EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Βαλένθια

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / VALENCIA - PANATHINAIKOS / ËÏÔÆÅÓÊÉ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÂÁËÅÍÈÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / VALENCIA - PANATHINAIKOS / ËÏÔÆÅÓÊÉ / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σίνγκλετον-Λοτζέσκι πάλεψαν μόνοι εναντίον όλων, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ηττηθεί στη Βαλένθια. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ στο ματς της 15ης αγωνιστικής.

Με τον Ολυμπιακό να έχει χάσει στο Κάουνας, θα περίμενε κανείς πως ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γήπεδο της Βαλένθια και θα... μασάει σίδερα. Αντ' αυτού, οι πράσινοι έκαναν άσχημη εμφάνιση στην Ισπανία και ηττήθηκαν από την ομάδα του Τσους Βιντορέτα ( 67-63 ) που έσπασε το σερί των δέκα ηττών της. Η Βαλένθια κέρδισε μετά από δυο μήνες στη EuroLeague και ο Εξάστερος έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον αιώνιο αντίπαλό του στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Με ρεκόρ 10-5 στο τέλος του Α' γύρου, ο Παναθηναϊκός είναι τρίτος και σίγουρα ευχαριστημένος από τον απολογισμό του. Σίγουρα, όμως, η εικόνα του στο ματς με τη Βαλένθια θα πρέπει να προβληματίσει τον Τσάβι Πασκουάλ που έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους πέταξε άλλη μία ευκαιρία, οι Γκάμπριελ - Όγκαστ είναι δυο ψηλοί που σπάνια πατούν παρκέ και ακόμη πιο σπάνια βοηθούν πραγματικά. Ο Παππάς γύρισε τον αστράγαλό του, ο Ρίβερς είχε 1/7 τρίποντα, ο Αντετοκούνμπο έπαιξε λίγο στο ξεκίνημα και οι Σίνγκλετον - Λοτζέσκι έμειναν μόνοι να παλεύουν εναντίον όλων.

Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών που χρησιμοποίησε ο Καταλανός τεχνικός.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ

Στατιστικά: 9 πόντοι (1/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα, 3 κοψίματα, 6 λάθη σε 33:47 (25 ranking)

Έβαλε το πρώτο καλάθι του αγώνα με αυτοκρατορικό τρόπο στον αιφνιδιασμό, συνέχισε με τρία κοψίματα στο πίσω μέρος του γηπέδου, μάζεψε δυο αμυντικά ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο και έδωσε και μία ασίστ. Όλα αυτά, σε διάστημα τριών λεπτών! Το πρώτο του πεντάλεπτο ήταν ένα από τα πιο φαντασμαγορικά που έχουμε δει στην ιστορία της διοργάνωσης, καταπόνησε όμως τον Αμερικανό που συνέχισε με λάθη και αντικαταστάθηκε στο 11' για να δει σχεδόν όλο το δεύτερο δεκάλεπτο από τον πάγκο. Στο 24' έβαλε το πρώτο του τρίποντο για το 36-36, όταν όλα πήγαιναν ανάποδα για τον Παναθηναϊκό, πριν πάρει το αμυντικό ριμπάουντ και ανοίξει την επίθεση που έφερε το μακρινό σουτ του Λοτζέσκι για το προβάδισμα (36-39). Στο 27' ευστόχησε και σε δεύτερο τρίποντο για το 36-46, όμως ενώ έπρεπε να τροφοδοτηθεί περισσότερο, πήρε για ανεξήγητο λόγο έναν συμπληρωματικό ρόλο στην επίθεση. Έκανε, πάντως, ρεκόρ καριέρας στα ριμπάουντ με 13 και γέμισε τη στατιστική του με τρόπο που ελάχιστοι μπορούν να γεμίσουν σε αυτό το επίπεδο.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 7 πόντοι (2/4 δίποντα, 1/7 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 27:08 (2 ranking)

Πάτησε παρκέ στο 8' και λίγο πριν "βγει" το δεκάλεπτο πήγε στο αγαπημένο του σημείο για να σκοράρει το πρώτο του τρίποντο, με την πρώτη του προσπάθεια. Έδωσε σκληρές μάχες στο πίσω μέρος του γηπέδου, σκόραρε πηγαίνοντας κοντά στο καλάθι, αλλά στο δεύτερο μέρος... εξαφανίστηκε. Τελείωσε το ματς με 1/7 σουτ πίσω από τη γραμμή των 6μ.75, σε μία από τις χειρότερες βραδιές του με την πράσινη φανέλα. Εκνευρίστηκε με τους διαιτητές, σίγουρα δεν θα κρατήσει το dvd αυτού του αγώνα στο αρχείο του.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 18:25 (-1 ranking)

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου, αλλά το πρώτο του διάστημα στο παιχνίδι δεν ήταν καλό. Σε 8:27 στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να σκοράρει (τα τρία σουτ που επιχείρησε βρήκαν σίδερο), η συνέχεια ήταν ακριβώς η ίδια, μέχρι το 37'. Εκεί πήρε τη μπάλα, έπαιξε ένας εναντίον ενός, εκτέλεσε από την κορυφή και έβαλε τεράστιας σημασίας τρίποντο για το 60-60 την ώρα που η Βαλένθια έδειχνε να ελέγχει το ματς μέσω της άμυνάς της. Κι εκεί που ήταν έτοιμος να πάρει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του, γύρισε τον δεξιό του αστράγαλο και αποχώρησε από το παιχνίδι .

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ

Στατιστικά: 10 πόντοι (2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 19:40 (5 ranking)

Σε έναν πιο συμπληρωματικό ρόλο σε σχέση με εκείνον που είχε στο Βελιγράδι, ο Αμερικανός έβαλε τρίποντο για το 19-28, αλλά αυτό ήταν το μοναδικό του καλάθι σε 8:23 στο πρώτο μέρος. Πέτυχε δύσκολο, μακρινό δίποντο στο τέλος επίθεσης για το 48-50 στο 31' και λίγο αργότερα έβαλε και μεγάλο τρίποντο για το 53-55. Ο Πασκουάλ τον κράτησε στο ματς και άλλαξε τον Ρίβερς με τον Λοτζέσκι στο 33', ο Ντένμον τον δικαίωσε για την επιλογή του και έβαλε και νέο σουτ για το 55-57. Μόνος του κρατούσε την επίθεση των πρασίνων, χωρίς ωστόσο να αποφύγει και μερικές τραβηγμένες επιλογές. Τελείωσε τον αγώνα με 4/10 προσπάθειες, ήταν όμως θετικός καθώς πάλεψε πολύ περισσότερο απ' όσο δείχνει η στατιστική του.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/2 δίποντα, 3/4 βολές), 1 λάθος σε 17:48 (-3 ranking)

Ο τρομερά φορμαρισμένος Αμερικανός, δεν μπήκε καλά στη Βαλένθια. Δεν πήρε προσπάθειες, δεν κέρδισε ριμπάουντ, δεν έφτιαξε φάσεις, δεν έκοψε σουτ, έκανε δυο γρήγορα φάουλ και αντικαταστάθηκε στο έβδομο λεπτό για να δει το υπόλοιπο του πρώτου μέρους από τον πάγκο. Οι πρώτοι του πόντοι ήρθαν από 3/4 βολές στο τρίτο δεκάλεπτο, στα τέλη του οποίου έκανε το τρίτο του φάουλ διαλύοντας τον Μαρτίνεθ που προσπάθησε να στήσει ένα σκριν στην ρακέτα του Παναθηναϊκού. Μηδέν ριμπάουντ, μηδέν ασίστ, μηδέν κλεψίματα, μηδέν καλάθια σε 18 λεπτά, είναι σίγουρα ένας πολύ άσχημος απολογισμός για έναν τόσο ποιοτικό μπασκετμπολίστα.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (4/5 δίποντα), 3 ριμπάουντ σε 17:44 (8 ranking)

Πολύ θετικός ως δεύτερος ψηλός, έβαλε δυο καλάθια και πίεσε τη φροντ λάιν της Βαλένθια στο πρώτο μέρος, γύρισε στο 29' και έβαλε παλικαρίσιο καλάθι με χουκ απέναντι στον Ντούμπλιεβιτς για το 46-48 πριν καρφώσει λίγες φάσεις αργότερα από όμορφη ασίστ του Σίνγκλετον. Έκανε φιλότιμη προσπάθεια, είναι ένας συνεπής αθλητής που δίνει πάντα ό,τι μπορεί, αυτό έκανε και στη Βαλένθια. Τα τέσσερα καλάθια του ήταν τα περισσότερα μετά τα έξι του Λοτζέσκι.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 4 πόντοι (1/2 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/2 βολές), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε 20:18 (2 ranking)

Πολύ μέτριο ξεκίνημα από τον νεαρό Λιθουανό, που ναι μεν δεν ήταν κακός και προφύλαξε τη μπάλα, δεν έδωσε όμως φαντασία και δημιουργία ως βασικός πόιντ γκαρντ. Έβαλε τους πρώτους του πόντους στο 18' και είχε αρνητική αξιολόγηση (-2) στο ημίχρονο, δεν έδωσε κάτι ούτε στο δεύτερο μέρος. Με τον Καλάθη εκτός δράσης, θα περίμενε κανείς ότι ο Λεκαβίτσιους θα κάνει δυο-τρία βήματα προς τα εμπρός, αντ' αυτού έκανε μάλλον μερικά προς τα πίσω.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 1 ριμπάουντ, 1 κόψιμο σε 6:13 (2 ranking)

Μπορεί να έπαιξε 6:13 στο πρώτο μέρος, λίγοι όμως κατάλαβαν την παρουσία του. Δεν πήρε σουτ, μάζεψε μόλις ένα ριμπάουντ και είδε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο. Με τον Γκιστ σε κακή βραδιά, θα περίμενε κανείς ότι ο Πασκουάλ θα δώσει ευκαιρίες στον Γκάμπριελ. Ο Καταλανός δεν το έκανε και ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να έχει στο ρόστερ του έναν Αμερικανό που σπάνια του δίνει πολύτιμες λύσεις.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/2 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 1 λάθος σε 4:28 (5 ranking)

Σκόραρε το πρώτο του καλάθι με φόλοου και πήρε τέσσερα επιθετικά ριμπάουντ σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής, πριν ο Τσάβι Πασκουάλ τον τραβήξει στον πάγκο. Και τον αφήσει εκεί μέχρι το τέλος του αγώνα. Ό,τι ισχύει στην περίπτωση του Γκάμπριελ, ισχύει και σε αυτή του Όγκαστ που δεν υπάρχει περίπτωση να προσφέρει κάτι περισσότερο όσο αγωνίζεται τρίλεπτα και τετράλεπτα.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Στατιστικά: 17 πόντοι (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 λάθος σε 26:10 (19 ranking)

Μπήκε στο ματς με τρίποντο από την κορυφή για το 0-5 και συνέχισε με λέι-απ για το 0-7. Σκόραρε ξανά για το 4-10 και στο ημίχρονο ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 11 πόντους σε ισάριθμα λεπτά συμμετοχής. Στο 25' έβαλε νέο τρίποντο, αυτή τη φορά από τη δεξιά γωνία για το 36-39, πριν κάνει το τέταρτο φάουλ του και αντικατασταθεί. Στο 38' έβαλε το τρίτο του τρίποντο για το 63-63 και στο τέλος της βραδιάς ήταν ο μοναδικός μαζί με τον Σίνγκλετον που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν υπήρξε ποτέ αμφισβήτηση για την ποιότητα του Λοτζέσκι. Το ζητούμενο ήταν να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα, να ξεπεράσει τα "θέματα" που του είχαν αφήσει οι περσινοί διαδοχικοί τραυματισμοί και να βρει ρυθμό. Φαίνεται πως πλέον ο Αμερικανός είναι στο σωστό δρόμο.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Στατιστικά: 0/3 δίποντα, 2 ριμπάουντ σε 8:19 (-2 ranking)

Τρία άστοχα σουτ είχε ο Θανάσης στην πρώτη περίοδο, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί στο 8' και να μείνει στον πάγκο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Ο Πασκουάλ δεν χρειαζόταν την ενέργειά του στο πίσω μέρος του γηπέδου, σκορ χρειαζόταν. Βέβαια δεν το βρήκε από κανέναν.

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ