EUROLEAGUE

EuroLeague: Θυμήθηκε τον Σισκάουσκας

EuroLeague: Θυμήθηκε τον Σισκάουσκας
EUROKINISSI

Η EuroLeague έδωσε συνέχεια στα αφιερώματά της στους θρύλους του παρελθόντος, παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Ραμούνας Σισκάουσκας.

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας φόρεσε μόλις για μία σεζόν την φανέλα του Παναθηναϊκού (2006/07), αλλά σίγουρα άφησε το σημάδι του. Αυτό γίνεται σαφές στο αφιέρωμα που έκανε η EuroLeague σε αυτόν.

Η διοργανώτρια αρχή παρουσίασε την ιστορία του Σισκάουσκας όπως καταγράφηκε στο βιβλίο που είχε εκδώσει ο Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς για τους 101 σπουδαιότερους παίκτες της διοργάνωσης, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στο "πράσινο" παρελθόν του πριν την αναχώρησή του για την ΤΣΣΚΑ.

Η EuroLeague αναφέρεται με ιδιαίτερο τρόπο στην σεζόν 2006/07, κατά την οποία ο Παναθηναϊκός έκανε το triple crown, κατακτώντας την EuroLeague, το ελληνικό πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Ένα κατόρθωμα στο οποίο έπαιξε μεγάλο ρόλο και ο Σισκάουσκας, ειδικά με την εμφάνισή του στον τελικό της EuroLeague το 2007 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, όταν σημείωσε 20 πόντους στη νίκη των "πράσινων" με 93-91.

Συγκεκριμένα, όταν το κείμενο φτάνει στο πέρασμα του Σισκάουσκας από τον Παναθηναϊκό αναφέρεται ότι " ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε το βλέμμα του πάνω του. Τον έφερε στον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά με την κατάκτηση του triple crown.

Το σημαντικότερο ωστόσο ήταν ότι έπαιξε καλύτερα όταν η ομάδα του τον χρειαζόταν περισσότερο, όπως στον αξέχαστο τελικό του 2007 της EuroLeague κόντρα στην ΤΣΣΚΑ του Έτορε Μεσίνα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ