EUROLEAGUE

Γκιστ: "Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε"

Γκιστ: "Ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε"

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο του "διπλό" στην Euroleague, κι ο Τζέιμς Γκιστ -μέσω του Euroleague Greece- έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση εν όψει της συνέχειας.

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο πρέπει να σταθεί κάποιος για να εξηγήσει την εκτός έδρας του Παναθηναϊκού επί της Καρσίγιακα, αυτό είναι αφενός το τρίποντο του Νικ Καλάθη στα 40.3'', αφετέρου η τάπα του Τζέιμς Γκιστ λίγο πριν το τέλος. Το πρώτο έδωσε το +3 στο "τριφύλλι", το δεύτερο το προφύλαξε.

Δεν ξέρουμε αν το είχε από πριν στο μυαλό του ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ να γράψει αυτός τον επίλογο της αναμέτρησης, η ουσία είναι πως ο Παναθηναϊκός τού χρωστά ένα μεγάλο μερίδιο της νίκης επί της ομάδας του Ουφούκ Σαρίτσα .

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, κι ενώ ακόμη δεν είχε ηρεμήσει από την ένταση του σαρανταλέπτου στην Karsiyaka Arena, ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε στο Euroleague Greece εξηγώντας πως " κάθε φάση είχε ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Παίζαμε σε μία πολύ σκληρή και απαιτητική έδρα. Η Καρσίγιακα έβγαλε πολλή ενέργεια. Σε αγώνες σαν αυτόν όλα κρίνονται από μία φάση, από μία άμυνα, από μία επίθεση. Το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα και παλέψαμε για σαράντα λεπτά".

Τον ρωτήσαμε αν νιώθει πως αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε τόσο σοβαρός για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η απάντησή του είχε να κάνει με το πως " θα το πήγαινα πιο πολύ στο ότι είναι η πρώτη φορά που παίζουμε έτσι μακριά από την έδρα μας. Δώσαμε ό,τι είχαμε στο γήπεδο, για πρώτη φορά φέτος εκτός έδρας".

Κι όχι άδικα, αφού όλοι εκεί έχουν εστιάσει την προσοχή τους. Στο γεγονός δηλαδή πως οι "πράσινοι" πανηγύρισαν για πρώτη φορά φέτος μακριά από το ΟΑΚΑ. Αλήθεια, πως αντιλήφθηκε ο ίδιος το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας του; Αυτό που είχε να πει ήταν πως " τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις ό,τι κι αν γίνει. Δεν ήταν μόνο δικό μου θέμα, ήταν όλων. Ξέραμε ότι έπρεπε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, να παρουσιάσουμε στο παρκέ περισσότερα πράγματα. Κι αυτό κάναμε. Δεν χαλαρώσαμε σε κανένα σημείο του αγώνα. "Χτίσαμε" την ψυχολογία μας σταδιακά".

Ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το αν αισθάνεται πως αυτός κι οι συμπαίκτες του "απάντησαν" στις κακές γλώσσες που ενέπλεκαν τον παναθηναϊκό σε σενάρια αποκλεισμού από το Top 16, απάντησε: " Δεν με απασχολεί τι έλεγαν ή έγραφαν. Θα σου πω απλά πως ήταν κάτι προσωπικό. Ήθελα να κερδίσουμε απόψε για προσωπικό λόγο και πίστεψέ με δεν πρόκειται να μην κερδίζαμε. Ξέραμε ότι άμα χάναμε, θα μπαίναμε σε δύσκολες καταστάσεις", για να προσθέσει πάνω σε αυτό:

" Φίλε, είμαστε στην Euroleague. Τελείωσαν τα παιχνίδια, ήρθε η ώρα για να σοβαρευτούμε, να προετοιμαστούμε για τα πιο μεγάλα παιχνίδια".

Σειρά τώρα παίρνει η Μπαρτσελόνα των έξι σερί νικών στην Euroleague. Μια ομάδα " από την οποία έχουμε χάσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Ίσως ήρθε η ώρα να την κερδίσουμε. Δεν γίνεται αλλιώς. Χρειαζόμαστε τη νίκη, όπως κι αν έρθει αυτή. Θα παλέψουμε σκληρά τόσο εμείς, όσο κι αυτοί. Θα γίνει πόλεμος", σχολίασε πριν ολοκληρώσει όσα είχε να πει, ερωτώμενος για το παιχνίδι του α' γύρου, όπου ο Παναθηναϊκός γνώρισε βαριά ήττα στη Βαρκελώνη: " Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Θα μπούμε στο παρκέ έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη, με κάθε κόστος".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ