ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζάλγκιρις Κάουνας - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αναζητά διακριθέντες από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ζάλγκιρις Κάουνας για την 11η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19.

Εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος, απογοητευτικός στο δεύτερο, ο Ολυμπιακός δεν είχε λάθος μέχρι το 20', έκανε 16 στην τρίτη και την τέταρτη περίοδο και δίκαια ηττήθηκε από τη Ζάλγκιρις Κάουνας ( 83-75 ) για την 11η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19 .

O Ντέιβιντ Μπλατ είδε αρκετούς παίκτες να έχουν δύο πρόσωπα, ο Γιώργος Πριντεζης, ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Ζακ ΛεΝτέι είναι τα τρία πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της βραδιάς των ερυθρόλευκων στη Ζαλγκίριο Αρένα, την ώρα που οι Νίκολα Μιλουτίνοβ, Γιάνις Στρέλνιεκς, Κώστας Παπανικολάου έδιναν ελάχιστα απέναντι στους Λιθουανούς του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ολυμπιακού.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Πήρε το πρώτο σουτ του αγώνα και το έβαλε από μέση απόσταση, μετά από ωραία προσποίηση, πήγε νωρίς-νωρίς στον πάγκο, γύρισε στο δεύτερο δεκάλεπτο αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός στην εκτέλεση. Πήρε δύσκολα σουτ, είχε 1/4 στο πρώτο μέρος με αρνητική (-1) αξιολόγηση, μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με άστοχο "ανοιχτό" τρίποντο, προσπάθησε στο φινάλε να μαζέψει τη διαφορά, αλλά συνολικά δεν ήταν καλός σχεδόν σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού. Τουλάχιστον πρόσεξε τη μπάλα. Σε τέτοιες έδρες δεν είναι εύκολο να "σταθεί" ένας ρούκι, όμως ο Γουίλιαμς-Γκος πρέπει να είναι πιο επιθετικός όσο στα γκαρντ μοιράζονται τα λεπτά σε αυτόν και ακόμη δυο παίκτες.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 3/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 2 ranking σε 21:44

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Άλλαξε τον Στρέλνιεκς στο πέμπτο λεπτό, είχε το μυαλό του αρχικά στη δημιουργία και στο 9' έβαλε το έβδομο τρίποντο του Ολυμπιακού για το 18-29. Συνέχισε με τέσσερα άστοχα σουτ, στο ημίχρονο όμως είχε πέντε ασίστ, κανένα λάθος και από τη στιγμή που μπήκε στο ματς, δεν πήρε ανάσα. Στο τρίτο δεκάλεπτο προσπάθησε να κάνει τα πάντα, ο κόσμος μπήκε στο μυαλό του, εκείνος έδειξε να πεισμώνει ακόμη περισσότερο, ήταν σπουδαίος δημιουργικά, έκανε όμως πέντε λάθη και έβρισκε συνεχώς σίδερο από την περιφέρεια. Ήταν αυτός που ήθελε περισσότερο τη νίκη κι αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, αλλά χρειάζεται έναν πραγματικά καλό παίκτη δίπλα του που θα έχει ορμή και αποφασιστικότητα και επιθετικά, αλλά και αμυντικά.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 1/3 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 4/5 βολές, 4 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη, 16 ranking σε 28:08

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Έχασε τη θέση του στην αρχική πεντάδα, μπήκε στο έβδομο λεπτό και γρήγορα πέτυχε το πρώτο του τρίποντο, ωστόσο έπαιξε μόλις 3:30 μέχρι το ημίχρονο καθώς έκανε δύο γρήγορα φάουλ. Γύρισε στα μέσα της τρίτης περιόδου για να κάνει βήματα σε επαναφορά (!) πριν βάλει το δεύτερο τρίποντό του στην αναμέτρηση για το 50-53. Δεν ήταν, όμως, ούτε έτοιμος γι' αυτό το ματς ούτε συγκεντρωμένος κι αν δεν έβαζε τα σουτ, δεν θα είχε καμία λογική η χρησιμοποίησή του. Με τον Αξέλ Τουπάν έτοιμο να γυρίσει στα παρκέ μετά τον τραυματισμό του, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο Μπλατ θα διαχειριστεί τον Λετονό με το πολύ ταλέντο, αλλά και τα τρομερά σκαμπανεβάσματα.

Τα στατιστικά του: 9 πόντοι, 3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 3 λάθη, 8 ranking σε 14:08

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Δεν φάνηκε στο πρώτο του εξάλεπτο στο ματς, δεν ήταν σημαντικός παράγοντας του ματς στο πρώτο μέρος, αλλά δεν ήταν και αρνητικός. Στο 18' έβγαλε μια απίθανη φάση, όταν προσποιήθηκε οτι θα πασάρει πηγαίνοντας προς το καλάθι της Ζάλγκιρις, μπέρδεψε τον αντίπαλό του και κάρφωσε σαν σε προπόνηση για το 35-42. Σε 13 λεπτά στο πρώτο μέρος είχε 4 πόντους από 2/2 δίποντα, 3 ριμπάουντ και μία ασίστ, έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο και θα ξεχάσει σύντομα το ταξίδι στο Κάουνας.

Τα στατιστικά του: 4 πόντοι, 2/4 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 7 ranking σε 19:54

13. ΓΙΑΝΙΣ ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ (starter)

Πενταδάτος ο Λετονός, προτιμήθηκε από τους Σπανούλη - Τίμα, ήταν ψύχραιμος και πολύ προσεκτικός, έδωσε δύο ασίστ στο εξάλεπτό του στην πρώτη περίοδο, αλλά δεν πήρε σουτ. Το πήρε στο φινάλε του πρώτου μέρους, όταν το έφτιαξε και το έβαλε για το 40-48 του ημιχρόνου. Άφησε το ματς να του δώσει ρυθμό, δεν εκβίασε προσπάθειες, δεν είναι άλλωστε στον χαρακτήρα του να το κάνει. Άοσμος στο τρίτο δεκάλεπτο, έχασε τη μπάλα στην τελευταία φάση από τον Γουόλτερς και τον άφησε να σκοράρει με coast-to-coast για το 60-59 του 30', δεν φάνηκε ούτε στο τέταρτο σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός τον είχε τεράστια ανάγκη.

Τα στατιστικά του: 5 πόντοι, 1/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 9 ranking σε 23:29

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Έπαιξε ένα τρίλεπτο στο πρώτο μέρος χωρίς να δώσει κάτι, ήταν εκείνος που αστόχησε στο πρώτο σουτ τριών πόντων μετά από τα 6/6 που είχε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Δεν πήρε άλλη ευκαιρία μέχρι το τέλος του αγώνα.

Τα στατιστικά του: 0/1 τρίποντο, -1 ranking σε 2:52

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Βρήκε απέναντί του τον πιο βαρύ Καβαλιάουσκας στο ξεκίνημα του αγώνα, έβαλε τρίποντο από την κορυφή στο πρώτο λεπτό για το 2-5, έβαλε και δεύτερο για το 4-8, είχε όμως σημαντικό πρόβλημα στην άμυνα απέναντι στον Λιθουανό. Σκόραρε τρίτο τρίποντο για το 6-11, έφτασε τους έντεκα για το 10-13, ήταν Α-ΣΤΑ-ΜΑ-ΤΗ-ΤΟΣ και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 14 πόντους! Γύρισε στα μέσα της δεύτερης περιόδου, σκόραρε για το 29-38 σε μια "σκοτωμένη" επίθεση, έμεινε στους 16 στο ημίχρονο με 2/4 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 18 μονάδες στην αξιολόγηση. Πρόλαβε να παίξει 2:12 στις αρχές της τρίτης περιόδου πριν κάνει φάουλ και δώσει τη θέση του στον ΛεΝτέι, γύρισε για να γράψει 30 λεπτά στο κοντέρ, αλλά κάθε φορά που πλησίαζε στη ρακέτα της Ζάλγκιρις, δεν μπορούσε να κάνει ζημιά στους Λιθουανούς που τον έπαιξαν σκληρά και τον φρέναραν απότομα.

Τα στατιστικά του: 18 πόντοι, 3/9 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κόψιμο, 17 ranking σε 29:43

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Πενταδάτος ως συνήθως, βοήθησε στα ριμπάουντ, ήταν δημιουργικός, έβαλε και ένα τρίποντο, το πρώτο και μοναδικό που εκτέλεσε στο πρώτο δεκάλεπτο. Έβαλε και δεύτερο από τη δεξιά γωνία λίγο πριν το ημίχρονο για το 40-45 και έμεινε εκεί. Δεν φάνηκε στο δεύτερο μέρος, παρασύρθηκε κι αυτός από τη συνολικά κακή εικόνα της ομάδας του μετά την ανάπαυλα.

Τα στατιστικά του: 6 πόντοι, 0/1 δίποντο, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 9 ranking σε 25:54

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Πήρε 3:28 στο δεύτερο δεκάλεπτο για να προσφέρει μερικες ανάσες και να βοηθήσει τον Μπλατ να διατηρήσει το σχήμα με τους τρεις γκαρντ απέναντι στην πίεση της Ζάλγκιρις. Στο 29' έκανε τραγικό λάθος, όταν βιάστηκε να πασάρει στον Πρίντεζη, έδωσε τη μπάλα στον Γουάιτ και τον άφησε να καρφώσει για το 58-59. Αυτή τη φορά, δεν βοήθησε.

Τα στατιστικά του: 0/1 τρίποντο, 1 λάθος, -4 ranking σε 6:44

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Πήρε την πρώτη του ευκαιρία στο 23', όταν ο Μπλατ προσπάθησε να βρει λύσεις για να καλύψει το κακό βράδυ του Μιλουτίνοβ. Έπαιξε ένα δίλεπτο, είχε ένα άστοχο δίποντο, ένα φάουλ και τίποτε άλλο.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, -2 ranking σε 1:57

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Έπαιξε στο τέσσερα, σκόραρε το όγδοο τρίποντο του Ολυμπιακού για το 19-32 στο 12', κάρφωσε για το 23-34, είχε όμως μερικές κακές αντιδράσεις στην άμυνα που πλήγωσαν τους Πειραιώτες. Γύρισε στο 22' στη θέση του Πρίντεζη που δεν είχε μπει καλά στο τρίτο δεκάλεπτο για να κάνει επιθετικό φάουλ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, πριν συνεχίσει με 2/2 βολές για το 48-50. Ήταν οι πρώτοι πόντοι της ομάδας του μετά από τέσσερα λεπτά στην περίοδο, έσπασαν ένα 8-0 σερί της Ζάλγκιρις, ενώ ένα δικό του μακρινό δίποντο για το 68-61 έσπασε άλλο ένα σερί των γηπεδούχων που αυτή τη φορά έφτασε το 12-0, ήταν καλός στο εμπρός μέρος του γηπέδου, πίσω όμως...

Τα στατιστικά του: 15 πόντοι, 4/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κοψίματα, 1 λάθος, 16 ranking σε 25:27

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ