EUROLEAGUE

Το πεταχτάρι, τα τρίποντα και το μαστίγιο

Το πεταχτάρι, τα τρίποντα και το μαστίγιο

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ζει το δικό του όνειρο... Και γυρνώντας πίσω στο χρόνο, θυμάται πού βρισκόταν και τι έχει κρατήσει στη μνήμη του από τα προηγούμενα φάιναλ φορ του Ολυμπιακού...

Στα 21 του χρόνια, ο Βασίλης Τολιόπουλος ζει ένα όνειρο... Ζει αυτό που ήθελε να του συμβεί πριν από μερικά χρόνια, όταν παρακολουθούσε τους ήρωές του στα παρκέ.

Πλέον, είναι άλλο ένα παιδί που μεγάλωσε, αγωνίζεται στο πλάι των σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και την Πέμπτη το απόγευμα στην Sinan Erdem πήρε... μυρωδιά από final four. Εκανε προπόνηση, είδε πως είναι η διαδικασία της ανοιχτής προπόνησης, έδωσε συνεντεύξεις, αντάμωσε δεκάδες δημοσιογράφους και κάμερες, έζησε ένα μικρό κομμάτι της γιορτής του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Σπύρος Καβαλιεράτος

Και απολάμβανε κάθε στιγμή... Ισως στα ματς της Παρασκευής και της Κυριακής να μην αγωνιστεί καθόλου, αλλά θα είναι στη 12αδα, θα κάνει προθέρμανση, θα δει το γεμάτο γήπεδο, την παρουσίαση, όλα αυτά που μόνο από την τηλεόραση είχε δει μέχρι στιγμής. Λογικό.

Ας γυρίσουμε όμως πίσω να δούμε τι έκανε ένας πρωτάρης σε final four στις προηγούμενες κατακτήσεις της EuroLeague από τον Ολυμπιακό... Τα διηγείται μόνος του, με εξαίρεση το final four της Ρώμης, που δεν είναι ακριβώς... διήγηση, αλλά υπόθεση.

1997 στη Ρώμη: "Ημουν 1 έτους, κάπου στο κρεβατάκι μου στο σπίτι στον Ταύρο".

2012 στην Πόλη: "Με 7 φίλους μου βλέπαμε τον τελικό στο σπίτι μου. Κι όταν άρχισε η ανατροπή δεν κινηθήκαμε από τη θέση μας για να μην χαλάσει το γούρι... Μέχρι τέλους μείναμε καρφωμένοι και όταν έβαλε καλάθι ο Πρίντεζης έγινε ο κακός χαμός. Φωνάζαμε και αγκαλιαζόμασταν".

2013 στον Λονδίνο: "Τον ημιτελικό δεν τον παρακολούθησα. Τότε έπαιζα στα εφηβικά του Πανιωνίου και είχαμε αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Πάτρα κι έτσι δεν έχω εικόνα. Είδα βέβαια σε βίντεο την ντρίμπλα του Σπανούλη, το μαστίγιο και την άλλη μέρα ήθελα να το κάνω κι εγω. Στον τελικό προλάβαμε να επιστρέψουμε στην Αθήνα και τον είδα στο σπίτι μου στον Ταύρο. Στα 5 τρίποντα του Βασίλη, είχα σηκωθεί και φώναζα".

Εξτρα... ερώτηση για το 2015, με τον Βασίλη να στέκεται στον ημιτελικό..

2015 στη Μαδρίτη: "Στον ημιτελικό ήμουν με τον Λαρεντζάκη στο σπίτι μου στη Ρόδο και βλέπαμε τον ημιτελικό... Στα τρίποντα του Σπανούλη και στην ανατροπή δεν σταμάτησα να φωνάζω. Τον τελικό τον είδαμε στο ξενοδοχείο του προέδρου του Κολοσσού".

Σύνοψη. Τι ξεχωρίζει απ' όλα αυτά; "Το καλάθι του Πρίντεζη, τα 5 τρίποντα του Σπανούλη, τα μαστίγιο του Βασίλη με την ΤΣΣΚΑ". Και; "Ελπίζω να γίνω κι εγώ μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Οπως μας έχεις πει και ο αρχηγός, ποτέ δεν ξέρεις αν θα ξαναβρεθείς σε final four. Είναι μια ευκαιρία ζωής".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ