EUROLEAGUE

Χόλις Τόμπσον: το νέο επιθετικό όπλο του Ολυμπιακού

Χόλις Τόμπσον: το νέο επιθετικό όπλο του Ολυμπιακού

Ο Χόλις Τόμπσον ήρθε για να αποτελέσει τον τρίτο επιθετικό πόλο για τον Ολυμπιακό, δίπλα στους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. Ο σουτέρ με την γρήγορη εκτέλεση που θυμίζει Fast-Eddie.

Ο 26χρονος (3/4/1991) Χόλις Τόμπσον ήρθε στον Ολυμπιακό ως το έξτρα επιθετικό όπλο του Ολυμπιακού. Σαν τον παίκτη που θα δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του Πειραιά, έχοντας την φήμη ενός σπουδαίου "εκτελεστή" από την περιφέρεια, ο οποίος έδειξε την κλάση του στο ΝΒΑ.

Ο σουτέρ με την καλή μηχανική και την γρήγορη εκτέλεση

Χόλις Τόμπσον: το νέο επιθετικό όπλο του Ολυμπιακού

Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος είναι "3άρι", αλλά μπορεί να παίξει και στο "2" (κάτι που το έχουμε δει και στην πράξη στα μέχρι τώρα παιχνίδια των "ερυθρολεύκων"), είναι εξαιρετικός σουτέρ. Είναι ικανότατος τόσο στο να σκοράρει με πρόσωπο στο καλάθι, όσο και μετά από ντρίμπλα, ξέροντας να κινείται σωστά μετά τα σκριν. Το σουτ βρίσκεται στο μπασκετικό του ένστικτο και τον βοηθάει το γεγονός πως έχει καλή μηχανική και γρήγορη εκτέλεση (το στυλ του θυμίζει τον Έντι Τζόνσον), έχοντας πάρει τα βασικά από το Κολέγιο του Georgetown. Είναι παίκτης ρυθμού, καθώς αν του μπουν τα πρώτα σουτ βρίσκει ψυχολογία και γίνεται όλο και πιο "καυτός" στην επίθεση. Με τις δεδομένες σταθερές των Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη στον τομέα του σκοραρίσματος, ο Χόλις Τόμπσον είναι έτοιμος να αποτελέσει τον τρίτο επιθετικό πόλο για τον Ολυμπιακό.

Θέμα χρόνου να βρει ρυθμό από την περιφέρεια

Χόλις Τόμπσον: το νέο επιθετικό όπλο του Ολυμπιακού

Δεν ήρθε στην Ελλάδα με την φήμη του παίκτη που μπορεί να χειριστεί καλά την μπάλα στο παρκέ, αλλά δουλεύει πάνω σε αυτό το κομμάτι και στον Ολυμπιακό έχει δείξει σημάδια βελτίωσης. Θα επιδιώξει να πάει στο ένας εναντίον ενός, θα επιχειρήσει να "τρυπήσει" την αντίπαλη άμυνα όποτε βρίσκει διάδρομο, θα ψάξει το μπάσιμο μέσα στην ρακέτα, θα εκτελέσει δίχως δισταγμό από μέση απόσταση, ενώ έχει δείξει πως μπορεί να τελειώσει τις φάσεις ακόμη και παίζοντας με πλάτη.

Μέχρι στιγμής, βέβαια, παρουσιάζεται περισσότερο αποτελεσματικός στο inside scoring και λιγότερο στα τρίποντα, αλλά είναι θέμα χρόνου να βρει ρυθμό από την περιφέρεια, καθώς έχει να συνηθίσει και την (ευρωπαϊκή) απόσταση των 6.75 μέτρων. Οι Πειραιώτες φέτος θέλουν να τρέξουν περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο και σε αυτό θα έχουν σύμμαχο τον Χόλις Τόμπσον, ο οποίος μπορεί να κινηθεί σωστά σε καταστάσεις αιφνιδιασμού ώστε να τελειώσει τις φάσεις. Στο ΝΒΑ δεν φημιζόταν για την ικανότητα του να σκοράρει ερχόμενος σε επαφή με τον αντίπαλο, αλλά στον Πειραιά δείχνει να το επιδιώκει. Γενικότερα, έχει δείξει την διάθεση να δουλέψει, να βελτιωθεί, να γίνει καλύτερος και περισσότερο ολοκληρωμένος παίκτης, δείχνοντας την αξία του στην EuroLeague. Έχει το δικό του κίνητρο.

Τα στατιστικά του στο ελληνικό πρωτάθλημα σε 2 παιχνίδια: 15.5 πόντοι, 71.4% δίποντα (10/14), 33% τρίποντα (3/9), 100% βολές (2/2), 3.5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ, 0.5 κλεψίματα, 26:15 λεπτά συμμετοχής.

Τα στατιστικά του στην EuroLeague στο 1 παιχνίδι απέναντι στην Μπασκόνια: 8 πόντοι, 50% δίποντα (4/8), 0% τρίποντα (0/4), 0% βολές (0/0), 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, σε 20:55 λεπτά συμμετοχής.

Τα στατιστικά του στο Κύπελλο κόντρα στον Γυμναστικό: 15 πόντοι, 71% δίποντα (5/7), 25% τρίποντα (1/4), 40% βολές (2/5), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, σε 21:00 λεπτά συμμετοχής.

Στο ΝΒΑ έπαιξε σε 256 ματς με τους Σίξερς

Ο Χόλις Τόμπσον ουσιαστικά ήρθε σαν αντικαταστάτης του Ματ Λοτζέσκι στο "3", έχοντας ικανότητα να παίξει και στο "2". Είναι έξι χρόνια νεότερος του προκατόχου του και μπορεί να μην διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία, αλλά στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ έλαβε μέρος για τέσσερις σεζόν, αγωνιζόμενος σε 256 ματς με τους Σίξερς, έχοντας μέσο όρο 7.9 πόντους (38.9% τρίποντα, 70.9% βολές), 3.1 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ, σε 24 λεπτά (μέσο όρο) χρόνο συμμετοχής. Μπορεί να βρισκόταν σε μία από τις χειρότερες ομάδες της Λίγκας, αλλά είχε ενεργό ρόλο. Δεν είναι τυχαίος παίκτης. Διαθέτει, λοιπόν, παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, έχει αντιμετωπίσει τους κορυφαίους και στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο εκτιμούν πως όταν βρει τον ρυθμό του, θα μπορεί αυτόματα να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του Πειραιά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ