLeague. Δεν είχε σκοράρει, δεν είχε πάρει ριμπάουντ, είχε κάνει δύο λάθη και δύο φάουλ. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με ακόμη ένα άστοχο τρίποντο από την αριστερή γωνία, πριν ανοίξει λογαριασμό με βολές για το 44-34. Στο 26' απαίτησε την μπάλα από τον Παππά, την πήρε και σκόραρε γκολ-φάουλ για το 48-46. Και κάπου εκεί ολοκληρώθηκαν οι καλές στιγμές του. Δεν ήταν σε καλό βράδυ, δεν βοήθησε, πήγε αρκετά πίσω μετά τις τελευταίες θετικές του εμφανίσεις στην EuroLeague.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ σε 18:35 (-4 ranking)

Μπήκε στο ματς στο 7', δεν ήταν όμως σε καλή κατάσταση. Μέσα σε επτά λεπτά πρόλαβε να αστοχήσει σε ένα δίποντο και τρία τρίποντα, ενώ στο 16' έδωσε γκολ-φάουλ στον Χίκμαν για το 33-23. Με -5 στο σύστημα αξιολόγησης ζούσε ένα από τα χειρότερα βράδια της καριέρας του, ενώ στο 32' "έφαγε" τρίποντο από τον Ράιτ που έγραψε το 60-55.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (2/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/6 βολές), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο σε 22:28 (9 ranking)

Πενταδάτος αντί του Ντένμον, πήρε στο πρώτο λεπτό το πρώτο φάουλ του Χίκμαν, αλλά είχε 0/2 βολές. Πήγε στο μαρκάρισμα του Ζήση, έκανε ένα άσχημο σουτ από την κορυφή του τριπόντου και έδωσε γκολ-φάουλ στον 19χρονο Ολίντε και αντικαταστάθηκε μετά από ένα πολύ άσχημο (ατομικά) πεντάλεπτο. Ο Πασκουάλ τον κράτησε στην πεντάδα του στην έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Παππάς έβαλε το τρίτο τρίποντο της ομάδας για το 48-43 στο 25', συνέχισε να επιτίθεται μέχρι το τέλος και ήταν θετικός.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 8:42 (-3 ranking)

Άλλαξε τον Παππά στο 5', έπαιξε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος για να αστοχήσει σε τρία σουτ, έδωσε όμως δύο ασίστ, τη μία στον... ιπτάμενο Αντετοκούνμπο . Κάτι ήταν κι αυτό στην γενικότερη μετριότητα του Παναθηναϊκού. Στο 32' έδωσε γκολ-φάουλ στον Χάκετ που έστειλε την διαφορά στους δέκα (65-55) και αντικαταστάθηκε από τον Καλάθη. Κακό βράδυ, αλλά σε πολύ λίγο χρόνο συμμετοχής για τον Αμερικανό γκαρντ.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/7 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 5 φάουλ σε 25:29 (-3 ranking)

Αυτός πέτυχε το πρώτο καλάθι του αγώνα, μετά από συνεργασία με τον Καλάθη στο δεύτερο λεπτό. Έκανε ακριβώς το ίδιο για το 5-7, αλλά από εκεί και πέρα χάθηκε κι αυτός στην συνολική μετριότητα της ομάδας του. Δεν ήταν αρνητικός όπως ο Σίνγκλετον κι ο Ρίβερς, αλλά δεν έδωσε κάτι ιδιαίτερο στον Παναθηναϊκό. Χάθηκε εντελώς στο δεύτερο μέρος και τελικά αποβλήθηκε με πέντε φάουλ σε μία άσχημη για τα δικά του στάνταρ εμφάνιση.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (4/4 δίποντα), 1 ασίστ, 1 λάθος σε 9:28 (9 ranking)

Άλλαξε τον Γκιστ στο 7' και σκόραρε φοβερό fadeaway δίποντο που θύμισε... Νοβίτζκι για το 19-17, είχε όμως σοβαρό πρόβλημα με το μαρκάρισμα του πιο ευέλικτου Ρούμπιτ. Ο Πασκουάλ τον άφησε στο παρκέ καθώς στα μέσα της δεύτερης περιόδου ο Κατζούρης έριξε ξανά στη "μάχη" τον Μούσλι και σε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος ο έμπειρος σέντερ είχε 6 πόντους με 3/3 δίποντα. Στο 32' δεν έκοψε τον Ρούμπιτ που έγραψε το 62-55 φτάνοντας μέχρι την καρδιά της ρακέτας, στην επόμενη φάση χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ και λίγο αργότερα δεν ακολούθησε τον Ρούμπιτ στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα ο Αμερικανός να πετύχει τρίποντο για το 68-57 στο 33'. Καλός μπροστά, κακός πίσω, βοήθησε κι αυτός τον Αμερικανό της Μπάμπεργκ να γράψει ρεκόρ καριέρας σε πόντους και αξιολόγηση.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο) σε 13:09 (3 ranking)

Αντικατέστησε τον Καλάθη στα τέλη της πρώτης περιόδου, έπαιξε επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν κακός. Δεν απείλησε, δεν δημιούργησε, δεν έβγαλε άμυνες. Έπαιξε αρκετή ώρα δίπλα στον Καλάθη, έβαλε τρίποντο για το 74-64 στο 35' και αυτή ήταν η μοναδική θετική του στιγμή στην αναμέτρηση.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΕΙΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 6 πόντοι (3/3 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 κόψιμο σε 17:20 (3 ranking)

Πάτησε παρκέ στο 5' και αστόχησε στο πρώτο σουτ που επιχείρησε, όμως δύο φάσεις αργότερα σκόραρε με φόλοου για το 13-13. Στο 7' έκανε χαζό φάουλ για να σταματήσει την πέντε εναντίον τεσσάρων επίθεση της Μπάμπεργκ, όμως ο Παναθηναϊκός είχε συμπληφώσει και έδωσε βολές στους Γερμανούς. "Ρέφαρε" με σουτάκι από τα πέντε μέτρα για το 15-15, έβαλε και δεύτερο για το 25-19 όταν όλα πήγαιναν... αριστερά για την ομάδα του, χάθηκε όμως κι αυτός στη συνέχεια.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στατιστικά: 2 φάουλ σε 1:31 (-2 ranking)

Τρίτος στο rotation των σέντερ, μπήκε στο ματς στο 15' και έκανε επιθετικό φάουλ στην διεκδίκηση ενός ριμπάουντ. Έκανε δύο φάουλ σε 1:31, γύρισε στον πάγκο και δεν τον είδαμε ξανά μέχρι το φινάλε.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 31 πόντοι (10/16 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 35:54 (30 ranking)

Η δική του ασίστ έφερε το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού, το δικό του τρίποντο έκανε το 3-5 στο τρίτο λεπτό. Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο Νικ το παιχνίδι, για να συνεχίσει με την δεύτερη τελική του πάσα και το δεύτερο καλάθι του για το 11-9. Ήταν υπεύθυνος για όλους τους πόντους των "πρασίνων" στο πρώτο εξάλεπτο, βγήκε στο 9' και γύρισε στις αρχές της δεύτερης περιόδου καθώς ο Λεκαβίτσιους ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Στα τέλη του πρώτου μέρους έδωσε ασίστ στον Αντετοκούνμπο και στην επόμενη φάση έβαλε τρίποντο για το 37-28. Στο ημίχρονο είχε 10 πόντους από τους 32 του Παναθηναϊκού, 4 απο τις 7 ασίστ της ομάδας του και 12 από τις 17 μονάδες της στο σύστημα αξιολόγησης. Ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με coast-to-coast και λέι-απ για το 44-36, συνέχισε με παλικαρίσιο δίποντο για το 44-38 και έβαλε και άλλο ένα λέι-απ για το 46-40. Έπαιζε μόνος εναντίον όλων στην επίθεση, ισοφάρισε στο 48-48 με drive και έδωσε το προβάδισμα στην επόμενη φάση πριν γράψει το 51-52 στο 28' και πετύχει το τρίτο του τρίποντο στα τέλη της περιόδου. Έβαλε 15 πόντους σε αυτή, με εμφάνιση για σεμινάριο. Πήρε ανάσες για ένα λεπτό στο ξεκίνημα της τέταρτης, γύρισε με ασίστ στον Βουγιούκα, συνέχισε με δίποντο για το 68-59, έβαλε βολές για το 68-61 και εκεί ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με 29 πόντους, 6:21 πριν το τέλος της αναμέτρησης. Έκανε το πρώτο του λάθος στο 34', έσπασε την κορυφαία ατομική του επίδοση και μας χάρισε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της τελευταίας πενταετίας.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο σε 21:25 (4 ranking)

Ξεκίνησε το ματς με κλέψιμο στο πρώτο λεπτό, είχε δύσκολο έργο στο μαρκάρισμα του Ντορέλ Ράιτ, κάρφωσε για το 13-11 στο 6' και γύρισε προς τα τέλη του πρώτου μέρους για να σκοράρει για το 35-25. Έπαιξε πολύ, έδωσε πολλές μάχες, κέρδισε μερικές, έχασε κάποιες άλλες, όμως σε μια τόσο άσχημη ομαδικά βραδιά, δεν μπορούσε να ξεχωρίσει.

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Στατιστικά:

Έπαιξε 18 δευτερόλεπτα στο πρώτο μέρος, σε μια άμυνα. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ