EUROLEAGUE

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 74-57: Δείγμα αρνητικό

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 74-57: Δείγμα αρνητικό

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε στο φιλικό με τη Βιλερμπάν και ηττήθηκε με 74-57 στο τουρνουά της Ισπανίας. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 1/14 τρίποντα με πρώτο σκόρερ τον Οκτάβιους Έλις (12).

Δεν ήταν καλός ο Ολυμπιακός στο φιλικό με τη Βιλερμπάν, στα πλαίσια του τουρνουά της Βαλένθια και γνώρισε την ήττα με 74-57. Προβλημάτισαν οι "ερυθρόλευκοι" σε άμυνα και επίθεση απέναντι στην αθλητική γαλλική ομάδα, που "σκότωσε" τους "ερυθρόλευκους" με τα τρίποντα. Μόλις ένα εύστοχο είχαν οι Πειραιώτες σε 14 προσπάθειες.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, για την οποία ο Σλούκας σημείωσε οκτώ πόντους, θα τεθεί την Τετάρτη (16/9) αντιμέτωπη με την ομάδα που θα ηττηθεί στο Βαλένθια - Μπάγερν Μονάχου. Υπενθυμίζεται ότι εκτός ήταν με τραυματισμό ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ.

Ο MVP

Ο Άλερικ Φρίμαν ήταν "καυτός" και με 4/6 τρίποντα ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 14 πόντους. Άξιος συμπαραστάτης του Αμερικανού ήταν ο ύψους 2.18 σέντερ Μουσταφά Φαλ (12 πόντοι), τον οποίο οι παίκτες του Ολυμπιακού αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν κάτω από το καλάθι.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Άαρον Χάρισον δεν πήρε πολλές προσπάθειες και στα 20:36 που αγωνίστηκε σημείωσε μόλις ένα καλάθι. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 1/2 δίποντα και 0/2 τρίποντα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Η Βιλερμπάν είχε 12/28 τρίποντα ενώ ο Ολυμπιακός 1/14. Αυτή ήταν η βασική διαφορά των δύο ομάδων και ο σοβαρότερος λόγος που η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με διαφορά 17 πόντων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με πολύ όμορφες συνεργασίες Σλούκα - Πρίντεζη και προβάδισμα 6-0, με δύο ασίστ και ένα καλάθι του "Σλούκι Λουκ". Αλλά και πολύ σωστές άμυνες, που κράτησαν τη Βιλερμπάν μακριά από το καλάθι. Αφού η ομάδα του έμεινε για 3,5 λεπτά χωρίς να σκοράρει, ο Πάρκερ ζήτησε τάιμ άουτ. Μετά από αυτό ο βαθμός συγκέντρωσης των Γάλλων ανέβηκε κατακόρυφα και 6.30 πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου ήρθε το πρώτο καλάθι με τον Κόουλ.

Ακολούθησε επί μέρους σερί 6-0 για τη Βιλερμπάν, ενώ αργότερα σερί 14-4, εκμεταλλευόμενη την κακή κυκλοφορία των "ερυθρόλευκων", τις χαμένες μάχες στο ένας εναντίον ενός και τις μάχες κάτω από τα καλάθια μετά το δεύτερο rotation. Η πρώτη περίοδος έκλεισε 14-12 υπέρ των Γάλλων. Στη δεύτερη περίοδο ο Μπαρτζώκας πέρασε στον αγώνα τον Σπανούλη, αλλά ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν εκ νέου να στήσει τις επιθέσεις του. Την ίδια στιγμή προβληματική ήταν και η άμυνά του. Η πρώτη καλή στιγμή των "ερυθρόλευκων" στη δεύτερη περίοδο ήταν το εντυπωσιακό fadeaway του Βεζένκοβ, 6.37 πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ο Σπανούλης σε ρόλο δημιουργού επιχειρούσε να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι, αλλά η Βιλερμπάν ήταν πολύ πειθαρχημένη στην άμυνα, διαβασμένη στο pick and roll. Ο Σπανούλης με δύο βολές μείωσε σε 27-23, ο Λάιτι με τρίποντο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 30-23, ενώ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 32-25 υπέρ της γαλλικής ομάδας με δίποντο του Κόουλ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μπαρτζώκας επανέφερε Σλούκα και Πρίντεζη, αλλά η Βιλερμπάν με ένα σερί 5-0 (κάρφωμα Φαλ και τρίποντο Λάιτι) ανέβασε στους 12 πόντους τη διαφορά. Το πρώτο τρίποντο για τον Ολυμπιακό σημειώθηκε από τον ΜακΚίσικ που μείωσε σε 37-28. Ο Φρίμαν με νέο σουτ τριών πόντων έκανε το 40-28, για να ακολουθήσει σερί τεσσάρων πόντων με δύο εύστοχες βολές του Σλούκα και καλάθι του Πρίντεζη στο transition (40-32). Ο Σλούκας με καλάθι υψηλού επιπέδου (κέρδισε και φάουλ) μείωσε σε 42-36, 5,25 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου (αστόχησε στη βολή).

Η Βιλερμπάν εκμεταλλευόταν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ των "ερυθρόλευκων", ειδικά μετά την επιστροφή του... γίγαντα Φαλ (έχει ύψος 2.18), ενώ ο Φρίμαν ήταν... καυτός 4/6 τρίποντα. Ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα είχε βρει κατεύθυνση με τον Σλούκα σε θέση δημιουργού, έφτασε να μειώσει στους τέσσερις πόντους, αλλά μέσα σε 1,5 λεπτό η διαφορά ανέβηκε εκ νέου εξαιτίας των Φαλ και Φρίμαν που ήταν ασταμάτητοι, αλλά και εξαιτίας της έλλειψης έντασης στην πρώτη γραμμή άμυνας (55-45 με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου).

Στην τέταρτη περίοδο η Βιλερμπάν με επιθετική άμυνα και εξαιρετική ευστοχία από μέση και μακρινή απόσταση διατηρούσε εύκολα τη διαφορά που είχε χτίσει από την τρίτη περίοδο. Έλις και Μάρτινς τα πήγαν αρκετά καλά κάτω από το καλάθι των Γάλλων και έδωσαν λύσεις με τα ριμπάουντ που πήραν, αλλά η Βιλερμπάν διατηρούσε σε υψηλά επίπεδα το ποσοστό ευστοχίας της, παίζοντας μάλιστα με ένταση και μπόλικο νεύρο. Στα τελευταία λεπτά οι "ερυθρόλευκο" όχι μόνο αστοχούσαν διαρκώς, αλλά δεν είχαν καμία απάντηση στην αθλητικότητα της Βιλερμπάν, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 74-57.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Daniel Hierrezuelo, Emilio Perez Pizarro, Jordi Aliaga

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-12, 32-25, 55-45, 74-57

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Πάρκερ): Φρίμαν 14 (4/6 τρ.), Καουντί 9, Λακόμπ, Ντιό 7 (2/2 τρ.,), Φαλ 12, Νουά 3, Χέιζ, Λάιτι 11, Γιαμπουσελέ 4, Κόουλ 12 (4/7 τρ.), Στρέιζελ 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 2, Χαραλαμπόπουλος, Σπανούλης 5, Σλούκας 8, ΜακΚίσικ 8 (1/1 τρ.), Μάρτιν 10, Βεζένκοβ 6, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου, Τζένκινς, Έλις 12.

Τα ομαδικά στατιστικά της Βιλερμπάν: 15/31 δίποντα, 12/28 τρίποντα, 8/12 βολές, 30 ριμπάουντ (21 αμυντικά - 9 επιθετικά), 13 ασίστ, 10 κλεψίματα, 13 λάθη, 3 μπλοκ

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 22/40 δίποντα, 1/14 τρίποντα, 10/15 βολές, 23 ριμπάουντ (23 αμυντικά - 8 επιθετικά), 15 ασίστ, 5 κλεψίματα, 15 λάθη, 1 μπλοκ

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ