ΜΠΑΣΚΕΤ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός: Η κριτική των παικτών

EUROLEAGUE / ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σπανούλης, Γουίλιαμς-Γκος και Πρίντεζης πάλεψαν όσο μπορούσαν, ο Ολυμπιακός κέρδισε τα τρία δεκάλεπτα, όμως στο φινάλε ηττήθηκε στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ.

Με τον Γιάνις Στρέλνιεκς εκτός, με τον Αξέλ Τουπάν, τον Γιάνις Τίμα, τον Σάσα Βεζένκοβ, τον Βαγγέλη Μάντζαρη να δίνουν όλοι μαζί... μηδέν πόντους, με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να μην ταιριάζει στο δεύτερο μέρος και τον Ζακ ΛεΝτέι να μη βγάζει πείσμα και αποφασιστικότητα, ο Ολυμπιακός κατάφερε (διότι περί κατορθώματος πρόκειται) να κερδίσει τα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα της εκτός έδρας αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τελικά να χάσει από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη .

Το 21-9 των Ρώσων στην τρίτη περίοδο, τα έξι εύστοχα τρίποντα (ισοφάριση ρεκόρ καριέρας στη EuroLeague) του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και το πληθωρικό παιχνίδι του Γουίλ Κλάιμπερν κράτησαν τους γηπεδούχους στην κορυφή, αήττητους μάλιστα, έριξαν τον Ολυμπιακό στο 3-2 και του στέρησαν την ευκαιρία να πάρει ακόμα μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη μετά από εκείνες στις έδρες της Χίμκι και της Μπασκόνια. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του Ντέιβιντ Μπλατ.

3. ΝΑΙΤΖΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ-ΓΚΟΣ (starter)

Το πρώτο του σουτ ήταν ένα τρίποντο από την αριστερή γωνία, πολύ ψηλοκρεμαστό και πολύ άστοχο, πριν βρει σίδερο και σε drive στο δεύτερο λεπτό. Στο 5' έδωσε άλει-ουπ στον Μιλουτίνοβ για το 4-8, στο 8' δεν σκόραρε λέι-απ παρά το γεγονός ότι έφτασε μέχρι την καρδιά της ρακέτας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην επόμενη φάση όμως έκλεψε και έδωσε την ασίστ για το κάρφωμα του ΛεΝτέι (9-12) πριν συνεχίσει με τρίποντο από την κορυφή για το 11-15. Έπαιξε όλο το δεκάλεπτο, ήταν θετικός, μετρημένος, αλλά είχε 1/4 προσπάθειες. Μπήκε στο δεύτερο με μακρινό σουτ για το 15-18, έπαιξε καλές άμυνες, ήταν αρκετά έτοιμος για το πρώτο πραγματικά δυνατό τεστ της ρούκι σεζόν του. Δεν ήταν καλός στο τρίτο δεκάλεπτο, ούτε στο σκοράρισμα, ούτε στη δημιουργία, ούτε στην άμυνα, στα μέσα της τέταρτης περιόδου όμως έδειξε την κλάση του. Πρώτα με τρίποντο και στη συνέχεια με παλικαρίσιο δίποντο για το 59-55 στο 35'. Ήταν εξαιρετικός όταν η μπάλα έκαιγε, η στατιστική του έγραψε 5/13 σουτ, όμως σε αυτή τη φάση της περιόδου ο Αμερικανός βρίσκεται σε φάση... φροντιστηρίου με στόχο να είναι έτοιμος με την έναρξη του Β' γύρου. Το απόγευμα της Πέμπτης έκανε ακόμη ένα βήμα προς τα εμπρός.

Τα στατιστικά του: 13 πόντοι, 2/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος, 11 ranking σε 34:01

4. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Με τον Γιάνις Στρέλνιεκς εκτός δράσης, ο Έλληνας γκαρντ χώρεσε στη δωδεκάδα, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

6. ΑΞΕΛ ΤΟΥΠΑΝ (starter)

Πενταδάτος -αντί του Σπανούλη- ο Γάλλος διεθνής, αστόχησε στο πρώτο του (καλό) σουτ, αλλά δύο φάσεις μετά έδωσε πολύ όμορφη ασίστ στον Μιλουτίνοβ που κάρφωσε για το 2-4. Στο τέταρτο λεπτό αντικαταστάθηκε από τον "Kill-Bill", στο έβδομο γύρισε στη θέση του Παπανικολάου και έπαιξε ως δεύτερος σμολ φόργουορντ στο ροτέισον του Μπλατ, σε οκτώ λεπτά στο πρώτο μέρος δεν σκόραρε και γενικά δεν έδειξε ικανός να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του. Δεν ήταν καλός στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, έκανε λάθη που οδήγησαν σε εύκολα καλάθια της ΤΣΣΚΑ, ήταν... άτυχος ακόμη και σε καλές προσωπικές άμυνες. Στα τέλη του αγώνα πήρε δύσκολο τρίποντο για την ισοφάριση, αλλά βρήκε σίδερο όπως και στα τρία προηγούμενα μακρινά του σουτ. Από το ζενίθ στο ματς με τη Μακάμπι, πήγε στο ναδίρ στη Μόσχα και τα σκαμπανεβάσματά του συνεχίζονται.

Τα στατιστικά του: 0 πόντοι, 0/1 δίποντο, 0/4 τρίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, -5 ranking σε 15:33

7. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Άλλαξε τον Τουπάν στο 4', έμεινε για πρώτη φορά εκτός πεντάδας μετά τις 22 Μαρτίου 2017, έδωσε γρήγορα την πρώτη του ασίστ (στον Παπανικολάου για το 4-10) και λειτούργησε ως άσος με τον Γουίλιαμς-Γκος στο δύο. Στο 12' έδωσε όμορφη ασίστ για κάρφωμα του ΛεΝτέι, στο 13' μοίρασε no-look πάσα στον Παπανικολάου για το 15-22, έδειχνε ασταμάτητος δημιουργικά και στο 16' κέρδισε τρεις βολές από φάουλ του Χάκετ στην περιφέρεια. Ο Ιταλός τον πίεζε, ο Σπανούλης δεν παγιδευόταν, ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα όσο ο ηγέτης του δεν έψαχνε το σκορ. Στο 33' έβαλε τρίποντο από τα οκτώ μέτρα για το 54-50 που κράτησε τον Ολυμπιακό ζωντανό, πριν βάλει νέο μακρινό σουτ με το χαρακτηριστικό του side-step για το 61-58 στο 36' και ισοφαρίσει με σουτ από την κορυφή (61-61) στο 37'. Στο 1:46 έβαλε και δίποντο με ταμπλό για το 63-63 και έμεινε εκεί καθώς ένα έρμπολ του έκοψε τη φόρα. Ήταν τρομερά πεισμωμένος, έπαιξε 30 λεπτά, με τον Στρέλνιεκς εκτός δράσης δεν έχει παίκτη να του δώσει ανάσες, επιμένουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ακόμη έναν παίκτη στις θέσεις των γκαρντ.

Τα στατιστικά του: 16 πόντοι, 2/7 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 λάθη, 16 ranking σε 30:04

10. ΓΙΑΝΙΣ ΤΙΜΑ

Μπήκε για πρώτη φορά στο ματς 3:56 πριν το ημίχρονο, έπαιξε στο τέσσερα με τους Μάντζαρη - Σπανούλη στα γκαρντ, τον Παπανικολάου στο τρία και τον Μιλουτίνοβ στο πέντε. Δεν έδωσε το παραμικρό, αστόχησε σε δυο δίποντα, ένα κάτω από το καλάθι και ένα fadeaway από τα τρία μέτρα. Άλλο τόσο έπαιξε στο δεύτερο μέρος, αλλά και πάλι δεν απείλησε ποτέ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σε 72 λεπτά σε πέντε αγώνες έχει σκοράρει 15 πόντους με 4/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 1/2 βολές, αυτή την περίοδο δεν δείχνει ικανός να κάνει τη διαφορά.

Τα στατιστικά του: 0/2 δίποντα, 1 ριμπάουντ, -2 ranking σε 7:12

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ (starter)

Κάρφωσε στο τέταρτο λεπτό για το 2-4, ξανακάρφωσε για το 4-8 από ωραία δημιουργία και άλει-ουπ του Γουίλιαμς-Γκος, δεν κυριάρχησε, αλλά σε 12 λεπτά στο πρώτο μέρος έκανε μια πολύ μεστή εμφάνιση. Στην τελευταία ερυθρόλευκη επίθεση της δεύτερης περιόδου μάζεψε επιθετικό ριμπάουντ, κέρδισε φάουλ και έβαλε τις βολές για το 31-35, στο ημίχρονο είχε 7 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο. Η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να κυνηγά στο σκορ δεν μπορούσε να βρει ρόλο και από τη στιγμή που η μπάλα πήγε στους Σπανούλη - Γουίλιαμς-Γκος που πάλευαν εναντίον όλων, δεν είχε θέση στο παιχνίδι.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/5 δίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, 15 ranking σε 19:39

14. ΣΑΣΑ ΒΕΖΕΝΚΟΒ

Άλλαξε τον Πρίντεζη στο έκτο λεπτό, ήταν ως συνήθως αποτελεσματικός στο αμυντικό ριμπάουντ, αλλά δεν πήρε σουτ. Δεν πήρε δεύτερη ευκαιρία μέχρι το ημίχρονο, ο Μπλατ προτίμησε τον Τίμα στο φινάλε του πρώτου μέρους, συνολικά σε δέκα λεπτά στον αγώνα ο Σάσα δεν πρόσφερε πολλά στην ομάδα του και η αλήθεια είναι ότι -επιθετικά- δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα.

Τα στατιστικά του: 4 ριμπάουντ, 3 ranking σε 10:47

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (starter)

Πέτυχε με πολύ όμορφη προσπάθεια το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στον αγώνα, έβαλε και δεύτερο για το 2-6 στο τέταρτο λεπτό. Είχε δύσκολα ματσαρίσματα, δεν τροφοδοτήθηκε ιδιαίτερα στην επίθεση, αλλά στο 15' είδε τη μπάλα να φτάνει στα χέρια του μετά από σπουδαία κυκλοφορία και έγραψε με τρίποντο το 18-27. Στο 22' σκόραρε για το 33-37 με ωραία κίνηση στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, στο 27' πέτυχε γκολ-φάουλ για το 50-44 που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, έδωσε πολλές μάχες και στις δύο άκρες του παρκέ, έπρεπε να κυνηγά τον "killer" Πίτερς στην περιφέρεια, ήταν από τους διακριθέντες των ερυθρόλευκων και, αυτή τη φορά, αρκετά αποτελεσματικός.

Τα στατιστικά του: 14 πόντοι, 5/9 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 1/1 βολή, 6 ριμπάουντ, 2 λάθη, 16 ranking σε 25:34

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (starter)

Πενταδάτος στη θέση τρία, ξεκίνησε δυναμικά στο ριμπάουντ, όμως εκβίασε το πρώτο του σουτ και έκανε έρμπολ από το τρίποντο. Αστόχησε και στη δεύτερη προσπάθειά του, σχεδόν από το ίδιο σημείο, από την αριστερή γωνία, όμως στο 18' με το χρονόμετρο να πιέζει πήρε τρίποντο από την κορυφή και το έβαλε για το 27-33 σε ένα σημείο του αγώνα που όλα λειτουργούσαν υπέρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δευτερόλεπτα μετά έκανε φάουλ σε τρίποντο του Χίγκινς και "έσβησε" τη δική του καλή στιγμή, με αποτέλεσμα να πάει στον πάγκο. Από τους κορυφαίους του πρώτου μέρους, μπήκε στο δεύτερο με άστοχο τρίποντο σε τέλος επίθεσης και επιθετικό φάουλ που τον έστειλε στον πάγκο με τρία. Στο 28' έχασε ευκαιρία να μειώσει στους τρεις και στην επόμενη άμυνα έκανε το τέταρτο φάουλ του. Γύρισε στο παρκέ στα τέλη του αγώνα, χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ σε φάση που τραυματίστηκε και όση όρεξη κι αν είχε, η κακή διαχείριση της ενέργειάς του, δεν τον άφησε να εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του: 7 πόντοι, 2/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος, 3 ranking σε 20:28

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Έπαιξε 6:29 στο πρώτο μέρος, σε έναν εντελώς διεκπαιρεωτικό ρόλο. Η στατιστική του ήταν άδεια, οι προσωπικές του άμυνες ήταν όμως καλές και ο Μπλατ τον χρειαζόταν για να δίνει ανάσες στους δύο πρωτοκλασάτους γκαρντ της ομάδας του. Άλλα δέκα λεπτά πήρε στο δεύτερο μέρος, για να πάρει δυο αμυντικά ριμπάουντ και να κλέψει μία μπάλα. Φιλότιμος, δεν θα γκρινιάξει ποτέ για τον ρόλο του, αλλά πρέπει να γίνει πιο επιθετικός γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία ελπίδα να βγάλει τη σεζόν ούτε με δύο, ούτε με τρεις γκαρντ. Αφήστε που πάντα θα προκύπτει κάποιος τραυματισμός, όπως αυτός του Γιάνις Στρέλνιεκς.

Τα στατιστικά του: 0/1 δίποντο, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, -1 ranking σε 16:21

31. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

32. ΖΑΚ ΛΕΝΤΕΙ

Μπήκε στα τέλη της πρώτης περιόδου και κάρφωσε στον αιφνιδιασμό για το 9-12, έκανε το ίδιο για το 15-20 μετά από ασίστ του Σπανούλη στο 12' σε αιφνιδιασμό που εκείνος άνοιξε. Στο 14' επιτέθηκε με αποφασιστικότητα κατά μέτωπο στον Χάινς και κέρδισε βολές (είχε 1/2 για το 18-23), έμεινε επτά λεπτά στο παρκέ στο πρώτο μέρος καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοβ ήταν πιο έτοιμος για ένα τέτοιο ντέρμπι. Πήρε περισσότερο χρόνο στο δεύτερο μέρος, καθώς ο Ολυμπιακός κυνηγούσε στο σκορ και ο Σέρβος "δεινόσαυρός" του δεν μπορούσε να ακολουθήσει το πιο γρήγορο τέμπο, είχε καλές στιγμές, είχε όμως και μερικές πολύ άσχημες. Αν είναι ένα το στοιχείο που του λείπει αυτή τη στιγμή και "πληγώνει" τους Πειραιώτες, είναι το πείσμα. Το έβγαλε σε μια φάση στο πρώτο μέρος απέναντι στον Χάινς, δεν το είδαμε πλην ελάχιστων εξαιρέσεων στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του: 2/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/6 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 κόψιμο, 2 λάθη, 9 ranking σε 20:21

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ