EUROLEAGUE

Ανακούφιση Βούιτσιτς, ξανάκλεισε το μάτι στον Καλάθη!

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΓΚΙΣΤ(Α) ΚΑΛΑΘΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΠΑΟ / ANADOLU EFES - PANATHINAIKOS / ΓΚΙΣΤ(Α) ΚΑΛΑΘΗΣ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε μια γωνιά της Μόσχας, ο Νίκολα Βούιτσιτς παρακολουθούσε με αγωνία την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Εφές και στο τέλος της βραδιάς, σίγουρα χαμογέλασε για τα... 9 ριμπάουντ του Νικ Καλάθη.

Έχουν περάσει 11 χρόνια, 4004 μέρες για την ακρίβεια, από το τελευταίο triple-double στην ιστορία της EuroLeague.Ήταν 30 Νοεμβρίου του 2006 όταν ο Νίκολα Βούιτσιτς έγραψε μια ιστορική επίδοση με 27 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ στην αναμέτρηση της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Ολίμπια Λουμπλιάνας.

Λες κι ο χρόνος των triple-doubles σταμάτησε εκεί, στη Nokia Arena.

O Νικ Καλάθης (που το άγγιξε πέρυσι στη Βαμβέργη με 13 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ απέναντι στη Μπάμπεργκ) είναι ο μοναδικός που παλεύει με νύχια και με δόντια για να πάρει τη σκυτάλη από τον σπουδαίο Κροάτη center. Αυτό έκανε και το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου 2017 στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές.

Ο πολύπειρος άσος είχε 10 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ στο ημίχρονο , μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με φόρα και στο 26' βρέθηκε στο 16/7/10 για να φτάσει ακόμη πιο κοντά σε αυτό που του ξέφυγε πέρυσι τέτοια εποχή. Στο 30' το κοντέρ του έγραφε 16/8/10, στο φινάλε 29/9/10. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ο Νικ έχασε την ευκαιρία να κάνει παρέα στον Νίκολα Βούιτσιτς. Πέρυσι την έχασε για μία ασίστ, απόψε για ένα ριμπάουντ.

Για την ιστορία, το πρώτο triple-double στην ιστορία της EuroLeague έγινε στις 3 Νοεμβρίου του 2005, όταν η Μακάμπι νίκησε με το επιβλητικό 95-68 την Πρόκομ. Τότε, ο Βούιτσιτς είχε 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ σε 32 λεπτά συμμετοχής.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ