EUROLEAGUE

Φελντέιν: "Για χρόνια στον Παναθηναϊκό"

Φελντέιν: "Για χρόνια στον Παναθηναϊκό"
Φελντέιν INTIME SPORTS

Στον Παναθηναϊκό έχουν ως στόχο στο παιχνίδι της Παρασκευής (11/12) με τη Ζιέλονα Γκόρα στο ΟΑΚΑ όπου με ψυχολογία από τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα να σφραγίσουν την πρόκρισή τους στο ΤΟΡ 16 της Euroleague με τον Τζέιμς Φελντέιν μιλώντας στο Euroleague Greece να θέλει την εκδίκηση για την ήττα στην Πολωνία και να εκφράζει το διπλό του θέλω.

Σε ρυθμούς Ζιέλονα Γκόρα κινούνται στον Παναθηναϊκό γνωρίζοντας ότι η νίκη θα ισοδυναμεί με πρόκριση στο ΤΟΡ 16 της Euroleague με τον Τζέιμς Φελντέιν μιλώντας στο Euroleague Greece να τη θέλει και για εκδίκηση για την ήττα στην Πολωνία ενώ δεν δίστασε να εκφράσει το διπλό του θέλω.

Η νίκη επί των Πρωταθλητών Πολωνίας είναι το ζητούμενο για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς που έδειξε μία εβδομάδα νωρίτερα κόντρα στη Μπαρτσελόνα πως στα δύσκολα ξέρει να συσπειρώνεται για να πετύχει τον στόχο της. Για τον 27χρονο Δομινικανό γκαρντ ωστόσο το ζητούμενο στη διάρκεια της πρώτης του χρονιάς στον Παναθηναϊκό είναι να πετύχει και άλλους δύο στόχους επί προσωπικού. Να κερδίσει την παραμονή του για την επόμενη χρονιά και όχι μόνο αλλά και όπως δεν έκρυψε να ακούσει ρυθμικά το όνομά του. Όπως ακριβώς είχε συμβεί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη την περασμένη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ κόντρα στους Καταλανούς.

Στον Παναθηναϊκό θέλουνε τη νίκη επί της Ζιέλονα Γκόρα ώστε το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής στο Κάουνας της Λιθουανίας κόντρα στη Ζαλγκίρις να είναι χωρίς το παραμικρό άγχος. Μία νίκη που θα ισοδυναμεί με την επίτευξη της πρόκρισης στο ΤΟΡ 16 που είναι και ο πρώτος στόχος στο δρόμο προς το Βερολίνο. Εκεί όπου θα διεξαχθεί το Final Four της φετινής διοργάνωσης όπου οι "πράσινοι" θέλουνε να επιστρέψουν και να διεκδικήσουν την κατάκτησή του.

Φελντέιν: "Για χρόνια στον Παναθηναϊκό"
Φελντέιν INTIME SPORTS

"Να πάρουμε εκδίκηση από τη Ζιέλονα Γκόρα"

Το παιχνίδι της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ με τα Τρίκαλα για την 9η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ήταν μία δυνατή προπόνηση για το ραντεβού της Παρασκευής με τη Ζιέλονα Γκόρα. Σε ένα παιχνίδι όπου ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επιθυμεί οι παίκτες του έχοντας ως οδηγό της νίκης τους επί της Μπαρτσελόνα να μπούνε στο παρκέ του ΟΑΚΑ και να το τελειώσουν. Κι όσο για τον Φελντέιν; "Θεωρώ ότι για ένα ακόμη παιχνίδι η άμυνα θα είναι αυτή που θα μας δώσει τη νίκη. Όπως ακριβώς έγινε και κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Και όταν ξεφύγαμε με 16 πόντους (66-50) και στο τέλος όταν χρειάστηκε να βάλουμε μεγάλα σουτ και να σταματήσουμε την αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα και τα μεγάλα σουτ του Αμπρίνες με τη βοήθεια των φιλάθλων μας", τόνισε αρχικά στο Euroleague Greece.

Μεγάλα σουτ όπως χρειάστηκε να βάλει και εκείνος με τον Φελντέιν να επισημαίνει. "Άμα χρειαστεί να πάρω και πάλι κάποιο σουτ που θα μας φέρει πιο κοντά στη νίκη που τόσο θέλουμε και χρειαζόμαστε για να προκριθούμε στο ΤΟΡ 16 της Euroleague θα το κάνω. Όπως και με τη Μπαρτσελόνα έτσι και τώρα με τη Ζιέλονα Γκόρα δεν πρόκειται να φοβηθώ ακόμη και αν χρειαστεί να ρισκάρω. Στο τελευταίο μας παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα αποδείξαμε ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν και αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας μπορούμε να κερδίσουμε οποιαδήποτε ομάδα που θα βρεθεί στο δρόμο μας. Αρκεί να είμαστε συγκεντρωμένοι από το τζάμπολ μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης. Αυτό θα κάνουμε και με τη Ζιέλονα Γκόρα με μένα να θέλω να πάρουμε τη νίκη και για να τελειώσουμε με την υπόθεση πρόκριση στο ΤΟΡ 16 της Euroleague αλλά και για να πάρουμε την εκδίκησή μας για την ήττα που είχαμε γνωρίσει στο παιχνίδι του Α΄ γύρου στην Πολωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε, φροντίζοντας ωστόσο να δουλέψουμε σκληρά για αυτό και θα δώσουμε μία ακόμη χαρά στους φιλάθλους μας".

Φελντέιν: "Για χρόνια στον Παναθηναϊκό"
Φελντέιν INTIME SPORTS

"Μας ξύπνησε η ήττα στο ΟΑΚΑ από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν"

Για το γιατί ο Παναθηναϊκός μετά τις δύο νίκες επί του Ολυμπιακού, στο νοκ άουτ προημιτελικό του Κυπέλλου και στη 2η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ στο ΟΑΚΑ, παρουσίασε σκαμπανεβάσματα της απόδοσής του στα μέχρι στιγμής παιχνίδια του στη Euroleague ο Φελντέιν έδωσε τη δική του εξήγηση. "Οι δυο νίκες επί του Ολυμπιακού ήταν δύο νίκες σημαντικές που τις χρειαζόμασταν για μας και για τους φιλάθλους μας. Δύο σημαντικές νίκες η μία σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι Κυπέλλου που μας έφερε πιο κοντά στην κατάκτηση ενός εκ των τριών φετινών μας στόχων και η άλλη για το πρωτάθλημα στο κυνήγι της 1ης θέσης στην κανονική του διάρκεια που ισοδυναμεί με το πλεονέκτημα της έδρας στα play offs που θα ακολουθήσουν μέχρι την κατάκτησή του. Αν και είμαστε νέα ομάδα και θέλαμε εξ αρχής τον χρόνο μας για να δέσουμε οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού να μας έκανε να χαλαρώσουμε κάπως. Ωστόσο η ήττα μας στη Ρωσία από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν αλλά πολύ περισσότερο αυτή που γνωρίσαμε στην έδρα μας στο ΟΑΚΑ ήταν αυτό που χρειαζόμασταν για να μας ξυπνήσει εν όψει της συνέχειας της χρονιάς".

Φελντέιν: "Για χρόνια στον Παναθηναϊκό"

"Νωρίς να μιλήσουμε για τοFinalFour"

Η νίκη επί της Ζιέλονα Γκόρα θα ισοδυναμεί με πρόκριση για τον Παναθηναϊκό στο ΤΟΡ 16 της Euroleague με την ομάδα του Τζόρτζεβιτς να έχει σαν στόχο της να φθάσει μέχρι το τέλος της πορείας. Μέχρι δηλαδή το Final Four που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο. "Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το Final Four. Ο δρόμος μέχρι το Βερολίνο είναι ακόμη πολύ μακρύς. Κι αυτό γιατί μετά την πρόκρισή μας στο ΤΟΡ 16 θα πρέπει να προκριθούμε σταplayoffsτης προημιτελικής φάσης και ακολούθως να είμαστε όπως πρέπει για τα δύο νοκ άουτ παιχνίδια στον δρόμο για τον τίτλο. Για αυτό λοιπόν συνεχίζουμε να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το πώς θα το κερδίζουμε. Μάλιστα θα πρέπει να γίνουμε εξίσου δυνατοί όπως παρουσιαζόμαστε στο ΟΑΚΑ και στα εκτός έδρας παιχνίδια μας στηνEuroleagueόπως ισχύει και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί όπου συνεχίζουμε να είμαστε αήττητοι και θέλουμε να παραμείνουμε όσο δύσκολο και αν είναι σε βάθος χρόνου".

"Ιδανικό να κάνουμε το τρεμπλ"

Ο Παναθηναϊκός με την παρουσία του στο νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη στις 28 Δεκεμβρίου στο ΟΑΚΑ είναι μέσα και στους τρεις φετινούς του στόχους. "Φυσικά και στόχος μας είναι να κατακτήσουμε και τους τρεις τίτλους που διεκδικούμε χωρίς να ξεχωρίζω κάποιον. Θα είναι το ιδανικό να κάνουμε το τρεμπλ κατακτώντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα αλλά και τηνEuroleague. Τρεις διαφορετικοί στόχοι με τη δική τους δυσκολία. Στο πρωτάθλημα θα κοιτάξουμε να παραμείνουμε στην πρώτη θέση της κανονικής διάρκειας ώστε να έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας σε όλη τη διάρκεια τωνplayoffsόπως και στηEuroleagueνα το εξασφαλίσουμε εν όψει τωνplayoffsστο δρόμο προς τοFinalFour. Κι όσο για τον ημιτελικό του Κυπέλλου θα πρέπει να κερδίσουμε τον Άρη για να πάμε στον τελικό. Μία καλή ομάδα που την είχαμε αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην έδρα του και είναι καλό που το νοκ άουτ αυτό παιχνίδι θα το έχουμε στην έδρα μας και με την παρουσία μας των φιλάθλων μας όπου θα κάνουμε το παν για να προκριθούμε στον τελικό".

"Θέλω να ακούσω το όνομά μου όπως ο Διαμαντίδης"

Φελντέιν: "Για χρόνια στον Παναθηναϊκό"
INTIME SPORTS

"Θέλω να ακούσω το όνομά μου από τους φιλάθλους μας να το φωνάζουν ρυθμικά. Όπως ακριβώς κάνανε στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στον Διαμαντίδη και μου άρεσε. Ήταν κάτι πολύ όμορφο. Κάτι ξεχωριστό που φανερώνει το πόσο πολύ εκτιμάνε την προσφορά του στην ομάδα τους. Για αυτό κι εγώ έχω σαν όνειρο να μείνω για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Γιατί όχι και να μην κλείσω την καριέρα μου. Μπορεί να είμαι μόλις μερικούς μήνες αλλά έχω δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο. Μου αρέσει εδώ. Έχω αγαπήσει το περιβάλλον και το απολαμβάνω".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ