EUROLEAGUE

Τόμιτς: "Χάσαμε ριμπάουντ και δεν τρέξαμε"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Μίλαν Τόμιτς, Τζέιμς Μακλίν και Γιάνις Στρέλνιεκς, μίλησαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού για τα αίτια της ήττας από τον Παναθηναϊκό.

Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού υπήρχε μεγάλη απογοήτευση, τόσο για την κακή εμφάνιση, όσο και για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Ο Μίλαν Τόμιτς δήλωσε πως δυσκόλεψε τους Πειραιώτες η άμυνα με αλλαγές του "τριφυλλιού", τα χαμένα ριμπάουντ, αλλά και το γεγονός πως οι Πειραιώτες δεν έτρεξαν. Έδωσαν την δική τους εξήγησε οι Γιάνις Στρέλνιεκς και Τζαμέλ Μακλίν.

Ο Μίλαν Τόμιτς δήλωσε τα εξής: "Έχω πολλές εξηγήσεις γιατί όλα τα επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού έγιναν καλάθια, εμείς σκοράραμε μόλις δύο πόντους από τα επιθετικά, σίγουρα πολύ χαμηλό ποσοστό είχαμε στο δίποντο και δεχτήκαμε εύκολα καλάθια, ειδικά όταν η μπάλα ήταν στον αέρα. Μετά από αυτό σκόραραν πάλι. Πιστεύω ότι μόνο μία στιγμή μπήκαμε στο παιχνίδι που γυρίσαμε το σκορ αλλά το τρίποντο του Ρίβερς στο τέλος του δεκαλέπτου ήταν καθοριστικό. Στο τέταρτο δεκάλεπτο προσπαθήσαμε στην αρχή αλλά στο τέλος δεν έγινε τίποτα. Η άμυνα με τις αλλαγές του Παναθηναϊκού μας δυσκόλεψε για ακόμα μία φορά, όταν μπήκαμε μέσα βρήκαμε σκορ από Μιλουτίνοφ και Μακλίν.

Η άμυνα με τις αλλαγές μας δυσκόλεψε, προσπαθήσαμε να προσαρμοστούμε. Οι γκαρντ πρέπει να είναι πιο επιθετικοί και δημιουργικοί, όχι μόνο να σκοράρουν αλλά και να δημιουργούν. Αν δεν έχεις πρώτη πάσα να ανοίξεις στον αιφνιδιασμό, να παίξεις καλή άμυνα, δεν δημιουργείς. Αυτό οφείλεται στην ταχύτητα, και σε όλο το γήπεδο και σε μισό γήπεδο. Στο μπάσκετ πρέπει να αλλάζεις ρυθμό στην επίθεση γιατί τότε προσαρμόζεται η αντίπαλη άμυνα επάνω σου. Για τον Βασίλη δεν μπορώ να πω πότε θα γυρίσει, είναι καλύτερα, περιμένουμε αυτή την εβδομάδα να δούμε πως είναι.

Ο Βασίλης σίγουρα μας λείπει γιατί μπορεί να δημιουργήσει και να σκοράρει αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να δεχόμαστε τις ευθύνες, είμαστε μεγάλοι άνθρωποι, χάσαμε, πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και να προχωρήσουμε. Και ο Ρόμπερτς είχε δύο συνεχόμενους τραυματισμούς είναι εκτός ρυθμού, μπορεί να δημιουργήσει, όχι να κάνει το ρόλο του Βασίλη.

Ο Στρέλνιεκς μπορεί να κάνει το ίδιο και σήμερα ήταν πολύ καλός αλλά με έναν παίκτη δεν μπορείς να πάρεις το ματς. Αύριο θα πρέπει να αναλύσουμε τα πράγματα, το κεφάλι μετά από τέτοιες ήττες δεν πρέπει να είναι πολύ σκυμμένο".

Στρέλνιεκς: "Έχουμε επιθετικό πρόβλημα"

Ο Λετονός γκαρντ δήλωσε πως: "Έχουμε επιθετικό πρόβλημα στα τελευταία ματς και πρέπει να βελτιωθούμε. Θα το καταφέρουμε μόνο μέσα από την προπόνηση. Χάσαμε αρκετά ριμπάουντ στην άμυνα και για ακόμη μία φορά δεν τρέξαμε στον αιφνιδιασμό. Δεν χάθηκε τίποτα. Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να πω πως υπήρχε πίεση, πάντα έχεις μεγάλη επιθυμία να νικήσεις σε αυτά τα ματς. Σίγουρα μας λείπει ο Σπανούλης, είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι".

Μακλίν: "Ειλικρινά, δεν ξέρω τι να πω"

Ο Τζαμέλ Μακίν από την πλευρά του σχολίασε: "Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω. Όλοι είμαστε απογοητευμένοι. Αυτό που έχω να πω είναι πως θα βελτιώσουμε την εικόνα μας μόνο μέσα από την προπόνηση. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Χάσαμε ριμπάουντ πολλά, δεν βάλαμε πάλι πόντους στην επίθεση. Πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Όλα θα γίνουν μέσα από την προπόνηση. Μην ρωτάτε πολλά, θα πάρετε τις ίδιες απαντήσεις".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ