EUROLEAGUE

Γιαννακόπουλος: "Ο Παναθηναϊκός σε διοργάνωση που θα τον σέβονται"

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPER FOODS Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά την συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, σε ξενοδοχείο της Αθήνας την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018.
(EUROKINISSI SPORTS/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPER FOODS Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ μετά την συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, σε ξενοδοχείο της Αθήνας την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018. (EUROKINISSI SPORTS/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

"Εχω την τύχη να αποφασίζω για τον Παναθηναϊκό, οφείλω στα εκατομμύρια του κόσμου του να συμμετέχει η ομάδα σε μια διοργάνωση που υπάρχει σεβασμός" δήλωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Σημαντικές ατάκες έδωσε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμαν, η οποία έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (3/5) στο ξενοδοχείο Χίλτον. Το αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον Τζόρντι Μπερτομέου, στο ενδεχόμενο να παίξουν οι πράσινοι στο Basketball Champions League, παραδέχθηκε πως θα συναντήσει εκπροσώπους ομάδων της EuroLeague στο Final Four του Βελιγραδίου και ζήτησε υπομονή για εξελίξεις τις αμέσως επόμενες μέρες. Το Sport24.gr βρέθηκε από νωρίς το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Χίλτον και σας μεταφέρει λεπτομέρειες απ' όσα έγιναν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

" Ο Παναθηναϊκός οφείλει να εξετάζει κάθε πιθανή επιλογή επειδή δυστυχώς έχει αποτύχει το μοντέλο της EuroLeague. Αυτό το έχουμε δει όλοι. Στην Ελλάδα λέμε ότι μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο ή λίγους για πολύ. Νομίζω ότι ο κύριος Μπερτομέου έχει κοροϊδέψει πολλούς για αρκετό καιρό. Θα πρέπει κάποια στιγμή να βγουν κάποιες αλήθειες. Έχουν γίνει και κάποιες επαφές με τις υπόλοιπες ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην με την ανακοίνωση που έβγαλε σήμερα η EuroLeague. Αμφιβάλω αν την έχουν διαβάσει όλες οι υπόλοιπες ομάδες, αλλά όπως σας είπα ο Παναθηναϊκός οφείλει να συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα δίκαιο, το οποίο σέβεται το θεσμό, την ιστορία του και τους ανθρώπους και το θεσμό της οικογένειας.

Το τωρινό μάνατζμεντ της EuroLeague δείχνει ότι δεν υπολογίζει τον θεσμό της οικογένειας. Δεν είναι όλα νούμερα. Έχουμε αποδείξει σαν οικογένεια ότι επενδύουμε τόσα χρόνια σε ένα άθλημα που δεν σου δίνει πίσω οικονομικές απολαβές, το κάνεις καθαρά για το άθλημα και την αγάπη που του έχεις. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σαν οικογένεια στον Παναθηναϊκό που αγαπάμε. Νομίζει ο κύριος Μπερτομέου ότι μπορεί να υπάρξει συνέχιση της EuroLeague χωρίς τον Παναθηναϊκό. Όλοι θα ξέρετε ότι ο Παναθηναϊκός είναι το νούμερο ένα τηλεοπτικό προϊόν. Όλες οι συμφωνίες επανεξετάζονται. Θα υπάρξει Παναθηναϊκός μέσα;

Για να μπορέσει ο κύριος Μπερτομέου να αποδείξει τα περί ζημιάς που λέει, θα πρέπει να υπάρχει το λεγόμενο full disclosure. Όλα στον αέρα. Είναι έτοιμος ο κύριος Μπερτομέου να βγάλει το ελληνικό συμβόλαιο των 8 εκατομμυρίων, που αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μοιράζονται 3,5; Που πάνε τα υπόλοιπα 4,5; Πού πάνε τα υπόλοιπα χρήματα; Είναι πράγματα που εν καιρώ θα βγουν για να μπορέσουμε να καταλάβουμε πλέον ότι κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι πάνω από το άθλημα, πόσο ένα άνθρωπος που δεν επενδύει, αλλά πληρώνεται από αυτό. Οι επαφές που έχουν γίνει με τις υπόλοιπες ομάδες, δεν έχουν γίνει για να δω αν υπάρχει τρόπος ο Παναθηναϊκός μπορεί να επανέλθει. Είναι για να μπορέσουν να καταλάβουν και αυτές ότι αυτό το μοντέλο απέτυχε.

Ακούω παντού και διαβάζω να συγκρίνουν τη μία διοργάνωση με την άλλη. Μα, δεν μπορείς να συγκρίνεις ένα παιδί 18 ετών με ένα που είναι τριών ετών. Το FIBA Champions League υπάρχει τρία χρόνια και έχει κάνει πάρα πολλά βήματα προόδου από την πρώτη χρονιά. Πίστευαν όλοι ότι θα υπάρξει για ένα χρόνο και μετά θα κλείσει. Εγώ βλέπω ότι γίνεται μία πραγματικά επαγγελματική δουλειά. Τα αποτελέσματα είναι μικρά. Εγώ πιστεύω όμως ότι με τον ερχομό του Παναθηναϊκού, με το λιθαράκι που θα βάλει, θα βοηθήσει να γίνει πιο γρήγορα μεγάλη. Ας θυμηθούμε που ήταν η EuroLeague έπειτα από 3 χρόνια και που βρίσκεται έπειτα από 18, επενδύοντας συνολικά γύρω στα 300 εκατομμύρια από τις ομάδες και το σύνολο που φέρνει μέσα είναι 40 εκατομμύρια. Αν αυτό δεν είναι αποτυχία, τι είναι; Ποια επιχείρηση χάνει 260 εκατομμύρια;

Δεδομένο θα είναι όταν βάλουμε υπογραφές και δηλώσουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορώ να βρω τρόπο να αλλάξει αυτό το πράγμα. Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει σίγουρα να αλλάξει το μάνατζμεντ της EuroLeague. Θα πρέπει σίγουρα κάποιες ομάδες να καταλάβουν και να δούνε -και θα τα δούνε- όλα αυτά που σας λέω στο επόμενο χρονικό διάστημα. Εμείς έχουμε προγραμματίσει κάποιες συναντήσεις με κάποιες ομάδες το Σαββατοκύριακο του Final Four, μήπως μετακομίσουν κι αυτές στην FIBA, γι αυτό και εξεπλάγην με την σημερινή ανακοίνωση, επειδή κάποιες από τις 10 γνωρίζουν το αντικείμενο των συζητήσεων. Όλα αυτά εν καιρώ. Σε 15 μέρες είναι το Final Four και κάποια πράγματα θα αρχίσουν να βγαίνουν.

Την ποιότητα της ομάδας θα προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε στο υψηλότερο επίπεδο, όπως την έχουμε κρατήσει για 30 χρόνια. Σίγουρα, παίρνοντας την απόφαση να φύγουμε από ένα πρωτάθλημα που έχει κάποια έσοδα και κάποια αντιπαλότητα και κάποια μεγάλα ονόματα, θα υπάρξει κάποια τρικυμία στην αρχή. Είμαστε όμως Παναθηναϊκός, έχουμε 110 χρόνια ιστορίας και ελπίζω να έχουμε άλλα 110 χιλιάδες χρόνια ιστορίας. Εχω την τύχη να αποφασίζω για τον Παναθηναϊκό και οφείλω απέναντι στα εκατομμύρια του κόσμου του Παναθηναϊκού να λαμβάνει μέρος σε μία διοργάνωση που σέβεται το σύλλογο και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτόν.

Σε αυτά που μας έχουν παρουσιάσει σε κάποιες συναντήσεις, αυτή η αιμορραγία κάποια στιγμή θα σταματούσε, που δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει. Ξαφνικά βρέθηκαν χρήματα πριν από δύο χρόνια. Ένας μέρος αυτών των χρημάτων έχει βρεθεί από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων. Ο Παναθηναϊκός από μόνος του θα μπορούσε να φέρει ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο αξίας 5-6 εκατομμυρίων και τελικά παίρνουμε 1,5 - 1,7 για να συντηρούμε κάποιες άλλες ομάδες. Δεν έχει λόγο να το κάνει άλλο ακόμα ο Παναθηναϊκός και πολλές άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός γιατί το κάνει δεν το γνωρίζω. Ίσως να παίρνει κάποια άλλα deals. Όλα τα αυτά θα τα ψάξουμε και θα τα βρούμε. Δυνάμεις έχουμε, δυνατότητες έχουμε. Ελπίζω κάποια στιγμή να βγούνε κάποια πράγματα και στην επιφάνεια για να τα μάθουν όλοι. Ή μάλλον για να τα μάθουν και οι υπόλοιποι, εκτός από αυτούς τους ελάχιστους που τα γνωρίζουν".

Διαβάστε ακόμα

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ