EUROLEAGUE

Μυθικός Καλάθης, δεύτερος με triple-double στην ιστορία της EuroLeague

Μυθικός Καλάθης, δεύτερος με triple-double στην ιστορία της EuroLeague
EUROKINISSI

Αυτό που του ξέφευγε εδώ και τόσα χρόνια, ο Νικ Καλάθης το πέτυχε το βράδυ που προσπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά στη λίστα των κορυφαίων πασέρ. Εγραψε το πρώτο του triple-double και έγινε ο δεύτερος με τέτοιο στην ιστορία της EuroLeague.

Είχαν περάσει 12 χρόνια και τέσσερις μήνες από το δεύτερο και τελευταίο triple-double στην ιστορία της EuroLeague. Ενας παίκτης το είχε καταφέρει, δύο φορές μάλιστα, ο Νίκολα Βούιτσιτς που μεγαλούργησε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πέρασε για λίγο και από τον Ολυμπιακό.

Είχαν περάσει 4508 μέρες από το βράδυ που ο Κροάτης είχε γράψει 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε αναμέτρηση των Ισραηλινών με την Ολίμπια Λουμπλιάνας και έκτοτε ουδείς είχε καταφέρει να γίνει ο δεύτερος μετά από εκείνον με διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες.

Το έκανε το βράδυ της Πέμπτης (4/4) ο Νικ Καλάθης, ο φοβερός και τρομερός Νικ Καλάθης, ο σπουδαίος ηγέτης του Παναθηναϊκού στο εντός έδρας ματς της 30ης αγωνιστικής της EuroLeague 2018/19 με τη Μπουντούτσνοστ. Ο πολύπειρος άσος που τόσες φορές άγγιξε αυτό το εκπληκτικό επίτευγμα, το πέτυχε το βράδυ που προσπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά για να γίνει ο έβδομος πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης ! Και το έκανε έξι λεπτά πριν από το φινάλε, όταν η στατιστική του έγραψε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και 15 ασίστ...

Στο τέλος της βραδιάς είχε:

11 πόντους

11 ριμπάουντ

18 ασίστ (ρεκόρ καριέρας)

2 κλεψίματα

29 ranking

σε 36:44

Ο διεθνής γκαρντ είχε χάσει το triple-double για ένα ριμπάουντ στο περσινό εκτός έδρας ματς με την Αναντολού Εφές (είχε 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε 35:54), ενώ και φέτος το κοντέρ του έγραψε 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 13 ασίστ σε 35:14 απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Ένα ριμπάουντ πέρυσι, δύο ριμπάουντ φέτος, λίγη τύχη χρειαζόταν και δεν την είχε μέχρι το βράδυ της 4ης Απριλίου 2019 που επιτέλους θριάμβευσε.

Για την ιστορία, ο τελευταίος Έλληνας (σε ελληνική ομάδα, όχι ο Θοδωρής Παπαλουκάς της ΤΣΣΚΑ ή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς) με triple-double ήταν ο Άγγελος Κορωνιός σε ματς της 11ης Απριλίου του 1992, όταν πέτυχε 31 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και κατέβασε 10 ριμπάουντ σε αγώνα του Περιστερίου με τον Πανιώνιο (62-81).

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ