EUROLEAGUE

Φώτσης: "Είμαι πάντα έτοιμος για το τελευταίο σουτ"

Φώτσης: "Είμαι πάντα έτοιμος για το τελευταίο σουτ"
FRANCESCA WATKINSON

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (8/10, 21:00), ο Αντώνης Φώτσης μιλά στο Euroleague Greece για τις αναμνήσεις του από τα παιχνίδια με τους "ερυθρόλευκους", δηλώνοντας έτοιμος να πάρει -όσες φορές χρειαστεί- το τελευταίο σουτ του αγώνα.

Έχουν περάσει σχεδόν δύο δεκαετίες από τη στιγμή που ο Αντώνης Φώτσης υπέγραφε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, κι όσο κι αν περιπλανήθηκε ανά τον κόσμο (σε ΗΠΑ, Ισπανία, Ρωσία και Ιταλία) πάντα επέστρεφε. Σα να γυρνούσε στο "σπίτι" του. Παρεμπιπτόντως, θεωρεί πως το "τριφύλλι" είναι η "οικογένειά" του, όπως δήλωσε (ξανά) στο Euroleague Greece.

"Είναι ουσιαστικά η πρώτη μεγάλη ομάδα που έπαιξα. Όποτε μίλαγα με τους ανθρώπους της ομάδας ήταν σα να μιλάω με την οικογένειά μου. Με έκαναν να αισθάνομαι πολύ άνετα", είπε αρχικά ο "Μπάτμαν", που ξεκινά απόψε (8/10, 21:00) μία ακόμη σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Παρεμπιπτόντως, δεν έχει οριοθετήσει ακόμη το φινάλε της καριέρας του, το οποίο αποκλείεται να έρθει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Φώτσης: "Είμαι πάντα έτοιμος για το τελευταίο σουτ"
FRANCESCA WATKINSON

" Δεν ξέρω πότε θα σταματήσω. Δεν μπορώ να το σκεφτώ τώρα. Μπορεί να είναι ένας χρόνος, μπορεί περισσότερα. Θα δούμε μετά το τέλος της χρονιάς. Θα προσπαθήσω να παίζω όσο αντέχει το σώμα μου", σχολίασε σχετικά πριν αρχίσουν οι θύμησες από τα πρώτα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που έδωσε το παρών. Αλήθεια, τι θυμάται πιο έντονα; " Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Θυμάσαι πάντα βέβαια την ένταση του αγώνα, την προσμονή. Ξέρεις πάντα ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ενώ όλα αυτά που γίνονται γύρω σου σε κρατάνε σε εγρήγορση", απάντησε.

Υπάρχουν διαφορές στα ντέρμπι που έζησε ως 18χρονος με αυτά που ζει ως 34χρονος; Ο υπαρχηγός του Παναθηναϊκού είπε πως " δεν έχει καμία διαφορά. Η αγάπη παραμένει ίδια, όπως κι η αγωνία για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Η θέληση παραμένει ίδια πάντα. Άγχος δεν υπήρχε ποτέ. Ό,τι είναι να κάνεις, θα το κάνεις. Θα παίξεις ανεξαρτήτως αν έχεις άγχος ή όχι. Θα κάνεις αυτά πάνω στα οποία έχεις δουλέψει", για να συνεχίσει αναφερόμενος στους "μικρούς" που βρίσκονται τώρα στο ρόστερ του Παναθηναϊκού: "Ο Βασίλης και τα υπόλοιπα παιδιά είναι σε νεαρή ηλικία. Είναι διαφορετικό παιχνίδι και για τους ίδιους. Από μόνο του είναι μια μεγάλη εμπειρία".

"Ποτέ δεν είχα άγχος"

Όταν η συζήτηση πήγε στις ειδικές καταστάσεις των ντέρμπι και την τάση του να παίρνει την μπάλα για ένα κρίσιμο σουτ, ο 34χρονος πάουερ φόργουορντ διευκρίνισε πως " δε νομίζω να είχα ποτέ άγχος. Για μένα όλες οι φάσεις ήταν το ίδιο, είτε μιλάμε για το πρώτο είτε για το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κάθε σουτ έχει την ίδια βαρύτητα και σημασία, ανεξάρτητα από τη χρονική στιγμή". Πράγμα που σημαίνει πως ίσως είχε άγνοια κινδύνου. Ή όχι; " Δεν θα το έλεγα έτσι. Βλέπω κάθε φάση ξεχωριστά, ανεξαρτήτως το χρόνο, το σκορ ή κάτι άλλο", σημείωσε πριν του ζητήσουμε να κατονομάσει τον δυσκολότερο αντίπαλο που αντιμετώπισε στα "αιώνια" ντέρμπι.

" Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα πολύ ποιοτικούς παίκτες, κάθε αγώνας ήταν πολύ δύσκολος", είπε πριν αλλάξουμε θέμα και τον ρωτήσουμε για το αν υπάρχει κάτι που θέλει να ξεχάσει από όλη αυτή τη διαδρομή: " Δεν θα ήθελα να ξεχάσω κάτι. Σίγουρα είχαμε και κακές στιγμές, είναι λογικό. Δεν θα άλλαζα τίποτα απ όσα έχει συμβεί".

Φώτσης: "Είμαι πάντα έτοιμος για το τελευταίο σουτ"
FRANCESCA WATKINSON
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ