EUROLEAGUE

Η ιστορία που "λύγισε" τον Πέιν

Η ιστορία που "λύγισε" τον Πέιν
AP PHOTO/MICHAEL CONROY

Ο Έιντριαν Πέιν έχει τη φήμη του σκληρού σέντερ, ερχόμενος στον Παναθηναϊκό Superfoods. Μία ιστορία όμως, αποδεικνύει πως εσωτερικά μπορεί να είναι πολύ διαφορετικός από αυτό που προδίδει το παρουσιαστικό του.

Ο Έντριαν Πέιν έχει μπει -για τα καλά πλέον- στη ζωή μας, από την στιγμή που "κλείδωσε" η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό Superfoods . Ο 27χρονος σέντερ τα βρήκε σε όλα με το "τριφύλλι" για να μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα, στην πρώτη του επαγγελματική απόπειρα μακριά από τις ΗΠΑ.

Την τελευταία τετραετία άλλωστε, από τότε που έγινε Draft στο Νο15 από τους Atlanta Hawks, την έχει περάσει άλλωστε την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μεταξύ του ΝΒΑ και της G-League. Με τη φήμη του... σκληρού να τον συνοδεύει σε μεγάλο βαθμό. Η συγκεκριμένη ταμπέλα τού μπήκε στα κολεγιακά του χρόνια, τότε που αποτελούσε τον παίκτη που εμπιστευόταν όσο κανέναν άλλον για τη front line ο προπονητής του Michigan State, Tom Izzo.

Παρά την σχετική εικόνα που έχουν σχηματίσει όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται, στο παρελθόν έχει αποδείξει πως πίσω από τα... μούσκουλα και την επιθετικότητα που βγάζει στο παιχνίδι του είναι πολύ διαφορετικός. Τι εννοούμε με τα παραπάνω; Το όνομα της Lacey Holsworth έγινε γνωστό στις ΗΠΑ πριν από περίπου έξι χρόνια, όταν δηλαδή δημοσιοποιήθηκε η ανηφόρα που ανέβαινε.

Βλέπετε, πρόκειται για ένα κοριτσάκι το οποίο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 8 ετών, κι ενώ πρώτα είχε παλέψει για χρόνια με τον καρκίνο. Ένας Γολγοθάς που ανέβηκε, αλλά με συνεχή προσπάθεια και πίστη πως στο τέλος θα τα καταφέρει. Πολύ απλά γιατί είχε στο πλευρό της τον Έιντριαν Πέιν, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή μαζί της, στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν, όταν το επισκέφτηκε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του Michigan State. Αυτό ήταν, η πρώτη τους συνάντηση αρκούσε για να δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή φιλία, η οποία όμως δυστυχώς κράτησε για λίγο.

Η "Princess Lacey" όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος διαγνώστηκε με όγκο στα νεφρά, σχεδόν κατά τύχη. Οι έντονοι πόνοι που ένιωσε το 2011 ενώ έκανε χορό, οδήγησαν τους γονείς της στην απόφαση να κάνουν κάποιες εξετάσεις προκειμένου να βρουν την πηγή του κακού. Τα αποτελέσματά τους ήταν συγκλονιστικά: βρήκαν έναν μεγάλο όγκο να έχει "αγκαλιάσει" το νεφρό της, σε σημείο που έφτανε μέχρι την σπονδυλική στήλη.

Οι δυο τους συνδέθηκαν με βαθιά φιλία, έκαναν κοινές εμφανίσεις στους αγώνες του ψηλού των "Spartans", ο οποίος δεν σταμάτησε στιγμή να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου η μικρή φίλη του, η "αδερφή που δεν είχα" όπως είχε σχολιάσει, να νιώθει πιο όμορφα. Δυστυχώς, όλη αυτή η προσπάθεια δεν κράτησε για πολύ καιρό.

Τον Απρίλιο του 2014 η Lacey άφησε την τελευταία της πνοή, με τους γονείς της να ανακοινώνουν τα μαντάτα και να βυθίζουν σε θλίψη των Έιντριαν Πέιν, ο οποίος την αποχαιρέτησε με ένα γράμμα. Ένα γράμμα στο οποίο ανέφερε πως " οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο μου λείπει ήδη η Lacey. Είναι η αδερφή μου και θα αποτελεί πάντοτε μέρος της ζωής μου. Μου έμαθε πώς να παλεύω τα πάντα με ένα χαμόγελο, ακόμα κι όταν όλα πήγαιναν στραβά.

Έγινα καλύτερος άνθρωπος χάρη σε αυτήν. Μου είπε ότι στην αρχή με συμπάθησε λόγω του χαμόγελού μου, αλλά είναι το δικό της χαμόγελο αυτό που έκανε ολόκληρη την Αμερική να την αγαπήσει. Ξέρω ότι χαμογελάει και χορεύει με στον παράδεισο τώρα. Η πριγκίπισσά μου είναι ένας άγγελος πλέον".

AP Photo/Michael Conroy

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ