EUROLEAGUE

Γκραν Κανάρια - Παναθηναϊκός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Λάνγκφορντ, Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης έλαμψαν στη Λας Πάλμας, στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Γκραν Κανάρια. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ρικ Πιτίνο στη Gran Canaria Arena.

Το πρόγραμμα δεν είναι ευνοϊκό, οι αντίπαλοί του για την οκτάδα κέρδισαν, όμως ο Παναθηναϊκός δείχνει πλέον αποφασισμένος να παίξει τα ρέστα του για να χωρέσει στα playoffs της EuroLeague 2018/19. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο επικράτησε εκτός έδρας της Γκραν Κανάρια ( 99-80 ), για να πάρει τη δεύτερη φετινή της νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ και να κοιτάξει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της στη διοργάνωση.

Οι Κιθ Λάνγκφορντ, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν, με τον Νικ Καλάθη να κάνει ακόμα μία ηγετική εμφάνιση που είχε μόνη "κηλίδα" τα έξι λάθη (ισοφάριση αρνητικού ρεκόρ καριέρας) στο πρώτο μέρος. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των δέκα που χρησιμοποίησε ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους Παππά, Λοτζέσκι, Τόμας και δεν έδωσε ευκαιρίες στους Πέιν - Καλαϊτζάκη.

3. ΕΙΝΤΡΙΑΝ ΠΕΙΝ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

5. ΚΙΘ ΛΑΝΓΚΦΟΡΝΤ

Επιστρατεύθηκε στα μέσα της πρώτης περιόδου και αμέσως σκόραρε το πρώτο του μακρινό δίποντο με step-back εκτέλεση για το 14-14, συνέχισε με ασίστ στον Παπαγιάννη και 2/2 βολές για το 19-22. Έβαλε και το τελευταίο σουτ του πρώτου δεκαλέπτου για το 26-28, ήταν απολαυστικός στην εκτέλεση και σε μόλις οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος είχε 12 πόντους με πέντε σουτ! Δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά έβαλε μακρινό δίποντο για το 62-69, άνοιξε την τέταρτη περίοδο με δύσκολο τρίποντο για το 66-76 και ήταν επιθετικά τουλάχιστον ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού.

Τα στατιστικά του: 18 πόντοι, 3/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη, 14 ranking σε 21:23

6. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (starter)

Πενταδάτος ο Έλληνας σέντερ, κάρφωσε για το 2-4 την όμορφη ασίστ του Καλάθη, όμως στο τρίτο λεπτό χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ και πήγε στον πάγκο. Γύρισε στα τέλη της πρώτης περιόδου για να σκοράρει για το 19-20 από ασίστ του Λάνγκφορντ, να βάλει και δεύτερο καλάθι με χουκ για το 22-24, όμως στα μέσα της δεύτερης έχασε το πιο εύκολο σουτ της καριέρας του όταν ο Καλάθης τράβηξε δύο αμυντικούς και τον έβγαλε φάτσα με το καλάθι. Λίγες φάσεις μετά κάρφωσε την άλει-ουπ πάσα του άσου του, στο ημίχρονο είχε οκτώ πόντους με 4/5 δίποντα, δεν είχε όμως ριμπάουντ. Στα μέσα της τρίτης περιόδου έφτασε τους 14 και έκανε ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση, έμεινε όμως σε αυτούς καθώς στο φινάλε ο Πιτίνο προτιμησε τους Βουγιούκα - Γκιστ.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 7/8 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη, 16 ranking σε 14:47

10. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Άλλαξε τον Μήτογλου στο τέταρτο λεπτό, χρειάστηκε να φτάσει στο 14' για να πετύχει τους πρώτους του πόντους με το πρώτο τρίποντο του Παναθηναϊκού στον αγώνα (32-35), δεν εκβίασε προσπάθειες, αλλά δεν έλαμψε κιόλας. Οικονομικός και στο δεύτερο μέρος, έκανε μια καλή εμφάνιση, έπαιξε και πάλι πάνω από 30 λεπτά και συνεχίζει να είναι θετικός ακόμη και στις "ήρεμες" βραδιές του.

Τα στατιστικά του: 10 πόντοι, 3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολες, 5 ριμπάουντ, 13 ranking σε 31:56

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ

Δεύτερος στο ροτέισον των σέντερ, μπήκε στο ματς στο τρίτο λεπτό αλλά έδειχνε πολύ βαρύς και δεν συνεργάστηκε καλά με τους Καλάθη - Λάνγκφορντ που χρεώθηκαν με λάθος πάσες. Ο προπονητής του τον στήριξε και τον άφησε για έντεκα λεπτά στο παρκέ στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν τον χρησιμοποίησε στο τρίτο δεκάλεπτο και προτίμησε τους Παπαγιάννη - Βουγιούκα από εκείνον. Ο Αμερικανός γύρισε στο φινάλε για να πετύχει εύκολους πόντους κοντά στο καλάθι, συνολικά όμως συνεχίζει να βρίσκεται πολύ μακριά από το επίπεδο των κορυφαίων ψηλών της διοργάνωσης.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 3/3 δίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 λάθος, 13 ranking σε 18:34

15. ΙΑΝ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Τρομερό το τετράλεπτό του στα τέλη της τρίτης περιόδου, με δίποντο, ριμπάουντ και ασίστ στον Παπαπέτρου για το 66-73. Συνολικά επαιξε ελάχιστα, σίγουρα θα άξιζε περισσότερες ευκαιρίες, είναι όμως ο Βουγιούκας και είναι έτοιμος είτε χρειαστεί να παίξει επτά, είτε 20 λεπτά.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 5 ranking

16. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ρικ Πιτίνο.

19. ΛΟΥΚΑΣ ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ

Άλλαξε τον Καλάθη στο έβδομο λεπτό και σκόραρε από μέση απόσταση για το 19-16, συνέχισε με βολές για το 19-18', αλλά γρήγορα γύρισε στον πάγκο παρά το γεγονός ότι κέρδισε και ένα επιθετικό φάουλ από τον Μπάλβιν. Θα μπορούσε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, όμως ο Πιτίνο προτίμησε να "κλειδώσει" τη νίκη που τόσο είχε ανάγκη η ομάδα του και ο Λιθουανός δεν μπορεί να αισθάνεται "ριγμένος" από τη στιγμή που οι πράσινοι κέρδισαν και έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρωτη οκτάδα της EuroLeague 2018/19.

Τα στατιστικά του:

23. ΣΟΝ ΚΙΛΠΑΤΡΙΚ (starter)

Άοσμος, άχρωμος, άγευστος ο Αμερικανός στα 13 λεπτά που πήρε στο πρώτο μέρος, μόνο ένα άστοχο δίποντο από πλάγια θέση και δύο φάουλ έγραψε η στατιστική του! Ο Κιλπάτρικ πέτυχε το πρώτο του καλάθι στα μέσα της τρίτης περιόδου και πάλι όμως έδειχνε νωθρός και χωρίς πολλή όρεξη. Στο 31' έβαλε λέι-απ για το 68-78 σαν σε προπόνηση και στην επόμενη φάση χόρεψε στον αέρα για το 68-80! Εχει την ποιότητα να κάνει τη διαφορά ακόμη και στις κακές βραδιές του, σίγουρα όμως θα πρέπει να πιεστεί περισσότερο στα επόμενα ματς, απέναντι σε αντιπάλους ανώτερους της Γκραν Κανάρια.

Τα στατιστικά του: 8 πόντοι, 4/5 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κόψιμο, 1 λαθος, 8 ranking σε 29:06

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (starter)

Ξεκίνησε τον αγώνα με εκπληκτική ασίστ στον Παπαγιάννη που κάρφωσε για το 2-4, σκόραρε για το 5-6 με φλότερ στο δεύτερο λεπτό, είχε την ευκαιρία να βάλει γκολ-φάουλ αλλά αστόχησε στη βολή, πήρε κάποιες βιαστικές αποφάσεις και έφτασε τα τρία λάθη στο πεντάλεπτο. Ο Πιτίνο τον τράβηξε στον πάγκο στο 7', ο Νικ γύρισε γρήγορα στο ματς, έκανε το τέταρτο λάθος του στο 14', πείσμωσε για να κλέψει και να σκοράρει στον αιφνιδιασμό για το 32-32. Υπήρχαν στιγμές που ένιωθε ότι απλά οι συμπαίκτες του δεν τον καταλάβαιναν, συνέχισε να τους ψάχνει όμως, έδωσε άλει-ουπ στον Παπαγιάννη για το 32-38 και μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με τρίποντο για το 50-55. Από τα ε΄ξι λάθη του πρώτου μέρους έμεινε στο... μηδέν στο δεύτερο για να μην κάνει νέο αρνητικό καριερας.

Τα στατιστικά του: 17 πόντοι, 5/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 1/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 3 κλεψίματα, 6 λάθη, 20 ranking σε 28:05

43. ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ (starter)

Μπήκε στο ματς με τρομερή αποφαιστικότητα για το 0-2, έκανε στα 27" το πρώτο του φάουλ, αλλά στο τρίτο λεπτό έκλεψε μια μπάλα και κάρφωσε για το 7-8. Συνέχισε με μπλοκ, σκόραρε από κοντά για το 9-10 και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του στο πρώτο τετράλεπτο, μακράν του δεύτερου. Έβαλε δύο παλικαρίσια καλάθια στα τέλη της δεύτερης περιόδου για το 32-42 και στο ημίχρονο ήταν με 12 πόντους ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του μαζί με τον Λάνγκφορντ που είχε άλλους τόσους. Έκανε το τέταρτο φάουλ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και πήγε στον πάγκο, συνολικά ήταν φαντασμαγορικός κι αυτή η εμφάνιση πρεπει να τον κάνει να καταλαβει τον ρόλο του και τι μπορεί πραγματικά να προσφερει.

Τα στατιστικά του: 16 πόντοι, 8/9 δίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 κοψίματα, 20 ranking σε 20:39

44. ΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΟΓΛΟΥ (starter)

Πενταδάτος εν τη απουσία του Ντεσόν Τόμας, αστόχησε στο πρώτο του τρίποντο, έκανε λάθος πάσα στην επόμενη επίθεση και έδωσε γκολ-φάουλ στον Ραμπασέδα που έγραψε το 12-10. Βγήκε στο τέταρτο λεπτό, πήρε μερικές ανάσες και γύρισε πολύ γρήγορα στο ματς, έκανε σπουδαία δουλειά στο ριμπάουντ, όμως στα 14 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος δεν πήρε άλλο σουτ πέρα από το άστοχο μακρινό του και έμεινε άποντος. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δέχθηκε ένα σκληρό φάουλ από τον Κιμ Τιλί , τραυματίστηκε στο δεξί χέρι, πήγε στον πάγκο για τις πρώτες βοήθειες και έμεινε εκεί έως το τελος της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του: 0/2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 λάθη, 0 ranking σε 16:28

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ