EUROLEAGUE

Ένα βράδυ, σαν όλα τα άλλα...

Ένα βράδυ, σαν όλα τα άλλα...

Η συντριβή από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο WiZink Center επιβεβαίωσε στην πράξη τη θεωρία που θέλει τον Παναθηναϊκό Superfoods να είναι αποκαρδιωτικός μακριά από το ΟΑΚΑ.

Η έκτη ήττα στα τελευταία οκτώ παιχνίδια επέτεινε τον εκνευρισμό στον Παναθηναϊκό Superfoods, με την παραμονή των παικτών στα αποδυτήρια για μισή ώρα μετά από το τέλος της αναμέτρησης με τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι ένα μικρό μόνο δείγμα αυτού.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική για μια ακόμη φορά μακριά από το γήπεδό της, επιβεβαιώνοντας στην πράξη τη θεωρία που τη θέλει να καταρρέει όταν δεν παίζει στο ΟΑΚΑ. Από τακτικής άποψης, ο 45χρονος τεχνικός είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος να δώσει εξήγηση σε αυτό, ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για μια αδυναμία που υφίσταται από την έναρξη κιόλας της EuroLeague.

Στατιστικά όμως, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά στις αδυναμίες του "τριφυλλιού" να παρουσιαστεί συμπαγές και σε θέση να διεκδικεί νίκες σε έδρες όπως αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης . Η παρουσία του Παναθηναϊκού Superfoods στην τελευταία θέση οκτώ στατιστικών κατηγοριών, καταδεικνύει πως το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το ανακάτεμα της τράπουλας, μετά την άφιξη των Μάικ Τζέιμς και Έιντριαν Πέιν.

Οι "πράσινοι" παρουσιάζονται λοιπόν μέχρι στιγμής στα εκτός έδρας παιχνίδια, ως η χειρότερη ομάδα σε:

  1. Πόντους κατά μέσο όρο, με 70.6
  2. Ποσοστό στο True Shooting Ratio (δίποντα, τρίποντα, βολές) με 44.3%
  3. Ασίστ κατά μέσο όρο, με 13.4
  4. Αξιολόγηση με 835 βαθμούς
  5. Ποσοστό στα σουτ τριών πόντων με 32.8%
  6. Ποσοστό στις ελεύθερες βολές με 67%
  7. Offensive Ratio με 88.5 πόντους ανά εκατό κατοχές
  8. Ασίστ ανά λάθος, με 1

Αντίστοιχα, είναι η δεύτερη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης μακριά από το γήπεδό της σε πόντους ανά κατοχή με 1 (ο Ολυμπιακός έχει 0.99) και η τρίτη χειρότερη στη διαφορά πόντων με -101 (πίσω μόνο από τον Ερυθρό Αστέρα και την Αναντολού Εφές).

ΣΤΟ WORST 3 ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Από εκεί και πέρα, στο WiZink Center καταγράφηκε μια από τις τρεις χειρότερες φετινές βραδιές του Παναθηναϊκού Superfoods στην EuroLeague. Ποιες... την ανταγωνίζονται; Αυτές σε Βαρκελώνη, Βαμβέργη και Μόσχα (με Χίμκι). Μιλάμε για ένα καρέ που αδικεί τη συνολική προσπάθεια και την ευρύτερη εικόνα του "τριφυλλιού" στη διοργάνωση.

Παρότι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είχε τις περισσότερες κατοχές (95) από κάθε άλλο παιχνίδι που έδωσε μακριά από το γήπεδό της, εντούτοις κατέγραψε το χειρότερο ποσοστό στο True Shooting Ratio με 37.1%. Αριθμός που θα μπορούσε να ήταν ακόμη χειρότερος, αν οι "πράσινοι" δεν ξέφευγαν από τον γενικό κανόνα που τους θέλει να απογοητεύουν στις ελεύθερες βολές (σ.σ.: είχαν 10/12).

Μ' αυτά και μ' αυτά, απέναντι στη "Βασίλισσα" ο Παναθηναϊκός Superfoods κατέγραψε τη:

  1. δεύτερη χειρότερη βραδιά του στα σουτ δύο πόντων με 43.2% (πίσω από τη Χίμκι)
  2. δεύτερη χειρότερη βραδιά του σε πόντους ανά σουτ με 0.83 (πίσω από τη Χίμκι)
  3. δεύτερη χειρότερη βραδιά του σε Offensive Ratio με 78.9% (πίσω από τη Χίμκι)
  4. τρίτη χειρότερη βραδιά του στα σουτ τριών πόντων με 26.5% (πίσω από την Μπαρτσελόνα και την Μπάμπεργκ)
  5. τρίτη χειρότερη βραδιά σε Defensive Ratio με 108.2 πόντους (πίσω από την Μπαρτσελόνα και την Μπάμπεργκ)
TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ