EUROLEAGUE

Γκιστ: "This is Panathinaikos"

Γκιστ: "This is Panathinaikos"

Βρίσκεται τρεισήμισι χρόνια στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό που έζησε το βράδυ της Πέμπτης (18/3) ενδεχομένως να κάνει καιρό να το ξεχάσει. Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στο Euroleague Greece για το παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ, το "refuse to lose" της ομάδας του και τον κόσμο που έκανε τη διαφορά.

Πάει κι αυτό. Πέρασε . Ο Παναθηναϊκός στάθηκε "όρθιος" (84-79) σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να ξεγλιστράει από τα χέρια του στα μισά της τέταρτης περιόδου, όταν η Λοκομοτίβ Κουμπάν βρέθηκε στο +7 (65-72 στο 33':16''). Να ναι καλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που "σάλπισε" την ανατροπή με το κλέψιμο που έκανε και τους πέντε σερί πόντους που έβαλε στη συνέχεια, για να σημάνει την ώρα του comeback.

Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" ήταν μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ οι παίκτες που έκαναν το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι, αν κι ο δεύτερος θέλησε να αποποιηθεί τέτοιον χαρακτηρισμό αφού " όλα είναι στο παιχνίδι, έτσι είναι το άθλημα. Υπάρχουν φορές που τα παρατάς γιατί τίποτα δεν πηγαίνει όπως το θες, αλλά εμείς δεν το κάναμε. Συνεχίσαμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος. Βγάλαμε καλές άμυνες, βάλαμε μεγάλα σουτ και στο τέλος κερδίσαμε. Μείναμε ενωμένοι, συνεχίσαμε να παλεύουμε και γι αυτό κερδίσαμε", όπως είπε χαρακτηριστικά στο Euroleague Greece.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ είχε 16 πόντους (με 8/9 δίποντα), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 28':14'' , για να αποτελέσει σημείο αναφοράς των "πρασίνων" στην ανατροπή και την επικράτηση επί μιας ομάδας που είχε κερδίσει τρεις φορές φέτος τον Παναθηναϊκό. Όπως εξηγεί πάντως ο ίδιος " σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που παίξαμε φέτος με τη Λοκομοτίβ, είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Σε κάθε ένα από αυτά και νομίζω το έχουν αντιληφθεί όλοι. Ξέραμε ότι μπορούσαμε να τους κερδίσουμε, να κάνουμε τη δουλειά μας και να πετύχουμε την πρώτη μας νίκη απέναντί της. Πιστεύω ότι η Λοκομοτίβ θα πάει μακριά στην Euroleague, οπότε μπορούμε να λέμε πως απόψε (σ.σ.: χθες) κερδίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης".

Κάπου εκεί η συζήτηση πήγε στον Δημήτρη Διαμαντίδη . " Ήταν απίστευτος πάλι φίλε", είπε ξεφυσώντας. Ίσως κι ο ίδιος δεν μπορεί να πιστέψει πόση επιρροή έχει ο αρχηγός στο παιχνίδι της ομάδας, στην ψυχολογία της. " Ήταν η "σπίθα" που χρειαζόμασταν", θα προσθέσει για να εξηγήσει πως " έκανε ένα μεγάλο κλέψιμο, έβαλε ένα σημαντικό τρίποντο και κάπως έτσι μας έδωσε το σύνθημα για να τον ακολουθήσουμε. Κάπου εκεί μπήκε κι ο κόσμος στην εξίσωση και όλα γύρισαν σε βάρος των αντιπάλων μας. Θα το ξαναπώ πως η Λοκομοτίβ είναι πολύ καλή ομάδα και το γεγονός ότι φέραμε τούμπα την κατάσταση δείχνει πολλά για τη δική μας ποιότητα, ειδικά αν σκεφτείς πως τα καταφέραμε στα τελευταία τρία λεπτά".

Γκιστ: "This is Panathinaikos"

Όταν τον ρωτήσαμε για την ήττα στο Βελιγράδι και τα συναισθήματα που δημιούργησε σε εκείνον και τους συμπαίκτες του, απάντησε πως: " Ήμασταν εκνευρισμένοι με τους εαυτούς μας. Στο Βελιγράδι είχαμε 20.000 άτομα να φωνάζουν εναντίον μας. Δεν είναι εύκολο να παίξεις εκεί, να κάνεις αυτά που θες. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι ικανός να βρεθεί στα play off, εκμεταλλεύεται σε πολύ σημαντικό βαθμό την έδρα του και γι αυτό κάνει τόσο καλή πορεία. Με τη Λοκομοτίβ είχαμε τον κόσμο με το πλευρό μας και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο. Δείξαμε χαρακτήρα, δεν τα παρατήσαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε απογοητευτεί, να μας έχει πάρει από κάτω και να χάσουμε ξανά. Αλλά δεν έγινε έτσι...".

Όσο για τη συνέχεια του Top 16 ; " Εξετάζουμε κάθε παιχνίδι με την ώρα του. Τώρα γράφουμε την ιστορία μας, τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει, οπότε δεν θέλουμε να βιαστούμε", είπε με ηρεμία -παρά την ένταση του αγώνα. Το καλύτερο όμως το φύλαγε για το τέλος. Του ζητήσαμε να χαρακτηρίσει με μία λέξη, με μία φράση όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης (17/3) στο παρκέ του ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός πήρε την έβδομη νίκη του στο Top 16.

Τι απάντησε ο Τζέιμς Γκιστ; " Παναθηναϊκός, αυτό είναι ο Παναθηναϊκός (Panathiniakos, this is Panathinaikos)", σχολίασε, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ