EUROLEAGUE

Γιάνκοβιτς: "Τελικός με Ζιέλονα Γκόρα"

Γιάνκοβιτς: "Τελικός με Ζιέλονα Γκόρα"
Γιάνκοβιτς INTIME SPORTS

Η νίκη επί της Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ έφερε ουσιαστικά τον Παναθηναϊκό αγκαλιά με την πρόκρισή του στο ΤΟΡ 16 της φετινής Euroleague με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς μιλώντας στο Euroleague Greece να χαρακτήρισε ως τελικό το παιχνίδι της Παρασκευής με την Ζιέλονα Γκόρα ποντάροντας και πάλι στην παρουσία των φιλάθλων της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός φόρεσε τα καλά του το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ, επικράτησε της Μπαρτσελόνα για την 8η αγωνιστική της Α' φάσης των ομίλων της Euroleague και βρίσκεται ουσιαστικά με το ένα πόδι από την πρόκρισή του στο ΤΟΡ 16 με τον Βλάντο Γιάνκοβιτς μιλώντας στο Euroleague Greece να χαρακτήρισε τελικό το παιχνίδι της Παρασκευής με την Ζιέλονα Γκόρα.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς βρίσκεται ουσιαστικά μία νίκη μακριά από την επίτευξη του πρώτου της στόχου στο δρόμο για το Final Four του θεσμού που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο τον προσεχή Μάιο. Μία νίκη που καλείται να την βρει στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με την Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ και με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία. Κάτι που σημαίνει ότι έχει την ευκαιρία αξιοποιώντας για μία ακόμη φορά την έδρα του να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Να κερδίσει τη Ζιέλονα Γκόρα και να πάει χωρίς άγχος στο Κάουνας της Λιθουανίας δεδομένου ότι είχε κερδίσει με 35 πόντους στο ΟΑΚΑ.

Είναι ξεκάθαρο πως για τον Παναθηναϊκό μπορεί να προέχει το παιχνίδι με τα Τρίκαλα αύριο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αλλά είναι ξεκάθαρο πως το μυαλό όλων βρίσκεται στο ραντεβού της Παρασκευής με τη Ζιέλονα Γκόρα. Ακόμη και του Τζόρτζεβιτς που ωστόσο θέλει οι παίκτες του να είναι αυτοί που πρέπει κόντρα στους Θεσσαλούς πριν στρέψουν την προσοχή τους στην επίτευξη του πρώτου στόχου στη φετινή Euroleague. Της ολοκλήρωσης της πρόκρισης στο ΤΟΡ 16.

Γιάνκοβιτς: "Τελικός με Ζιέλονα Γκόρα"
Γιάνκοβιτς Τσελεπίδης INTIME SPORTS

"Ο κόσμος μας έδωσε την ώθηση"

Στην λογική αυτή και ο Γιάνκοβιτς που το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στην εκδήλωση της New Era μαζί με τους συμπαίκτες του Τζέιμς Φελντέιν και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο προσφέροντας χαμόγελα και αυτόγραφα στους μικρούς θαυμαστές τους. " Μας περιμένει ένας τελικός με τη Ζιέλονα Γκόρα για να τελειώσουμε μια και καλή την υπόθεση πρόκρισής μας στο ΤΟΡ 16 της φετινής Euroleague", τοποθετούμενος μεταξύ άλλων στο Euroleague Greece.

Για τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα και τη συμβολή του κόσμου του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ ο διεθνής φόργουορντ δήλωσε: " Ο κόσμος μας για μία ακόμη φορά μας έδωσε την ώθηση που χρειαζόμασταν όταν η Μπαρτσελόνα επέστρεψε για να φθάσουμε στη νίκη που τόσο πολύ χρειαζόμασταν και θέλαμε για τη συνέχεια της παρουσίας μας στη φετινή Euroleague. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει φροντίσει να είναι δίπλα μας από το ξεκίνημα της φετινής μας χρονιάς και η συμβολή του στην εμφάνισή μας φαίνεται ειδικά στα παιχνίδια μας στο ΟΑΚΑ".

Ο Γιάνκοβιτς με αφορμή τη τοποθέτησή του για τη συμβολή του κόσμου του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα όταν οι Καταλανοί επέστρεψαν από το +16 που είχανε ξεφύγει οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς είχε να πει. " Ειδικά σε εκείνο το κρίσιμο σημείο όπου αισθανθήκαμε την πίεση της Μπαρτσελόνα δεν σταμάτησαν και με την ατμόσφαιρα που είχανε δημιουργήσει βοήθησαν από την πλευρά τους ώστε να έχουμε την απαιτούμενη ψυχολογία και ειδικότερα οι Φελντέιν και Διαμαντίδης να βάλουνε τα δύο μεγάλα τρίποντα που χρειαζόμασταν. Αυτά που μας έφεραν ακόμη πιο κοντά στη νίκη μας".

Γιάνκοβιτς: "Τελικός με Ζιέλονα Γκόρα"
Γιάνκοβιτς INTIME SPORTS

"Δεν χαλαρώσαμε στο +16 με τη Μπαρτσελόνα"

Γιατί όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να τελειώσει το παιχνίδι όταν ξέφυγε με 16 πόντους της Μπαρτσελόνα και να φθάσει σε μία άνετη νίκη όπως είχε συμβεί στο παιχνίδι του Α' γύρου για τους Καταλανούς; "Δεν παίζαμε μ όνοι μας. Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν πιστεύω ότι χαλαρώσαμε και είπαμε πως το παιχνίδι τελείωσε. Η Μπαρτσελόνα είναι μία μεγάλη ομάδα με τους παίκτες της να μην το έβαλαν κάτω από την πλευρά τους. Βάλανε κάποια μεγάλα σουτ και επέστρεψαν στο παιχνίδι. Στο μπάσκετ ένα παιχνίδι κρίνεται όμως όταν ακουστεί η κόρνα της λήξης στο 40΄ με μας να βρήκαμε τις λύσεις ώστε να πάρουμε τη νίκη. Όταν η Μπαρτσελόνα επέστρεψε εμείς ήμασταν σοβαροί και ψύχραιμοι ώστε να φθάσουμε στο στόχο μας. Όπως ακριβώς είχαμε κάνει και μία εβδομάδα πριν στη Σμύρνη στο παιχνίδι μας με την Καρσίγιακα. Θεωρώ εξάλλου ότι το παιχνίδι μας με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν μας έκανε καλό. Αποτέλεσε ένα μάθημα για μας για τη συνέχεια της χρονιάς μας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα και στην Euroleague στην Ευρώπη. Είμαστε μέσα και στους τρεις στόχους μας και σαν Παναθηναϊκός που είμαστε θέλουμε να φθάσουμε μέχρι το τέλος βγάζοντας την κάθε μία αποστολή μας σε πέρας".

Ο Παναθηναϊκός με τη νίκη του επί της Μπαρτσελόνα ουσιαστικά αγκάλιασε την πρόκρισή του στο ΤΟΡ 16 της Euroleague μόνο που για να γίνει και μαθηματικά θα πρέπει να έρθει μία ακόμη νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια του ομίλου. Το πρώτο με την Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ και το δεύτερο με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας. Μέχρι το ραντεβού όμως με τη Ζιέλονα Γκόρα μεσολαβεί για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι της Δευτέρας με τα Τρίκαλα στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στο ΟΑΚΑ με τον Γιάνκοβιτς να σχολιάζει: " Θα πρέπει να παρουσιαστούμε σοβαροί από το τζάμπολ και να προσθέσουμε μία ακόμη νίκη στο ενεργητικό μας. Αφού τελειώσει τότε θα στρέψουμε τη προσοχή μας αποκλειστικά στο τελικό που μας περιμένει με τη Ζιέλονα Γκόρα. Στο δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι για την Euroleague μετά από αυτό με τη Μπαρτσελόνα".

Γιάνκοβιτς: "Τελικός με Ζιέλονα Γκόρα"
Γιάνκοβιτς INTIME SPORTS

"Έχουμε μάθει από τα λάθη μας"

Ο Γιάνοβιτς φρόντισε να εξηγήσει γιατί χαρακτήρισε το παιχνίδι με τη Ζιέλονα Γκόρα ως τελικό για τον Παναθηναϊκό στο δρόμο της επίτευξης της πρόκρισής του στο ΤΟΡ16 της Euroleague. " Για μας πρόκειται για ένα παιχνίδι τελικός γιατί με νίκη μας τελειώνουμε την υπόθεση πρόκρισή μας στο ΤΟΡ16 της Euroleague. Για αυτό και θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να τα καταφέρουμε. Αυτός είναι και ο πρώτος στόχος μας στη φετινή μας πορεία στη Euroleague".

Κι όσο για την κατάκτησή της στο Final Four του Βερολίνου; Ο Γιάνκοβιτς φροντίζει να μην προτρέχει λέγοντας: " Όπως είπα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο. Να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16 της Euroleague. Κατά τα άλλα ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος μέχρι το Βερολίνο και την κατάκτηση του τίτλου. Είμαστε ο Παναθηναϊκός και είμαστε υποχρεωμένοι να τα δώσουμε όλα μέχρι τέλους. Έχουμε μάθει από τα όποια λάθη έχουμε κάνει στην μέχρι τώρα πορεία μας και θα κοιτάξουμε να μην τα επαναλάβουμε ώστε να μην ξαναχάσουμε στο ΟΑΚΑ αλλά και να εμφανιζόμαστε πιο δυνατοί εκτός έδρας. Σαν νέα ομάδα θέλαμε το χρόνο μας και πιστεύω ότι τον πήραμε για να φανούμε ακόμη πιο δυνατοί στη συνέχεια της χρονιάς, μίας ακόμη μεγάλης χρονιάς όπου υπάρχουνε πάντα σκαμπανεβάσματα, και της Euroleague. Ο κόουτς Τζόρτζεβιτς έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό με την εμπειρία του ως παίκτης αλλά και ως προπονητής. Είναι πάντα δίπλα μας και φροντίζει να μας στέκεται ψυχολογικά και όχι μόνο για να γινόμαστε καλύτεροι και να παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει μέσα στο παρκέ".

Γιατί όμως οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού στο νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και στη 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ δεν δώσανε στον Παναθηναϊκό αγωνιστική ώθηση εν όψει της συνέχειας της χρονιάς αν και ήρθανε... με το καλημέρα της; Ο Γιάνκοβιτς ήταν ξεκάθαρος. " Ήταν δύο νίκες που τις θέλαμε πάρα πολύ. Τόσο επειδή απέναντί μας ήταν ο Ολυμπιακός, όσο και γιατί το πρώτο παιχνίδι ήταν νοκ άουτ στο κυνήγι της κατάκτησης ενός τίτλου όπως είναι του Κυπέλλου αλλά και για το δεύτερο στο δρόμο της κατάκτησης της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Η χρονιά ωστόσο είναι μεγάλη και αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε αυτοί που πρέπει στο τέλος της όταν και θα γίνει το ταμείο".

Γιάνκοβιτς: "Τελικός με Ζιέλονα Γκόρα"
Γιάνκοβιτς Άρης INTIME SPORTS

Ο δυνατός Άρης, ο Λάσκαρης και ο Πρίφτης

Σε ένα μία εν Ελλάδι χρονιά όπου ο Γιάνκοβιτς δεν στέκεται μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά και στον Άρη όπου στην άκρη του πάγκου του είναι ο γνώριμός του από την παρουσία του στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού προ διετίας και σε αυτό της Εθνικής ομάδας τον Δημήτρη Πρίφτη. " Είναι πολύ καλό ότι ο Άρης έχει δυναμώσει και πάλι και τη στιγμή αυτή είναι μέσα και στους τρεις στόχους του. Είναι μία ομάδα εξάλλου που έχει και τη δυναμική συμπαράσταση των φιλάθλων της. Κάτι που εμείς το ζήσαμε και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο παιχνίδι που δώσαμε στη Θεσσαλονίκη και πήραμε μία σημαντική νίκη. Είναι ομάδα που έχει ανέβει πολύ σε σχέση με πέρσι και σε αυτό έχει συμβάλει και η έλευση του κ. Λάσκαρη στα διοικητικά της ενώ στην άκρη του πάγκου του έχει έναν πολύ καλό προπονητή όπως είναι ο κόουτς Πρίφτης. Γενικότερα θεωρώ ότι είναι πολύ καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα ο Άρης να είναι και πάλι δυνατός".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ