EUROLEAGUE

Ψηφοφορία το καλοκαίρι στην EuroLeague!

Ψηφοφορία το καλοκαίρι στην EuroLeague!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε αποτυχημένη τη θητεία του Τζόρντι Μπερτομέου στη θέση του CEO της EuroLeague. Ψηφοφορία το καλοκαίρι για τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή της διοργάνωσης!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή πως θα ρίξει στο τραπέζι όλα τα "καυτά" θέματα που αφορούν στην EuroLeague, στη διάρκεια της σύσκεψης των μετόχων που ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης (12/4) στη Μαδρίτη.

Οι εκπρόσωποι των έντεκα ομάδων που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο στη διοργάνωση (Παναθηναϊκός Superfoods, ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Φενέρμπαχτσε, η Αναντολού Εφές, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Αρμάνι Μιλάνο, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Μπασκόνια και η Ζάλγκιρις) συναντήθηκαν με τον Τζόρντι Μπερτομέου, με την πλευρά του "τριφυλλιού" να τον χαρακτηρίζει αποτυχημένο στο κομμάτι της διοίκησης και διαχείρισης της EuroLeague. Ακολούθησε μάλιστα πρόταση για ψηφοφορία μεταξύ των "11" το καλοκαίρι.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε να πάρει πρώτος τον λόγο, μιλώντας για λόγους ηθικής τάξης λόγω της τιμωρίας του από την EuroLeague για το Instagram -με αφορμή τα σχόλια που έκανε σε βάρος οπαδών που του επιτέθηκαν με απειλές. Η θέλησή του έγινε πράξη, ζητώντας από τις υπόλοιπες ομάδες να τοποθετηθούν επίσημα για το ποιες εξ αυτών συμφωνούν με την τιμωρία που του έχει επιβληθεί. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ουδεμία πήρε θέση σε αυτό το ερώτημα, ενώ υπήρχαν κάποιες που εξήγησαν ότι ουδέποτε επικοινώνησαν με τον Τζόρντι Μπερτομέου, ζητώντας την τιμωρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Είναι ενδεικτικό πως ο εκπρόσωπος της Αναντολού Εφές αποκρίθηκε για το θέμα πως " δεν ερωτηθήκαμε ποτέ, ούτε έχουμε σχέση με αυτή την τιμωρία". Εν αντιθέσει με ό,τι είχε διαρρεύσει και γραφτεί την περίοδο που τιμωρήθηκε από την EuroLeague για τα σχόλια στο Instagram.

Εν συνεχεία, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στο κομμάτι των εσόδων, παρουσιάζοντας όλο το οικονομικό κομμάτι της διοργάνωσης. Εστίασε στο γεγονός πως τα έσοδα για όλες τις ομάδες φτάνουν στα 40.000.000€, την ώρα που η συνολική επένδυση από μέρους τους φτάνει στα 300.000.000€.

Είναι χαρακτηριστικές οι ατάκες του "ισχυρού άνδρα" του "τριφυλλιού", ο οποίος -εκτός των άλλων- τόνισε πως " μετά από 15 χρόνια δεν έχει καταφέρει να μπει στις αγορές της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αγγλίας. Δηλαδή να μην υπάρχει ένας μεγάλος χορηγός από αυτές τις χώρες. Πόσο ακόμη θα περιμένει για να παραιτηθεί;".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ