EUROLEAGUE

EuroLeague: "Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο άνθρωπος με τους 25 τίτλους"

EuroLeague: "Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο άνθρωπος με τους 25 τίτλους"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η EuroLeague "θυμάται" τη σπουδαία καριέρα του "Φράνκι" με τα χρώματα του Παναθηναϊκού και φυσικά την παρουσία του στην Εθνική ομάδα.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έχει γράψει με “χρυσά” γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Παναθηναϊκού και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα. Στην τεράστια καριέρα του πανηγύρισε την κατάκτηση 25 τίτλων τους περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο παίκτη και το 2018 η EuroLeague τον συμπεριέλαβε στους "101 μεγάλους του Ευρωπαϊκού μπάσκετ", μια έντυπη έκδοση με την υπογραφή του Βλάντιμιρ Στάνκοβιτς.

Σήμερα (2/6) το συγκεκριμένο αφιέρωμα φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague, όπου περιγράφεται όλη η καριέρα του πρώην αρχηγού των "πράσινων". Η αρχή γίνεται με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων το 1991 που φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη με τον “Φράνκι” να έχει 13.1 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Ακολουθεί η αναφορά για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 17 ετών, η κατάκτηση της EuroLeague το 1996 στο Final-4 του Παρισιού, ενώ στη συνέχεια γίνεται λόγος για την πορεία του την "εποχή του Ομπράντοβιτς" όπου το "τριφύλλι" γιγαντώθηκε. Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται με αναφορά στην παρουσία του Αλβέρτη με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας την οποία φόρεσε σε 155 παιχνίδια.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ