EUROLEAGUE

Αγρίεψε ο Παναθηναϊκός, 88-82 την Ρεάλ Μαδρίτης

Αγρίεψε ο Παναθηναϊκός, 88-82 την Ρεάλ Μαδρίτης

Τις 15 νίκες έφτασε ο Παναθηναϊκός Superfoods καθώς επιβλήθηκε με 88-82 της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ για την 26η αγωνιστική της EuroLeague κι έδωσε την καλύτερη απάντηση για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Στο πιο κρίσιμο ματς μέχρι τώρα στηEuroLeagueαπέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε. Άφησε πίσω τις ήττες, τις κακές εμφανίσεις κι έδειξε πως στα κρίσιμα σημεία είναι ετοιμος ν' αλλάξει πρόσωπο έχοντας πλέον στη διάθεσή του τον Τζέιμς Γκιστ που ήταν εξαιρετικός στην επανεμφάνιση του σε ματς τηςEuroLeague. Πλέον η ομάδα του “τριφυλλιού” πάει στην διπλή αγωνιστική την επόμενη εδβομάδα (Αρμάνι εντός, Μπασκόνια εκτός) με στόχο να “σφραγίσει” την πρόκριση και να διεκδικήσει το καλύτερο πλασάρισμα για ταplayoffs.

Ο MVP

Με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ ο Κρις Σίνγκλετον βγήκε μπροστά στο πιο κρίσιμο ματς μέχρι τώρα και είχε 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Άξιος συμπαραστάτης ο Μάικ Τζέιμς ενώ για να φτάσουμε ως εκεί όμως ο Τζέιμς Γκιστ έδωσε πολλά σε άμυνα και επίθεση, δείχνοντας πως ο Παναθηναϊκός αλλάζει πολλά με τον Αμερικανό στη σύνθεσή του.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο 37' ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 73-68, βρήκε ψυχολογία με σημαντικά καλάθια κι εξαιρετική άμυνα. Κάπου εκεί έγινε το αφεντικό και δεν επέτρεψε στην Ρεάλ να επιστρέψει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης αφού έκανε ότι ήθελε στην επίθεση.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Με 11 κλεψίματα και μονοψήφιο αριθμό λαθών (8), ο Παναθηναϊκός έκανε δύσκολη τη ζωή των Ισπανών και κατάφερε να καλύψει τα χαμένα ριμπάουντ (είχε 13 επιθετικά η Ρεάλ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ σε αναμέτρηση τηςEuroleague,το πλάνο του Τσάβι Πασκουάλ ήταν αναμενόμενο. Με τον Αμερικανό φόργουορντ στην πρώτη πεντάδα και τους Σίνγκλετον, Καλάθη, Ρίβερς και Νίκολς οι “πράσινοι” προσπάθησαν να ξεκινήσουν δυνατά από την άμυνα πηγαίνοντας με αλλαγές σε όλα τα σκριν, κάτι το οποίο είχε αποτέλεσμα αφού οι παίκτες της Ρεάλ οδηγήθηκαν σε λάθη στις πρώτες επιθέσεις. Παράλληλα, μετά από καιρό οι “πράσινοι” έβαλαν στο παιχνίδι τους τοpick n' rollμε τη συνεργασία Καλάθη και Γκιστ, ωστόσο τα ξεσπάσματα που είχε ο Παναθηναϊκός δεν του επέτρεψαν να ελέγξει πλήρως τον ρυθμό στο πρώτο μέρος απέναντι σε μια καλοκουρδισμένη ομάδα με πολλές λύσεις

Οι “πράσινοι” έφτασαν να προηγούνται με 26-19 στο 12', όμως η Ρεάλ επέστρεψε με επιμέρους σκορ 16-7, παίρνοντας το προβάδισμα στο 18'. Παρόλα αυτά οΠαναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι, χάρη στον καλό του επιθετικό ρυθμό, όμως αντιμετώπιζε προβλήματα στην άμυνα κοντά στο καλάθι, με συνέπεια στο τέλος του πρώτου μέρους να προηγείται με 43-41.

Η εικόνα της αναμέτρησης παρέμεινε η ίδια στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, όπου γι' ακόμα μία φορά οι “πράσινοι” μέσα από την άμυνα τους δημιούργησαν προβλήματα στους παίκτες της Ρεάλ και προηγήθηκαν με 53-48 στο 26'. Η απάντηση από τους φιλοξενούμενους δεν άργησε να έρθει αφού με σερί 6-0 (53-54) έδειξαν τις διαθέσεις τους για τη συνέχεια του αγώνα. Η μάχη συνεχιζόταν όσο περνούσε η ώρα με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μετά το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (58-58).

Με την καλή αμυντική συνταγή ο Παναθηναϊκός παρέμενε οδηγός της αναμέτρησης στην τελευταία περίοδο μέχρι το 24' όπου γι' ακόμα μία φορά ο Κάρολ έφερε το ματς στα ίσια (64-64). Στο 37' δύο πόντοι από τον Παππά και τρεις από τον Σίνγκλετον έφεραν τους “πράσινους” στο συν πέντε (73-68). Αυτό το προβάδισμα έδωσε ψυχολογία στον Παναθηναϊκό σε ένα κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης και στη συνέχεια δεν επέτρεψε ξανά στην Ρεάλ να επιστρέψει αφού στη διαδικασία των βολών οι γηπεδούχοι ήταν ψύχραιμοι.

Τα δεκάλεπτα:21-19, 43-41, 58-58, 88-82

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 21 (2 τρίπ., 9 ριμπ.), Νίκολς 2, Ρίβερς 13 (2), Τζέιμς 14 (2), Φώτσης, Παππάς 4, Φελντέιν 14 (2), Γκιστ 11, Γκάμπριελ 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 5 (2/7 σουτ).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ράντοφλ 13 (2 τρίπ., 9 ριμπ.), Ρούντι 8 (2), Ντόντσιτς 10 (1), Ματσιούλις, Ρέγες 2, Αγιόν 12, Κάρολ 6 (2), Χάντερ 10 (8 ριμπ.), Γιουλ 10 (1 τρίπ., 8 ασ.), Τόμπκινς 4, Τέιλορ 7 (1).

Τα highlights της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ