EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Μπασκόνια

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ατομικό ρεκόρ του Νικ Καλάθη και η φοβερή εμφάνιση του Νίκου Παππά πήγαν στα σκουπίδια, καθώς η Μπασκόνια "έκλεψε" στο τέλος τη νίκη. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα πριν πανηγυρίσει την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του στη EuroLeague, όμως στο φινάλε η Μπασκόνια του "έκλεψε" μέσα από τα χέρια το θετικό αποτέλεσμα ( 85-84 ) και τον άφησε στο 2-3 μετά την πέμπτη αγωνιστική. Ο ασταμάτητος Νίκος Παππάς δεν "άδειασε" το 24άρι στην τελευταία επίθεση των πρασίνων, κόπηκε (με πεντακάθαρο φάουλ) στην καρδιά της ρακέτας και έδωσε στον Ροντρίγκ Μπομπουά την ευκαιρία να τρέξει όλο το γήπεδο για να πετύχει το καλάθι που έκρινε την έκβαση της αναμέτρησης.

Φοβερή εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη που έκανε ρεκόρ καριέρας με 14 ασίστ, εκπληκτικός στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κρις Σίνγκλετον, 7/7 δίποντα μέτρησε ο Τζέιμς Γκιστ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ, που σίγουρα έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (1/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 1/4 βολές), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 38:24 (14 ranking)

Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Δεν εκμεταλλεύθηκε την απειρία του Μαλμάνις, αστόχησε σε λέι-απ στο 3' και έκανε και φάουλ στον νεαρό Λετονό για να τον στείλει στη γραμμή των βολών. Αντικαταστάθηκε γρήγορα από τον Γκάμπριελ, όμως εξίσου γρήγορα επέστρεψε στο ματς για να πετύχει το πρώτο του καλάθι στο 7'. Ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο με τρίποντο στο τέλος 24αριού (27-27) και έβαλε και δεύτερο στο 14', την ώρα που δεν υπήρχε άλλος να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα. Είχε προβλήματα στο μαρκάρισμα του Σενγκέλια, αλλά πρόσθεσε ακόμη δυο τρίποντα και ήταν ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ από την περιφέρεια με αποτέλεσμα να φτάσει τους 14 στο ημίχρονο και να είναι ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Δεν ήταν το ίδιο απειλητικός στο τρίτο δεκάλεπτο, αστόχησε σε βολές, έβρισκε σίδερο και στα σουτ που επιχείρησε, πέτυχε μόλις έναν πόντο στο δεύτερο μέρος και όσο κι αν πάλεψε, ήταν συνολικά σε μέτριο βράδυ το οποίο "σώθηκε" από το εντυπωσιακό του διάστημα στη δεύτερη περίοδο.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 12 πόντοι (1/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 1/2 βολές), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη σε 30:00 (17 ranking)

Ο Πασκουάλ τον κράτησε στον πάγκο στο ξεκίνημα του αγώνα και τον έριξε στη μάχη στο έκτο λεπτό, όμως έπρεπε να περάσουν 12 λεπτά για να πάρει ο Αμερικανός τα δυο πρώτα του σουτ και να βάλει ισάριθμα καλάθια, ένα δίποντο με ταμπλό και ένα τρίποντο από την αριστερή γωνία για το 46-43. Ήταν στην πεντάδα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και έβαλε τρίποντο για το προσπέρασμα (54-55), πριν ευστοχήσε και σε άλλο ένα μακρινό σουτ από την αριστερή γωνία για το 54-58. Έπρεπε να πάρει περισσότερες προσπάθειες, ήταν όμως σπουδαίος στο κομμάτι των ριμπάουντ όπου ισοφάρισε την κορυφαία ατομική του επίδοση με 9 "σκουπίδια".

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 22 πόντοι (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/6 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη σε 27:29 (18 ranking)

Μπήκε νωρίς στο ματς, μόλις στο τέταρτο λεπτό, σκόραρε το πρώτο του καλάθι με διείσδυση και ωραίο τελείωμα στο 8' και δυο φάσεις αργότερα ευστόχησε και σε τρίποντο για το 27-22 που μετρίασε τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων. Ένιωθε καλά, ζήτησε και πήρε τη μπάλα στην τελευταία επίθεση της πρώτης περιόδου και πέτυχε και τρίτο καλάθι για το 27-24 του δεκαλέπτου. Ήταν στην πεντάδα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρος και έβαλε τρίποντο για το 51-48, απειλούσε συνεχώς την άμυνα της Μπασκόνια και στο 37' πέτυχε ένα ζευγάρι βολών για το 74-78 πριν γράψει με τρίποντο το 76-81, σκοράρει δίποντο για το 78-81 και βολή για το 80-84. Ήταν πραγματικά ασταμάτητος, αλλά στην τελευταία επίθεση λειτούργησε λανθασμένα. Δεν "άδειασε" το 24άρι, βιάστηκε να επιτεθεί ίσως λόγω ενθουσιασμού κι αυτοπεποίθησης, κόπηκε με πεντακάθαρο φάουλ που δεν δόθηκε στο λέι-απ που θα τελείωνε τον αγώνα και άφησε αρκετά δευτερόλεπτα στη Μπασκόνια για να διασχίσει ο Μπομπουά το γήπεδο και να σκοράρει το νικητήριο σουτ. Η αποψινή ήταν η τρίτη 20άρα του σε πέντε αγώνες της φετινής διοργάνωσης.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ (starter)

Στατιστικά: 2 πόντοι (1/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ σε 7:27 (1 ranking)

Σταθερά πενταδάτος, έβαλε το πρώτο του καλάθι από τα πέντε μέτρα, όμως γρήγορα αντικαταστάθηκε και έπαιξε ελάχιστα μέχρι το ημίχρονο. Δεν τον είδαμε ποτέ στο δεύτερο μέρος, με τον Πασκουάλ να τον αφήνει για άλλη μία φορά σε ρόλο θεατή σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Δύσκολη περίοδος για τον Αμερικανό που παίζει καλά στους αγώνες της Stoiximan.gr Basket League, αλλά δεν έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα και τον σκληρό ανταγωνισμό της EuroLeauge.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (starter)

Στατιστικά: 16 πόντοι (7/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 1 κόψιμο σε 24:44 (17 ranking)

Ένα φόλοου-κάρφωμα από άστοχο σουτ του Λοτζέσκι στο τρίτο λεπτό, έδειξε πως ο Αμερικανός ένιωθε καλά στη Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα. Αντικαταστάθηκε, πάντως, νωρίς πριν γυρίσει για να βγάλει μια πανέμορφη συνεργασία με τον Καλάθη στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Είχε σημαντικό πρόβλημα στην άμυνα απέναντι σε κοντύτερους αντιπάλους, πάλευε όμως και στο ημίχρονο είχε 8 πόντους με 4/4 δίποντα. Έβαλε άλλη μία φανταστική συνεργασία με τον Καλάθη για το 54-52 στο 23' και το ξανάκανε για το 57-60. Οι δυο τους συνεργάζονταν με κλειστά μάτια, με τον Αμερικανό να κάνει τρομερή δουλειά στην επίθεση, να είναι εκπληκτικά αποτελεσματικός και να "καλύπτει" τις αδυναμίες του στο πίσω μέρος του γηπέδου.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Στατιστικά: 3 αμυντικά ριμπάουντ σε 8:29 (4 ranking)

Μπήκε στο 5', έπαιξε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος για να κερδίσει 3 αμυντικά ριμπάουντ, να κόψει ένα σουτ και να παλέψει όσο μπορούσε. Δεν ταίριαζε στο συγκεκριμένο παιχνίδι και γι' αυτό χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 3 πόντοι (0/1 δίποντο, 1/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος σε 9:14 (1 ranking)

Κάτι λιγότερο από τέσσερα λεπτά πήρε ο Λιθουανός στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να περάσει απαρατήρητος. Έκανε μία λάθος πάσα, αστόχησε σε ένα δίποντο και έπρεπε να φτάσουμε στο 31' για να τον δούμε να σκοράρει τους πρώτους του πόντους, ένα τρίποντο από την κορυφή για το 65-70. Κράτησε τη μπάλα, προσπάθησε να φτιάξει φάσεις, έκανε όμως λάθη και αντικαταστάθηκε στο 34' με αποτέλεσμα να δει το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 1 λάθος, 2 φάουλ σε 1:36 (-2 ranking)

Επιστρατεύθηκε νωρίς, στη θέση του κακού στο ξεκίνημα της αναμέτρησης Σίνγκλετον, έκανε ένα αμυντικό και ένα επιθετικό φάουλ και προβλημάτισε τον Πασκουάλ που μετά από μόλις 96 δευτερόλεπτα τον έβγαλε για να ξαναπεράσει στο ματς τον βασικό του πάουερ φόργουορντ. Ο Γκάμπριελ πέταξε την ευκαιρία του και δεν τον είδαμε ποτέ ξανά μέχρι το φινάλε του αγώνα...

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στατιστικά: 0/1 δίποντο, 0/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 λάθη, 2 φάουλ σε 7:11 (-6 ranking)

Δεν χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο μέρος, μπήκε στο ματς 2:52 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου εξαιτίας των τριών φάουλ του Τζέιμς Γκιστ, έδωσε μάχες στα ριμπάουντ, πήρε ένα επιθετικό, αστόχησε σε ένα δίποντο και δυο βολές και πρόλαβε σε επτά λεπτά συμμετοχής να γράψει -6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Στατιστικά: 0/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ σε 13:48 (0 ranking)

Μέλος της βασικής πεντάδας, αστόχησε σε δυο ελεύθερα τρίποντα στο πρώτο τετράλεπτο, αστόχησε σε άλλες δυο προσπάθειες στο δεύτερο δεκάλεπτο και έδειχνε να παλεύει με τον εαυτό του. Δεν προσέφερε το παραμικρό στους "πρασίνους", έπαιξε 14 λεπτά, δεν κατάφερε να σκοράρει και σε πέντε αγώνες στη EuroLeague έχει συνολικά 16 πόντους με 6/19 σουτ και 2 ασίστ σε 92 λεπτά συμμετοχής. Δεν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και δεν έχει προσαρμοστεί στη νέα ομάδα και τον ρόλο του.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 14 (5/8 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/5 βολές), 3 ριμπάουντ, 14 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη σε 32:30 (24 ranking)

Πέτυχε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης και μερικές φάσεις αργότερα έβαλε και γκολ-φάουλ για το 4-9. Έφτασε γρήγορα τους 9 πόντους και έμοιαζε να παίζει μόνος εναντίον όλων. Η άμυνα της Μπασκόνια έγινε πιο σκληρή πάνω του και ο πολύπειρος γκαρντ άλλαξε τρόπο επίθεσης, μοιράζοντας τη μία ασίστ μετά την άλλη. Εκμεταλλεύθηκε τα "καυτά χέρια" του Σίνγκλετον και στα 16:30 που πήρε στο πρώτο μέρος ήταν σπουδαίος. Μπήκε στο δεύτερο μέρος με έξι ασίστ σε τέσσερα λεπτά (!!!) για να φτάσει γρήγορα τις 11 τελικές πάσες, πάτησε το γκάζι χωρίς να είναι βιαστικός και έβαλε μεγάλο καλάθι για το 74-76 στο 37'. Στο τέλος της βραδιάς ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, όμως η τρομερή του εμφάνιση και το ρεκόρ καριέρας του στις ασίστ (14) πήγαν στα σκουπίδια από τη στιγμή που δεν συνδυάστηκαν με το θετικό αποτέλεσμα.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Έπαιξε μόλις 8 δευτερόλεπτα και δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ