EUROLEAGUE

Γκιστ: "Ο Τζόρτζεβιτς μας καταλαβαίνει"

Γκιστ: "Ο Τζόρτζεβιτς μας καταλαβαίνει"
INTIME SPORTS

Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στο Euroleague Greece για την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Καρσίγιακα, αλλά και την αυτοπεποίθηση των "πρασίνων", που βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Η αναμέτρηση με την Καρσίγιακα έχει μόλις τελειώσει κι ο Τζέιμς Γκιστ κατευθύνεται μαζί με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια. Δεν περνάνε πέντε λεπτά κι οι δημοσιογράφοι εισβάλλουν στα αποδυτήρια για το καθιερωμένο τέταρτο όπου δίνονται οι συνεντεύξεις. Οι περισσότεροι συμπαίκτες του κάνουν ήδη ντους, ενώ εκείνος προσπαθεί να ηρεμήσει, κρατώντας το κινητό στο χέρι.

Στάζει από ιδρώτα και παίρνει βαθιές ανάσες για να ανακτήσει μέρος των δυνάμεών του. Συγκρατήσατε το πρώτο κομμάτι; Ότι στάζει από ιδρώτα; Γιατί το βράδυ της Πέμπτης (22/10), ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ έκανε τόσα πράγματα που δικαίως πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου στο... σπίτι.

" Ήταν από τα παιχνίδια που όλα πάνε καλά", ήταν η πρώτη ατάκα που ξεστόμισε πριν επισημάνει πως "δείξαμε χαρακτήρα μετά την ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να διαχειριστούμε την κατάσταση όπως έπρεπε".

Όταν αναφέρθηκε το ρεκόρ του στην Euroleague έδειξε έκπληκτος, προτιμώντας πάντως να εστιάσει κάπου αλλού. Στην ενέργεια που " προσπαθώ απλά να βγάλω στο παρκέ. Η Καρσίγιακα έχει πολλούς ταλαντούχους αθλητές και γι αυτό είχα εστιάσει στο να βγάλω ενέργεια", όπως επεσήμανε μιλώντας στο Euroleague Greece, για να προσθέσει πως "θέλω να φέρνω πράγματα στο γήπεδο. Αν δεν κάνω αυτό, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Αυτό χρειάζεται η ομάδα από εμένα".

Το 2/2 επί του Ολυμπιακού έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία της ψυχολογία των "πρασίνων", που μπήκαν στο παρκέ για το παιχνίδι με την τουρκική ομάδα σα να μην υπάρχει αύριο. " Έχουμε αυτοπεποίθηση ως ομάδα, την είχαμε πριν τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν. Θα υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά η αυτοπεποίθηση θα μας επιτρέπει να επιβιώνουμε κάποιες φορές", όπως εξήγησε πριν αναφερθεί σε κάτι ακόμα:

" Η Euroleague είναι το υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία. Την προηγούμενη εβδομάδα παίξαμε καλά ως ένα σημείο, αλλά χάσαμε. Απόψε (σ.σ.: χθες) ήμασταν πιο σταθεροί και πήραμε τη νίκη. Κάθε ημέρα, κάθε ώρα θα γινόμαστε καλύτεροι".

Δεν υπάρχει όμως κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια και τα ντέρμπι που δίνει ο Παναθηναϊκός εντός κι εκτός συνόρων; " Είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτό το πράγμα. Έτσι είναι η ζωή μας", απάντησε πριν προσθέσει πως φέτος το "τριφύλλι" έχει " περισσότερη εμπειρία, παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά".

Όσο για την τελευταία ερώτηση, αυτή δεν θα μπορούσε να μην αφορά τον Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο οποίος " είναι ένας προπονητής που ξέρει πως νιώθουν και σκέφτονται οι παίκτες του. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το κομμάτι. Μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ