EUROLEAGUE

Οι πέντε βασικοί του Πασκουάλ

BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Τσάβι Πασκουάλ παραδέχθηκε στη "Mundo Deportivo" πως το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα είναι διαφορετικό για εκείνον, ξεκαθάρισε όμως ότι αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι το "διπλό" του Παναθηναϊκού Superfoods.

Κάθε επιστροφή του Τσάβι Πασκουάλ στο "Παλάου Μπλαουγκράνα" θα συνοδεύεται από έντονο συγκινησιακό κλίμα και την ιδιαιτερότητα ότι ξυπνούν οι μνήμες του παρελθόντος για τον 45χρονο τεχνικό. Κάτι το οποίο παραδέχθηκε ο ίδιος μιλώντας στη "Mundo Deportivo".

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods ξεκαθάρισε όμως, ταυτόχρονα, πως άλλο το συναίσθημα κι άλλο η δουλειά, που του υπαγορεύει να οδηγήσει το "τριφύλλι" σε εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Είναι τα ίδια συναισθήματα όπως και πέρυσι που επέστρεψες στη Βαρκελώνη μετά από τόσα χρόνια στην Μπαρτσελόνα;

" ΟΚ, πάντα θα είναι λίγο ιδιαίτερο. Δούλεψα 12.5 χρόνια σε αυτό το γήπεδο, τα 10.5 στην πρώτη ομάδα, 8.5 ως πρώτος προπονητής. Λογικό το "Παλάου Μπλαουγκράνα" να είναι το σπίτι μου για όλη αυτή την περίοδο και πάντα θα είναι ιδιαίτερο. Αλλά, πέρα από αυτό, είναι μέρος της δουλειάς μας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνουμε ένα καλό ματς για να έχουμε ελπίδες να νικήσουμε".

- Μοιάζει να είναι μια Μπαρτσελόνα διαφορετική σε σχέση με την περυσινή σεζόν με έναν φίλο σου στην τεχνική ηγεσία...

" Ναι, είναι μια Μπάρτσα διαφορετική με προπονητή τον Σίτο (Αλόνσο). Είμαι χαρούμενος που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα γράψει ιστορία και θα τα πάει καλά με μια ομάδα πρώτου επιπέδου και εξαιρετικό ρόστερ. Με δυνατότητα να παίξει άμυνα κι επίθεση και με πολλή ποιότητα. Είναι όλοι παίκτες με εμπειρία, με πόντους από τα χέρια τους, που μπορούν να ασκήσουν πίεση, γιατί ηγήθηκαν των πρώην τους ομάδων, οπότε νομίζω ότι πρόκειται για εξαιρετική ομάδα. Βλέπω την Μπαρτσελόνα ανάμεσα στους πέντε καλύτερους της Ευρώπης μαζί με ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Ρεάλ Μαδρίτης και Χίμκι".

- Η Χίμκι;

" Ναι, έχει δαπανήσει περισσότερα από 40.000.000 ευρώ, σχεδόν όπως η ΤΣΣΚΑ. Θα είμαστε σκληροί, δύσκολο να μας νικήσουν. Εάν δεν τραυματιστούν οι πέντε θεωρητικά βασικοί, Καλάθης, Ρίβερς, Λοτζέσκι, Γκιστ και Σίγκλετον και οι άλλοι είναι εκεί να συμπληρώνουν, θα είμαστε ένας δύσκολος αντίπαλος να τον νικήσει κάποιος".

- Μετά από μια θεαματική σεζόν στον Παναθηναϊκό όπου κατέκτησες το πρωτάθλημα και το Κύπελλο κι έφθασες μια ανάσα από το Final Four, φέτος ξεκίνησες εξίσου εντυπωσιακά με τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

" Νομίζω ότι το καλεντάρι αυτής της σεζόν είναι πολύ σκληρό για όλη την Ευρώπη. Η πρώτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος ήταν στην έδρα του Ολυμπιακού, όπως είπες, αλλά τώρα έχουμε την πρεμιέρα για τη EuroLeague στην έδρα της Μπαρτσελόνα, μετά παίζουμε στη διπλή αγωνιστική με την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρμπαχτσε. Οπότε, τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές παίζουμε με τις τρεις καλύτερες ομάδες. Ξέρουμε ότι αυτό το καλεντάρι είναι πολύ σκληρό, ετοιμάσαμε τους εαυτούς μας γι αυτό κατά το στάδιο της προετοιμασίας για να υποφέρουμε, προετοιμαστήκαμε γι' αυτό το σημείο, έχοντας γνώση των σούπερ δυσκολιών".

- Ποια η άποψή σου για τον πόλεμο της EuroLeague με τη FIBA;

" Αυτό που είναι πάνω στο τραπέζι είναι αδύνατον, δεν νομίζω να συμβεί. Δεν μπορεί να δίνεις την μπάλα στον παίκτη, ο οποίος θα είναι αυτός που θα πρέπει να αποφασίσει. Αυτό που συμβαίνει είναι τώρα η ευρωπαϊκή ένωση παικτών δεν έχει το ειδικό βάρος γιατί όλοι πηγαίνουν στο NBA, πριν από μερικά χρόνια σταματούσαν οι Γιασκεβίτσιους, Διαμαντίδης, Σπανούλης και Κριάπα και λέγαν "κοιτάξτε κύριοι κανονίστε αλλιώς δεν θα παίξουμε". Μία από τις λίγες λύσεις που βλέπω είναι οι παίκτες να σκεφτούν".

- Για το θέμα της Καταλονίας;

" Το παρακολουθώ απέξω με κάθε λεπτομέρεια, καθημερινά. Στην Ελλάδα το παρακολουθούν πολύ, ακόμη και με δελτία ειδήσεων που ανοίξει παραπάνω από μία φορές το θέμα της Καταλονίας. Υπάρχουν στιγμές ανησυχίας, φόβου, θαυμασμού, ντροπής, στιγμές που αναρωτιέμαι "πώς φθάσαμε στο σημείο αυτό;". Ελπίζω μέσα από το διάλογο να μπορέσουμε να φθάσουμε σε μία λύση και ο κόσμος να μην υποφέρει. Είναι η χώρα μου και το ζω με ανησυχία".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ