EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με τη Νταρουσάφακα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA EUROKINISSI SPORTS

Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νταρουσάφακα για την 9η αγωνιστική.

Το ματς ήταν ζόρικο. Ο αντίπαλος επικίνδυνος. Το ΟΑΚΑ μισοάδειο. Όλα έδειχναν "περίεργα" για τον Παναθηναϊκό και η Νταρουσάφακα τα έκανε ακόμη πιο ιδιαίτερα, όμως ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Νίκος Παππάς και οι Σίνγκλετον - Ρίβερς - Καλάθης κράτησαν την ομάδα τους όρθια για να της χαρίσουν την πέμπτη νίκη σε εννέα αγώνες της φετινής EuroLeague. Ήταν ένα αποτέλεσμα που ο Τσάβι Πασκουάλ θεωρούσε κάτι περισσότερο από σημαντικό, μιας και οι "πράσινοι" θα ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη για να αντιμετωπίσουν την πληγωμένη από τους τραυματισμούς και τις ήττες Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το EuroLeague Greece βάζει τους δέκα παίκτες που χρησιμοποίησε απόψε ο coach Πασκουάλ στο μικροσκόπιο.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός, 13 πόντοι, 5/7 σουτ, 6 ριμπάουντ σε 27 λεπτά)

Απόντος του Τζέιμς Γκιστ πρέπει να δώσει ακόμη περισσότερα, αν και ούτως ή άλλως διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Μπήκε δυναμικά στο ματς, έβαλε νωρίς νωρίς 4 πόντους και στα μέσα της δεύτερης περιόδου σκόραρε και τρίποντο από την κορυφή. Θετικός και πολύ μαχητικός στο πρώτο μέρος, χάθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο, γύρισε στο τέταρτο και έκανε το κλέψιμο του αγώνα για να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και να κάνει το 80-77 στο 1:28 πριν το φινάλε. Ήταν η φάση που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Συνεχίζει να ξεχωρίζει και μάλλον έχει ήδη κάνει... απόσβεση των χρημάτων που δόθηκαν για να έρθει φέτος στην Ελλάδα.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (βασικός, 7 πόντοι, 2/3 σουτ, 3 ριμπάουντ σε 23 λεπτά)

Δεν απείλησε στην επίθεση, έδωσε όμως μία όμορφη πάσα στη δεύτερη περίοδο. Δεν εκβίασε προσπάθειες, έδειξε ότι παλεύει με τον εαυτό του για να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του Τσάβι Πασκουάλ και όταν πήρε το πρώτο του τρίποντο στο 31', το έβαλε. Συνέχισε με εκτός ισορροπίας δίποντο, ήταν το σημείο που πίστεψε στον εαυτό του. Θετικός.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (13 πόντοι, 3/5 τρίποντα σε 25 λεπτά)

Μπήκε στο έβδομο λεπτό, πήρε τη μπάλα, σούταρε και έβαλε το πρώτο του τρίποντο στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα και είχε τον τρόπο του για να ισορροπήσει και πάλι το μακρινό σουτ με τη διείσδυση. Έβαλε νέο τρίποντο για το 44-31 στο 18' και εκτέλεσε ξανά τη Νταρουσάφακα για το 56-48, σε ένα σημείο που οι πράσινοι έδειχναν να έχουν κολλήσει επιθετικά. Στην επόμενη φάση έκανε όμως το τέταρτο προσωπικό του φάουλ και αντικαταστάθηκε. Με 3/5 σουτ από τα 7μ.25 έκανε ξανά τη δουλειά του και με το παραπάνω και συνεχίζει να είναι από τους πιο σταθερούς, πιο ουσιώδεις παίκτες του Παναθηναϊκού.

5. ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ (7 πόντοι, 3/8 σουτ σε 17 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA EUROKINISSI SPORTS

Αποθεώθηκε όταν πάτησε παρκέ 48 μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο χέρι και σίγουρα θα ένιωσε αρκετή αμηχανία. Πάλεψε να κλέψει τη μπάλα στην πρώτη του φάση, έβαλε στην επόμενη το πρώτο του καλάθι και πέτυχε το πρώτο δίποντο της ομάδας του μετά από έξι λεπτά αγώνα στην τρίτη περίοδο! Ο Πασκουάλ τον άφησε στη "μάχη" και στο τέταρτο δεκάλεπτο και ο Αμερικανός έδειξε ότι δεν είναι και πολύ μακριά από τον παίκτη που θαυμάσαμε στις αρχές της σεζόν. Χρειάζεται φυσικά μερικούς αγώνες για να νιώσει ξανά πολύ δυνατός.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (βασικός, 3 πόντοι, 1/1 τρίποντο σε 10 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA EUROKINISSI SPORTS

Βασικός πάουερ φόργουορντ και πάλι, έβαλε το πρώτο τρίποντο που εκτέλεσε. Δεν ξανασούταρε στο πρώτο δεκάλεπτο. Δεν ξανασούταρε στα συνολικά δέκα λεπτά που αγωνίστηκε. Αυτό είναι το καλό με τον Φώτση. Είναι πάντα έτοιμος είτε πρέπει να παίξει δυο-τρία λεπτά, είτε πρέπει να μείνει στο παρκέ για 35.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (12 πόντοι, 5/10 σουτ σε 25 λεπτά)

Όπως και στο προηγούμενο ματς, έτσι και απέναντι στη Νταρουσάφακα μπήκε με το πόδι στο γκάζι, έβαλε δυο καλάθια νωρίς στη δεύτερη περίοδο και έδειξε ότι θέλει να γίνει πιο σημαντικός για την επίθεση της ομάδας του. Δυο λεπτά μετά σκόραρε και τρίποντο για το 39-31, έβαλε κι άλλο ένα για το 61-56 σε ένα σημείο που οι Τούρκοι είχαν φέρει τον αγώνα σχεδόν στα ίσα. Ανεβαίνει συνεχώς, μένει τώρα να δούμε πως θα "κολλήσει" από τη στιγμή που επέστρεψε στη σύνθεση του Παναθηναϊκού ο Μάικ Τζέιμς.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 0 πόντοι σε 9:40)

Ξεκίνησε με 0/2 βολές, αστόχησε και στο πρώτο του σουτ (από τα οκτώ μέτρα), έπαιξε εννέα λεπτά στην πρώτη περίοδο και δεν σκόραρε. Στη συνέχεια ο Πασκουάλ τον "πάρκαρε" στον πάγκο και δεν τον εμπιστεύθηκε ξανά. Δεν είναι σε καλό φεγγάρι ο Δομινικανός σουτέρ, δεν έχει αυτοπεποίθηση και ίσως δει τον ρόλο του να αλλάζει ραγδαία.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Τσάβι Πασκουάλ.

21. ΚΕΝΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ (2 πόντοι, 2 ριμπάουντ σε 12 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA EUROKINISSI SPORTS

Πήρε το... βάπτισμα του πυρός 8:27 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου και μετά από μόλις 12 δευτερόλεπτα έκανε το πρώτο του μπλοκ. Δυο λεπτά αργότερα πάλεψε για το επιθετικό ριμπάουντ, το πήρε και έβαλε το πρώτο του καλάθι με την πράσινη φανέλα. Συνολικά έπαιξε 12 λεπτά, δεν έδωσε πολλά, αλλά δεν του ζήτησε και κάποιος κάτι περισσότερο. Θα ανέβει με τον καιρό και θα βρει ρυθμό από τους αγώνες κυρίως της Stoiximan.gr Basket League.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (18 πόντοι, 2/5 σουτ, 14/18 βολές, 5 ριμπάουντ σε 17 λεπτά)

Πήρε τη θέση του Σίνγκλετον στο φινάλε της πρώτης περιόδου, απαίτησε τη μπάλα, ήξερε ότι μπορεί να κερδίσει τον Ερντέν και το έκανε. Τον έφθειρε, έβαλε τις βολές, έφθειρε και τον Σαβάς. Έκανε καλή δουλειά, αλλά με τη διαφορά στους τρεις υπέρ του Παναθηναϊκού ήταν απελπιστικά άστοχος σε ελεύθερο τρίποντο από την κορυφή. Ήξερε κι εκείνος ότι αυτό το σουτ έπρεπε να το βάλει, μάλλον απογοητεύθηκε και αμέσως μετά είχε 0/2 βολές. Έβαλε όμως το φόλοου για το 82-78, που έκρινε το ματς. Έσωσε την προσπάθεια του Κέι Σι Ρίβερς και αυτό θα κρατήσει εν όψει της συνέχειας και του εκτός έδρας αγώνα με την πληγωμένη Μπαρτσελόνα του Μπαρτζώκα, μαζί φυσικά με το γεγονός ότι έκανε ρεκόρ με την φανέλα του Παναθηναϊκού με 18 πόντους.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 11 πόντοι, 5/16 σουτ, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, κανένα λάθος σε 33 λεπτά)

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÍÔÁÑÏÕÓÁÖÁÊÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - DARUSSAFAKA EUROKINISSI SPORTS

Η Νταρουσάφακα του έδωσε, όπως όλοι οι αντίπαλοι, τα μακρινά σουτ κι ο Νικ τα πήρε γιατί αυτό πρέπει να κάνει ακόμη κι αν βρίσκει σίδερο. Έβαλε το πρώτο του τρίποντο στο τέταρτο λεπτό και στην αμέσως επόμενη φάση σκόραρε δύσκολο εκτός ισορροπίας δίποντο. Πολύ απειλητικός, πίεζε συνεχώς τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά και πολύ άστοχος. Μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, είτε 3/11 προσπάθειες, αλλά γέμιζε τη στατιστική του με ριμπάουντ και ασίστ. Σκόραρε για το 76-70, έκανε το 78-77 από όμορφη ασίστ του Μπουρούση, τελείωσε τον αγώνα χωρίς να ενθουσιάσει, αλλά και χωρίς να απογοητεύσει. Και πως να απογοητεύσει όταν δεν κάνει λάθος και συνεχίζει να προσφέρει σε κάθε τομέα... Κι ας έχει 5/16 σουτ. Θα έρθουν και αυτές οι βραδιές που θα είναι πιο αποτελεσματικός.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ