EUROLEAGUE

EuroLeague: "Γι' αυτό απορρίφθηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού"

EuroLeague: "Γι' αυτό απορρίφθηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την αιτιολόγηση για την απόρριψη του αιτήματος του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από τη Λίγκα δημοσίευσε το απόγευμα της Δευτέρας (22/6) η EuroLeague στην ιστοσελίδα της.

Η γενική συνέλευση των μετόχων της EuroLeague ολοκληρώθηκε, με το αίτημα του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από τη διοργάνωση να βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο , αλλά να απορρίπτεται όπως ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα από τη διοργανώτρια αρχή της Λίγκας το απόγευμα της Δευτέρας (22/6).

" Απορρίφθηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού να μεταβιβάσει την άδειά του, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν δόθηκε καμία εγγύηση από τον σύλλογο για την εκπλήρωση όλων των σχετικών δεσμεύσεων απέναντι στις υπόλοιπες 10 αδειοδοτημένες ομάδες της EuroLeague. Οι σύλλογοι επανέλαβαν τη δήλωση που είχε εκδοθεί στις 12 Ιουνίου " αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο euroleague.net .

Από εκεί και πέρα, ανακοινώθηκε μείωση των εσόδων σε ποσοστό 14% σε σχέση με την πρόβλεψη που είχε γίνει πριν από την έναρξη της σεζόν 2019/20, αν και η ζημιά έφτασε το 30% εξαιτίας της ακύρωσης της χρονιάς εξαιτίας της πανδημίας.

Εκτός αυτού, θα συνεχιστούν οι επαφές με τις Ενώσεις Παικτών και Προπονητών, ενώ οι ανανεωμένοι κανονισμοί για το Financial Stability και το Fair Play θα επιστρέψουν από τη σεζόν 2021/22. Τέλος, η Τρέντο θα αντικαταστήσει τη Σκαϊλάινερς στο EuroCup 2020/21, καθώς η ομάδα της Φρανκφούρτης αποφάσισε να μην πάρει μέρος στη διοργάνωση. Όλες οι αποφάσεις θα εγκριθούν στην επόμενη γενική συνέλευση, στις 9 Ιουλίου 2020.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ