ΜΠΑΣΚΕΤ

Χίμκι - Ολυμπιακός: Η ώρα των ερυθρόλευκων απαντήσεων

Χίμκι - Ολυμπιακός: Η ώρα των ερυθρόλευκων απαντήσεων

Έχει αφομοιώσει ο Ολυμπιακός την φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ; Οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Ζακ ΛεΝτέι είναι έτοιμοι για το επίπεδο της EuroLeague; Οι πρώτες ερυθρόλευκες απαντήσεις θα δοθούν στην αναμέτρηση με την Χίμκι (20:00, LIVE Blog από το Sport24.gr).

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη της EuroLeague και απέναντι στην Χίμκι (20:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) θα δώσει τις πρώτες απαντήσεις στα ερωτήματα που συνοδεύουν τη νέα εποχή που διανύει.

Οι ερυθρόλευκοι μετά το Κύπελλο Ελλάδας και την Basket League έχουν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για ακόμη μία πρεμιέρα, η οποία κρύβει πολλές ιδιαιτερότητες και αυξάνονται από την παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο της ρωσικής ομάδας. "Θυμάμαι πάντα με νοσταλγία το διάστημα που ήμουν στον Ολυμπιακό. Πέρασα πάνω από δύο χρόνια σε αυτή την ομάδα και κατακτήσαμε την EuroLeague και το Διηπειρωτικό. Έχω καλά αισθήματα για όλους στην ομάδα, είμαστε ακόμα φίλοι", δήλωσε ο 53χρονος προπονητής της Χίμκι , ενώ και ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για τον Έλληνα συνάδελφό του.

"Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι είναι πάντα συναρπαστικό. Αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Πιστεύω ότι έτσι θα είναι όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης της φετινής σεζόν. Η Χίμκι είναι μία πολύ καλή ομάδα και πέρσι είχε μία πολύ καλή σεζόν. Έχει πολύ καλό προπονητή. Είναι ενδιαφέρον - δεν το λέω ειρωνικά - αλλά είναι ένα παιχνίδι της τύχης. Είναι ένας Έλληνας προπονητής που κατά το παρελθόν έχει κοουτσάρει με πολύ μεγάλη επιτυχία τον Ολυμπιακό", είπε μεταξύ άλλων ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς , ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με παίκτες (Σβεντ, Μονια, Βιάλτσεφ) που είχε υπό τις οδηγίες του στην εθνική Ρωσίας: "Είχα την τύχη και την τιμή να προπονήσω αρκετούς παίκτες της με την εθνική ομάδα κι έχουν μία πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική".

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΑΤ

Ας περάσουμε, όμως, στο αγωνιστικό κομμάτι, καθώς οι φιλίες για 40' θα παραμεριστούν,μιας και κάθε αποτέλεσμα μετά την αλλαγή του format της EuroLeague την σεζόν 2016/17 μετράει. Η κανονική διάρκεια είναι μεγάλη και οι ομάδες έχουν το περιθώριο να καλύψουν το όποιο χαμένο έδαφος, αλλά πλέον οι ήττες δεν σβήνουν και τις κουβαλούν ως την ολοκλήρωση της regular season.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός μετά την έλευση του Ντέιβιντ Μπλατ στο Λιμάνι διανύει μία νέα εποχή και είναι δεδομένο πως χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσει την φιλοσοφία του. Οι ερυθρόλευκοι δεδομένων των συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την απουσία των διεθνών παικτών για 15 ημέρες από την προετοιμασία τους - το ίδιο θέμα αντιμετώπισαν όλες οι ομάδες με το ίδιο βεληνεκές - έχουν δουλέψει πάρα πολύ καλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως δεν βρίσκονται και δεν θα μπορούσαν άλλωστε, στο 100% τους.

Ο νέος Ολυμπιακός θέλει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, να χτυπήσει με γρήγορες αλλά όχι βιαστικές επιθέσεις, να έχει ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου και να έχει (αρκετή) κίνηση στο σετ παιχνίδι. Όλα αυτά δεν γίνονται μέσα σε μία μέρα και απέναντι στην ποιοτική Χίμκι θα έχουμε μία πρώτη "γεύση" για τον βαθμό ετοιμότητάς του.

OI ROOKIES ΣΤΗΝ EUROLEAGUE

Υπάρχουν όμως και κάποια ερωτήματα που αφορούν πρόσωπα, καθώς οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Ζακ ΛεΝτέι θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Το όνομα του 24χρονου Αμερικανου γκαρντ ήταν στην κορυφή της λίστας του Ντέιβιντ Μπλατ και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση των ερυθρολεύκων μετά την συμφωνία τους με τον έμπειρο κόουτς. Ο Γουίλιαμς-Γκος χρειάζεται την μπάλα στα χέρια για να δημιουργήσει και μένει να δούμε πώς θα "κουμπώσει" με τον Βασίλη Σπανούλη. Τα χαρακτηριστικά των δύο παικτών ταιριάζουν, αλλά στα φιλικά παιχνίδια των ερυθρολεύκων δεν αγωνίστηκαν μαζί, όσο θα ήθελε ο προπονητής τους. Ο Γουίλιαμς-Γκος δεν αγωνίστηκε στα παιχνίδια με τη Μάλαγα και την Ρεάλ Μαδρίτης στο πλαίσιο του "Costa del Sol", ενώ ο Βασίλης Σπανούλης δεν έπαιξε στο ματς με την Χάποελ Ιερουσαλήμ στο τουρνουά της Κρήτης και στις αναμετρήσεις με την Αναντολού Εφές και την Ούνικς Καζάν στο "Gomelsky Cup".

Χίμκι - Ολυμπιακός: Η ώρα των ερυθρόλευκων απαντήσεων

Ο Ζακ ΛεΝτέι από την πλευρά του είναι ένας παίκτης που έχει αρκετό "μπάσκετ" μέσα του, όπως λένε και όσοι τον ζουν καθημερινά. Αυτός σίγουρα θα ήταν και ένας από τους λόγους που τον επέλεξε ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος ξέρει να βρίσκει λαβράκια . Ο 24χρονος Αμερικανός σέντερ είναι μαχητής κι έχει πάρα πολύ καλή επαφή με το καλάθι. Έχει, όμως, αδυναμίες στην άμυνα και αυτές είναι πολύ πιθανό να φανερωθούν και να... χτυπηθούν απέναντι στους σέντερ της EuroLeague . Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει δώσει στον ΛεΝτέι χρόνο συμμετοχής στο "4", ενώ τον έχει χρησιμοποιήσει στο "5" και σε ημίψηλα σχήματα (με τον Βεζένκοβ στο "3", ή με έναν εκ των Παπανικολάου και Τουπάν στο "2").

ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Οι πρώτες απαντήσεις του ανανεωμένου Ολυμπιακού της νέας σεζόν θα δοθούν στο ματς με την Χίμκι, το οποίο αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς δύσκολων αγώνων. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε πως οι ερυθρόλευκοι με την πάροδο του χρόνου θα εμφανίζονται καλύτεροι, καθώς θα αφομοιώνουν όλο και πιο πολύ την φιλοσοφία του προπονητή τους.

Και για να απολαύσεις τον αγώνα με τις καλύτερες επιλογές σε φαγητό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στο 11888 giaola app ή στο 11888.gr και να παραγγείλεις το φαγητό που τραβάει η όρεξη σου εύκολα και γρήγορα!

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ