EUROLEAGUE

Απομακρύνθηκε η τέταρτη θέση για τον Παναθηναϊκό

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / REAL MADRID - PANATHINAIKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ζάλγκιρις Κάουνας δυσκόλεψε το έργο του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της EuroLeague 2017/18.

Η εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ ( 76-75 ) για την 28η αγωνιστική της κανονικής περιόδου κράτησε τους "πράσινους" στο παιχνίδι για την τέταρτη θέση που δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, όμως η επικράτηση της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Ζάλγκιρις Κάουνας ήταν ένα αποτέλεσμα που δυσκολεύει πολύ την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και την κρατά σε απόσταση από εκείνη του Πάμπλο Λάσο.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήλπιζαν πως η Ζάλγκιρις θα κερδίσει στην Ισπανία, ώστε η Ρεάλ να πέσει στο 16-12, την ώρα που εκείνοι είχαν ήδη ανέβει στο 17-11 με το νικητήριο καλάθι του Μάικ Τζέιμς στο "Γιαντ Ελιάου". Με τις δύο ομάδες να έχουν πλέον το ίδιο ρεκόρ, οι Μαδριλένοι έχουν το πάνω χέρι, αποτέλεσμα της προ ολίγων εβδομάδων ευρείας νίκης τους επί του Πρωταθλητή Ελλάδας. Πλέον, ο Πασκουάλ, οι συνεργάτες του και οι παίκτες τους ελπίζουν σε "γκέλα" της Ρεάλ είτε στο Βελιγράδι απέναντι στον αδιάφορο και αποκλεισμένο πλέον Ερυθρό Αστέρα, είτε στην τελευταία αγωνιστική όταν οι Ισπανοί υποδέχονται την επίσης αδιάφορη Μπάμπεργκ.

Απομακρύνθηκε η τέταρτη θέση για τον Παναθηναϊκό

Αν συμβεί αυτό, τότε ο Παναθηναϊκός θα πάρει την τέταρτη θέση εφόσον κερδίσει την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και την Αρμάνι στο Μιλάνο.

"Ζωντανές" για την τέταρτη θέση είναι, πάντως, τόσο η Χίμκι (υποδέχεται αύριο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας), όσο και η Ζάλγκιρις Κάουνας. Η ομάδα του Μπαρτζώκα υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό, αντίθετα με τους Λιθουανούς που όμως έχουν να παίξουν την τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Με απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται 2/2, ήττα της Χίμκι στο αυριανό ματς από την ΤΣΣΚΑ και μία "γκέλα" της Ρεάλ Μαδρίτης για να πάρει την τέταρτη θέση. Αν η Χίμκι κερδίσει, τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία και τα σενάρια θα πολλαπλασιαστούν εν όψει των τελευταίων δύο αγωνιστικών της κανονικής περιόδου.

* Σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία Χίμκι, Παναθηναϊκού και Ρεάλ, η κατάταξη θα είναι Α) Ρεάλ Μαδρίτης, Β) Παναθηναϊκός, Γ) Χίμκι.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ