EUROLEAGUE

Γεμάτο το report για τον Πέιν

NBA draft prospect Adreian Payne of Michigan State, points to fans before the start of  the 2014 NBA draft, Thursday, June 26, 2014, in New York. (AP Photo/Jason DeCrow)
NBA draft prospect Adreian Payne of Michigan State, points to fans before the start of the 2014 NBA draft, Thursday, June 26, 2014, in New York. (AP Photo/Jason DeCrow) AP

Στον Παναθηναϊκό Superfoods δεν έμαθαν τώρα τον Έιντριαν Πέιν, αφού συνέλεγαν πληροφορίες για εκείνον από το καλοκαίρι. Το Sport24.gr γράφει για το... νερό που μπήκε στο αυλάκι μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.

Η ανάγκη για ενίσχυση κοντά στο καλάθι οδήγησε τον Παναθηναϊκό Superfoods στον Έιντριαν Πέιν, ο οποίος λίγες ημέρες πριν από τα γενέθλιά του (19/2) αποφάσισε να αποχαιρετήσει προσωρινά τις ΗΠΑ, για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ πήρε την απόφαση να μπει για πρώτη φορά στο αεροπλάνο προκειμένου να αγωνιστεί στο εξωτερικό, αποδεχόμενος την πρόταση του "τριφυλλιού" για συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι .

Ο απόφοιτος του Michigan State βρισκόταν βέβαια στη λίστα του Τσάβι Πασκουάλ εδώ και αρκετούς μήνες, δεν αποτελεί δηλαδή περίπτωση που εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες (ή εβδομάδες) στο... μπλοκάκι του προπονητή του Παναθηναϊκού Superfoods. Από το καλοκαίρι συγκεντρώνονταν πληροφορίες για εκείνον, μιας και μιλάμε για έναν ψηλό που είχε απασχολήσει (επιδερμικά κατά βάση) τους "πράσινους" όταν ακόμη "χτιζόταν" το ρόστερ της φετινής σεζόν.

Κίνηση για την απόκτησή του τότε δεν έγινε, πολύ απλά γιατί το ΝΒΑ αποτελούσε προτεραιότητα για εκείνον. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε πως μιλάμε για το Νο15 του Draft του 2015, για έναν παίκτη με καλό όνομα και βιογραφικό που μπορούσε να του εξασφαλίσει μια θέση σε ομάδα του ΝΒΑ, έστω κι αν μιλάμε για two-way contract -όπως αυτό που υπέγραψε στους Orlando Magic.

Οι πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του και τις αγωνιστικές του ιδιαιτερότητες δεν σταμάτησαν να συλλέγονται, σε περίπτωση που στο μέλλον παρουσιαζόταν η ευκαιρία για την απόκτησή του. Όπως κι έγινε. Η δουλειά που έκανε ο Τσάβι Πασκουάλ έπιασε τόπο, οι συνθήκες ευνόησαν την επίσημη προσέγγισή του πριν από περίπου δέκα ημέρες και η μεταγραφή έκλεισε σχετικά γρήγορα.

Στο "τριφύλλι" είχαν αποφασίσει πως αυτός είναι ο εκλεκτός τους, άσχετα αν ο 45χρονος τεχνικός αρνιόταν να μιλήσει δημόσια για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας του. Οι διαδικασίες έγιναν με μεγάλη ταχύτητα, η αποφασιστικότητα που έδειξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προκειμένου να φέρει στο ΟΑΚΑ έναν παίκτη "από το πάνω ράφι" έπαιξε τον ρόλο της, όπως επίσης η απόφαση του ίδιου του Έιντριαν Πέιν να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό στην καριέρα του.

Ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ είχε την επιλογή της... αναμονής μήπως προκύψει κάτι αξιόλογο με το ΝΒΑ, γνώριζε όμως ότι οι πιθανότητες για να τα καταφέρει δεν θα ήταν πολλές. Έτσι, ωρίμασε στο μυαλό του η επιλογή της Ευρώπης και δη του Παναθηναϊκού Superfoods, για τον οποίο έδειξε αρκετά... ενήμερος. Ή, τουλάχιστον, φρόντισε να μάθει γρήγορα ποια είναι η ομάδα από την Ελλάδα που θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Η μεταγραφή επικυρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (5/2), ο παίκτης ανακοινώθηκε και την Τετάρτη (7/2) θα είναι στην Ελλάδα. Ακολούθως, την επομένη θα δει από κοντά τη νέα ομάδα του για πρώτη φορά. Θα ζήσει την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με την Μπασκόνια (8/2, 21:15) και θα πιάσει άμεσα δουλειά προκειμένου να εγκλιματιστεί και να μπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη φιλοσοφία του Τσάβι Πασκουάλ.

Στα "συν" για τον Παναθηναϊκό Superfoods το γεγονός πως την επόμενη εβδομάδα δεν υπάρχουν υποχρεώσεις στην EuroLeague, με ευρωπαϊκό ντεμπούτο του να τοποθετείται για την εκτός έδρας δοκιμασία απέναντι στη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα (23/2).

AP Photo/Jason DeCrow

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ