EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

To EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Υπήρχε αισιοδοξία για τη νίκη. Στον Παναθηναϊκό ήξεραν ότι θα αντιμετωπίσουν μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ήξεραν ότι είναι "πληγωμένη", αλλά ένιωθαν έτοιμοι για μάχη. Μια μάχη που τελικά δεν είδαμε, καθώς η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ηττήθηκε "καθαρά" από έναν ανώτερο αντίπαλο. Ο Εξάστερος έχει πλέον ρεκόρ 5-5, έπεσε μία νίκη κάτω από τον αιώνιο αντίπαλό του και πρέπει την επόμενη εβδομάδα να κερδίσει την Γαλατασαράι στο ΟΑΚΑ για να παραμείνει στην πρώτη οκτάδα. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των δέκα παικτών που χρησιμοποιήθηκαν απόψε στη Βαρκελώνη, στο παιχνίδι που έκλεισε το πρώτο από τα τρία μέρη της κανονικής περιόδου της ανανεωμένης διοργάνωσης.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός, 12 πόντοι, 6/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα σε 27 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ξεκίνησε δυναμικά στην επίθεση, μα είχε τεράστιο πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Άντε Τόμιτς που έβαλε 10 πόντους στο πρώτο εξάλεπτο της αναμέτρησης. Τόσους έβαλε βέβαια και ο Αμερικανός με 5/6 δίποντα και με τελειώματα μετά από επιθετικά ριμπάουντ. Χάθηκε στη δεύτερη περίοδο και έκανε το τέταρτο φάουλ του στις αρχές της τρίτης με αποτέλεσμα να περάσει στον πάγκο. Συνολικά ήταν θετικός, όπως πάντα, αλλά σίγουρα μπορούσε να προσφέρει ακόμη περισσότερα. Ήταν ο πρώτος "πράσινος" στο σύστημα αξιολόγησης.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (βασικός, 6 πόντοι, 3/8 σουτ, 7 ριμπάουντ σε 25 λεπτά)

Εντελώς άοσμος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, αντικαταστάθηκε μετά από επτά λεπτά και ενώ δεν είχε γράψει κάτι στη στατιστική του. Στο δεύτερο μέρος έβαλε πόντους, πάλεψε και κέρδισε μερικά ριμπάουντ, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να διακριθεί. Ψάχνει ακόμη ένα καλό, ένα πραγματικά καλό παιχνίδι.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (7 πόντοι, 3/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα σε 26 λεπτά)

Τον είδαμε ξανά στα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου, πήρε άμεσα προσπάθειες και πέτυχε τέσσερις γρήγορους πόντους στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Δεν βρήκε χώρους, δεν πήρε μπάλες και δεν έδωσε κάτι περισσότερο στο πρώτο μέρος. Μέτρια εμφάνιση από τον Αμερικανό που στα προηγούμενα ματς είχε δείξει ότι μπορεί να κουβαλήσει τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (2 πόντοι, 1/8 σουτ σε 15 λεπτά)

Μπήκε στο τέλος της πρώτης περιόδου και άμεσα πέτυχε το πρώτο του καλάθι, αλλά στα σχεδόν πέντε λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος, αστόχησε τέσσερις φορές πίσω από τη γραμμή των 6μ.75. Τελείωσε το ματς με 2 πόντους και 1/8 σουτ. Κακός, δεν θυμίζει σε τίποτα τον σούπερ γρήγορο αθλητή που απολαύσαμε πριν τραυματιστεί στο χέρι. Σίγουρα χρειάζεται χρόνο και αγωνιστικό ρυθμό, οπότε δεν μπορεί να κριθεί με μεγάλη αυστηρότητα.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (βασικός, 0 πόντοι, 4 ριμπάουντ σε 12 λεπτά)

Πενταδάτος ξανά, πήρε τα δύο από τα πέντε ριμπάουντ της ομάδας του στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά δεν έδωσε κάτι περισσότερο. Είναι δύσκολο να διακριθεί όταν δεν παίρνει προσπάθειες. Και απόψε δεν πήρε.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (4 πόντοι, 1/5 σουτ σε 18 λεπτά)

Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο και τρία άστοχα σουτ. Λίγα πράγματα και στο δεύτερο. Έπαιξε σχεδόν ένα ημίχρονο, όμως ένας σκόρερ, ένας ταλαντούχος παίκτης σαν αυτόν, χρειάζεται περισσότερη ελευθερία και πιο πολλές αρμοδιότητες για να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στα δεδομένα που έχουν προκύψει με τον Τσάβι Πασκουάλ και αγώνες όπως αυτός της Βαρκελώνης τον μπερδεύουν ακόμη περισσότερο.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 13 πόντοι, 3/5 τρίποντα, 4 ασίστ σε 27 λεπτά)

Έπαιξε ξανά σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο και παρά το γεγονός ότι σκόραρε μόλις ένα δίποντο, έδωσε τρεις ασίστ. Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με τρίποντο όταν η Μπαρτσελόνα ξέφυγε με οκτώ και λίγο μετά έδωσε μια πολύ ωραία πάσα στον Καλάθη, Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 4 ασίστ, έκανε ένα λάθος, έδειξε να συνέρχεται από τις τελευταίες αρνητικές εμφανίσεις, αλλά και πάλι δεν μπορεί να χαμογελάσει.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (0 πόντοι, 0 ριμπάουντ, 0 ασίστ σε 7 λεπτά)

Στα επτά λεπτά που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, δεν έδωσε κάτι. Η στατιστική του είναι άδεια όπως μία λευκή σελίδα χαρτί. Δεν έπαιξε στο δεύτερο μέρος. Δύσκολο το ξεκίνημά του με την πράσινη φανέλα.

29. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (0 πόντοι, 0/5 σουτ, 2 ριμπάουντ, 5 λάθη σε 16 λεπτά)

Ταλαιπωρήθηκε πολύ από μία γαστρεντερίτιδα και ήταν φανερό πως δεν είχε πολλές δυνάμεις. -5 στο σύστημα αξιολόγησης στο πρώτο μέρος, 0/3 σουτ και 3 λάθη. Εφιαλτικός απολογισμός για έναν τόσο ποιοτικό ψηλό. Τελείωσε το ματς άποντος, έκανε την χειρότερη επίδοση της καριέρας του ( διαβάστε εδώ αναλυτικά ), αλλά δεν μπορεί να του πει κάποιος πολλά. Έσφιξε τα δόντια για να ταξιδέψει και να βοηθήσει την ομάδα του, δεν είχε την ένταση που χρειαζόταν για να "επιβιώσει" σε έναν τέτοιο αγώνα.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 13 πόντοι, 5/11 σουτ, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 26 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BARCELONA - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Έβαλε τρίποντο στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά τελείωσε την πρώτη περίοδο χωρίς ασίστ. Σε 15 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο μοίρασε μόνο μία τελική πάσα, πήρε ένα ριμπάουντ και έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες στις αρχές της τρίτης περιόδου, ήταν μαζί με τον Φελντέιν αυτός που πάλευε όταν όλα είχαν "στραβώσει". Το γεγονός ότι τελείωσε τον αγώνα με μία ασίστ και δυο ριμπάουντ, δείχνει πολλά για την συνολικά κακή βραδιά του Παναθηναϊκού. Ο Καλάθης έχει τραβήξει φέτος πολύ κουπί, μάλλον περισσότερο απ' όσο πραγματικά αντέχει και πλέον θα χρειαστεί μια καλύτερη διαχείριση των δυνάμεών του για να "επιβιώσει" σε αυτόν τον μαραθώνιο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ