EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Μπάμπεργκ

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG / ÊÁËÁÈÇÓ / (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÌÐÅÑÃÊ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BAMBERG / ÊÁËÁÈÇÓ / (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Καλάθης και Σίνγκλετον μοιράστηκαν το 40λεπτο, Λεκαβίτσιους, Γκιστ, Βουγιούκας ακολούθησαν κι ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα τη Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εικόνα των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Μία εβδομάδα μετά τη βαριά ήττα στη Βαρκελώνη, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τις περισσότερες ομάδες αυτού του επιπέδου. Ανασυντάχθηκε και νίκησε εύκολα τη Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ ( 93-83 ), με τον Νικ Καλάθη να κάνει φοβερό πρώτο μέρος και τον Κρις Σίνγκλετον να παίρνει τη σκυτάλη στο δεύτερο. Ο Τσάβι Πασκουάλ στηρίχθηκε σε αυτούς τους δυο, ο Λούκας Λεκαβίτσιους κι ο Ίαν Βουγιούκας έδωσαν βοήθειες και οι πράσινοι κοιτάζουν ήδη την επόμενη εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας θα αντιμετωπίσουν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός έδρας) και την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε (εντός έδρας). Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των 11 που χρησιμοποίησε ο Καταλανός coach που δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Θανάση Αντετοκούνμπο και είδε τον Ματ Λοτζέσκι να κάνει αρνητικό ρεκόρ καριέρας με -6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (starter)

Στατιστικά: 15 πόντοι (2/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 5/6 βολές), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ σε 27 λεπτά (23 ranking)

Έπαιξε λίγο στο πρώτο μέρος, μόλις επτά λεπτά για να αστοχήσει σε δυο σουτ, να δεχθεί ένα μπλοκ και να γράψει -2 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Δεν έδειχνε σε καλή κατάσταση κι ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να δοκιμάσει άλλες λύσεις, μπήκε όμως στο τρίτο δεκάλεπτο με εύστοχο τρίποντο και έδειξε πιο αποφασιστικός, πιο πεισμωμένος. Έπαιξε μέχρι και πικ-εν-ρολ με τον Βουγιούκα, έβαλε παλικαρίσιο καλάθι για το 65-51 και άρχισε να γεμίζει τη στατιστική του. Κυρίως όμως άρχισε να θυμίζει τον περσινό Σίνγκλετον που απολαύσαμε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στο 33' έβαλε τρίποντο για το 76-61 και έφτασε τους 14 (όλους στο δεύτερο μέρος), αφήνοντας υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια μετά το τουλάχιστον μέτριο ξεκίνημά του στη χρονιά.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (2/3 σουτ, 3/4 βολές), 2 ριμπάουντ σε 19 λεπτά (8 ranking)

Πάτησε παρκέ στο 7' και έκανε αθόρυβη δουλειά στην άμυνα, ενώ έβαλε και τρίποντο στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, αφού το πλάνο του Τσάβι Πασκουάλ εκτελέστηκε κατά γράμμα. Αργήσαμε να τον δούμε στη συνέχεια και η αλήθεια είναι πως έπαιξε πολύ λιγότερο απ' όσο παίζει συνήθως. Χωρίς πάντως να είναι αρνητικός. Απλώς ο προπονητής του επέλεξε να δώσει περισσότερο χρόνο στον Λοτζέσκι, για να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πιο γρήγορα στη νέα του ομάδα.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Στατιστικά: 8 πόντοι (6/7 βολές) σε 18 λεπτά (10 ranking)

Η πρώτη αλλαγή του Πασκουάλ. Μπήκε στο ματς στο έκτο λεπτό στη θέση του Ντένμον, έβαλε μία βολή και δεν πήρε προσπάθειες. Σαφώς πιο επιθετικός στο δεύτερο μέρος, έφθειρε τους αντιπάλους του, έβαλε πόντους, βούτηξε στο παρκέ δις με τη διαφορά στους 15 και αποθεώθηκε από τον κόσμο για την συνολικά θετική του εικόνα.

12. ΜΑΡΚΟΥΣ ΝΤΕΝΜΟΝ (starter)

Στατιστικά: 3 πόντοι (1/4 τρίποντα) σε 19 λεπτά (2 ranking)

Πενταδάτος, ξεκίνησε με άστοχο ελεύθερο τρίποντο και συνέχισε να βρίσκει σίδερο από μέση και μακρινή απόσταση. Δέκα λεπτά έπαιξε στο πρώτο μέρος χωρίς να σκοράρει, όμως ο Πασκουάλ τον στήριξε, τον είχε ξανά στην πεντάδα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου κι ο Αμερικανός έβαλε τρίποντο υπό πίεση για το 57-39. Δυο λεπτά αργότερα έδωσε πάσα στον... διαιτητή, σε μια ξεκαρδιστική (και σίγουρα αμήχανη για τον ίδιο) στιγμή και δεν έδωσε κάτι περισσότερο.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Στατιστικά: 11 πόντοι, 3/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ σε 23 λεπτά (9 ranking)

Έκανε ένα τρομερό άλει-ουπ κάρφωμα από συνεργασία με τον Καλάθη στο 9', έβαλε και τρίποντο στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν θετικός στα 13 λεπτά του στο πρώτο μέρος και ίσως έπαιξε περισσότερο από όσο θα περίμενε από τη στιγμή που ο Σίνγκλετον δεν πατούσε καλά. Είχε λιγότερο χρόνο στο δεύτερο μέρος, γέμισε όμως τη στατιστική του και έδειξε σε καλή κατάσταση, χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει. Αν έπρεπε να τον χαρακτηρίσουμε με μία λέξη, θα τον λέγαμε ουσιαστικό.

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ (starter)

Στατιστικά: 11 πόντοι (3/4 δίποντα, 5/6 βολές) σε 14 λεπτά (11 ranking)

Μπήκε στο ματς με φάουλ σε διεκδίκηση επιθετικού ριμπάουντ, έβαλε όμως γρήγορα το πρώτο του καλάθι με πολλή ψυχραιμία στην καρδιά της ρακέτας. Ζήτησε μπάλες, έφθειρε τον αντίπαλό του, έβαλε και ανάποδο λέι-απ για το 9-6, αλλά έγραψε μόλις επτά λεπτά στο πρώτο μέρος. Ήταν στο παρκέ στην έναρξη της τρίτης περιόδου και έκανε και πάλι εξαιρετική δουλειά κοντά στο καλάθι. Έμπειρος και συνειδητοποιημένος για τον ρόλο του, δίνει σημαντικές λύσεις και ίσως περισσότερες απ' όσες θα περίμενε κανείς σε αυτό το σημείο της σεζόν.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Στατιστικά: 10 πόντοι (3/4 δίποντο, 1/1 τρίποντο), 3 ασίστ σε 15 λεπτά (10 ranking)

Τρομερά κινητικός, γεμάτος ενέργεια, μπήκε στο ματς για να ανακατέψει την άμυνα της Μπάμπεργκ, έβαλε το πρώτο του τρίποντο για το 35-29 και πέτυχε και δεύτερο μακρινό σουτ (αλλά οριακά για δυο) λίγο πριν το ημίχρονο, παίζοντας στο πλευρό του Καλάθη. Έβαλε σουτ από μέση απόσταση, κυνήγησε με μανία τους παίκτες του στην άμυνα, χειροκροτήθηκε, άλλαξε το ρυθμό και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Μόλις βρει και ρυθμό, θα εξελιχθεί σε πολύ σημαντική μονάδα για τον Πρωταθλητή Ελλάδας.

22. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ

Στατιστικά: 1 ριμπάουντ σε 5 λεπτά (1 ranking)

Δεν έδωσε κάτι στα πέντε λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος, δεν τον είδαμε ποτέ στο δεύτερο.

23. ΖΑΚ ΟΓΚΑΣΤ

Στατιστικά: 4 πόντοι (2/2 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 μπλοκ σε 10 λεπτά (3 ranking)

Είχε πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ, αστόχησε σε βολές, έκανε όμως ένα ωραίο κάρφωμα στο 16' για το 29-25 και στην επόμενη φάση πέτυχε και δεύτερο καλάθι με όμορφη προσπάθεια, διείσδυση, ριβέρς κίνηση και άψογο τελείωμα. Συνέχισε με φαντασμαγορικό μπλοκ, έδειξε ότι έχει δυνατότητες, όμως ακόμη μαθαίνει το ευρωπαϊκό στυλ. Έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο μέρος.

24. ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ (starter)

Στατιστικά: 0 πόντοι (0/1 δίποντο, 0/1 τρίποντο, 0/2 βολές) σε 21 λεπτά (-6 ranking)

Ο Πασκουάλ τον κρατά στη βασική πεντάδα, ο Αμερικανός είναι μια σταθερή μονάδα για τους πράσινους, όμως δεν δείχνει να έχει βρει ακόμη τα πατήματά του. Αστόχησε στο πρώτο του δίποντο, στο πρώτο του τρίποντο και στο πρώτο ζευγάρι ελεύθερων βολών που εκτέλεσε, αντικαταστάθηκε στο έβδομο λεπτό και δεν τον είδαμε ξανά μεχρι το ημίχρονο. Πήρε άλλα 14 λεπτά στο δεύτερο μέρος, "έφαγε" αρκετό χρόνο από τον Ρίβερς, αλλά και πάλι δεν δικαίωσε τον προπονητή του. Έμεινε στο απόλυτο μηδέν, με -6 στο σύστημα αξιολόγησης που συνιστά τη χειρότερη επίδοση της καριέρας του στη EuroLeague.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Στατιστικά: 23 πόντοι (6/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 λάθη σε 28 λεπτά (25 ranking)

Το πρώτο του σουτ ήταν εύστοχο τρίποντο. Συνέχισε με δίποντο από επιθετικό ριμπάουντ, έβαλε και νέο τρίποντο για το 12-8 και τιμώρησε την άμυνα της Μπάμπεργκ που -όπως οι περισσότερες στην Ευρώπη- του έδωσε χώρο. "Διάβασε" φάσεις και στην άμυνα, έκλεψε μπάλες και έκοψε πάσες, έδωσε μια σπουδαία άλει-ουπ πάσα στον Γκιστ για το 17-15 και έβαλε και τρίτο τρίποντο για το 20-15 πριν πετύχει και το τελευταίο καλάθι της περιόδου στην οποία είχε 14 πόντους, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 20 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης! Έριξε στροφές στο δεύτερο δεκάλεπτο, ξαναπάτησε όμως το γκάζι στο τρίτο, αυτή τη φορά όμως... ελεγχόμενο. Ήμασταν σίγουροι ότι θα κάνει ρεκόρ καριέρας (23 η κορυφαία του επίδοση), το ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να βάλει κι αυτόν τον έξτρα πόντο που θα έκανε ακόμη πιο special την αποψινή του βραδιά.

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Στατιστικά:

Ο μοναδικός που δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ