EUROLEAGUE

Έσπασε τα κοντέρ του ο Νικ Καλάθης στο Καζάν!

Έσπασε τα κοντέρ του ο Νικ Καλάθης στο Καζάν!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Περίεργο" βράδυ για τον Νικ Καλάθη, που έκανε ρεκόρ καριέρας (σε όλες τις διοργανώσεις) στην εκτός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από την Ούνικς Καζάν.

Ανάμεικτα θα είναι απόψε τα συναισθήματα του Νικ Καλάθη, που αρχικά γλυκάθηκε και στο φινάλε πικράθηκε. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έκανε ρεκόρ καριέρας (σε όλες τις διοργανώσεις) απέναντι στην Ούνικς Καζάν , όμως στην τέταρτη περίοδο "χάθηκε" και έκανε και ένα κρίσιμο λάθος που έδωσε την ευκαιρία στους Ρώσους να στείλουν τη διαφορά στους πέντε πόντους.

Ο Καλάθης (που δεν έχει φέτος παιχνίδι με μονοψήφιο αριθμό πόντων στη EuroLeague) δεν είχε πετύχει ποτέ περισσότερους από 18 πόντους (το είχε κάνει στις 11 Δεκεμβρίου του 2015, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα), ενώ στη διάρκεια της σεζόν που "περπατάμε" έβαλε τέσσερις φορές από 16.

Απόψε στο Καζάν, ο 27χρονος πλέι μέικερ πέτυχε 23 πόντους με 8/12 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 1/2 βολές στα 33 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Αυτή είναι η επίδοση δεν είναι απλά η καλύτερή του στη EuroLeague, αλλά και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση.

Το ρεκόρ καριέρας του μέχρι το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου του 2016 ήταν οι 22 πόντοι που είχε πετύχει την 1η Φλεβάρη του 2014 στην αναμέτρηση των Memphis Grizzlies με τους Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Με τον Mike Conley τραυματία, ο Καλάθης είχε πάρει τη θέση του βασικού άσου και σε εκείνο τον αγώνα το κοντέρ του έγραψε 4/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 2/3 βολές σε 40 λεπτά συμμετοχής.

Στο EuroCup της σεζόν 2012-2013, τέλος, η κορυφαία του εμφάνιση ήταν οι 20 πόντοι που έβαλε ξανά σε αγώνα με τη Ζιελόνα Γκόρα στις 16 Ιανουαρίου του 2013. Σε 38 λεπτά έβαλε 9/12 δίποντα και 2/4 βολές. Εκείνη τη χρονιά έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου και κατέκτησε τον τίτλο απέναντι στη Μπιλμπάο. Κατά μέσο όρο έπαιζε 34 λεπτά, είχε 12.9 πόντους, 5.9 ριμπάουντ και 6.6 ασίστ, την ώρα που φέτος, στην πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, μετρά 14.2 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6.8 τελικές πάσες ανά 31 λεπτά.

Με την Εθνική Ελλάδας, τέλος, έχει κορυφαία επίδοση τους 22 πόντους σε φιλικό απέναντι στην Κροατία στη Λευκωσία, στις 8 Αυγούστου του 2010.

Για την ιστορία, αν και η VTB και η ελληνική Α1 δεν είναι διοργανώσεις ανάλογα δυνατές με αυτές που αναφέρθηκαν, ο Καλάθης έχει κορυφαίες επιδόσεις τους 23 στην πρώτη και τους 21 στη δεύτερη απέναντι στην ουκρανική Ντόνετσκ και τον Άρη αντίστοιχα.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ