EUROLEAGUE

Το "ευχαριστώ" του Σφαιρόπουλου

Το "ευχαριστώ" του Σφαιρόπουλου
EUROKINISSI

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε πώς ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα (15/3, 21:00), ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συμπαραστέκονται στην οικογένειά του έπειτα από τον "χαμό" του πατέρα του, Σάββα. Τι είπε για τον Κώστα Παπανικολάου...

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα (15/3, 21:00) άνοιξε μία μη μπασκετική... παρένθεση, ώστε να ευχαριστήσει όσους είναι στο πλευρό της οικογένειάς του μετά τον θάνατο του πατέρα του, Σάββα.

Ο πατέρας του προπονητή του Ολυμπιακού και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των "ερυθρολεύκων", Σάββας Σφαιρόπουλος "έφυγε" από την ζωή την Τρίτη (13/3) και ο Έλληνας κόουτς είπε πως "θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου και της οικογένειάς μου σε όσους συμπαραστέκονται στο πένθος μας".

"ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΠΡΙΝΤ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ"

'Οσον αφορά το παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής της EuroLeague τόνισε πως "έχουμε μία δύσκολη αποστολή. Η Μπαρτσελόνα μετά την αλλαγή προπονητή είναι πολύ διαφορετική κυρίως με την ψυχολογία της. Με την κατάκτηση του Copa del Rey έχει ανέβει η ψυχολογία της. Έχουν αλλάξει πολλά στοιχεία κυρίως στην ταχύτητα εκτέλεσης. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να αναχαιτίσουμε τον γρήγορο ρυθμό της. Παίζει πολύ γρήγορα και στο σετ παιχνίδι. Δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούμε από τις απουσίες, γιατί η Μπαρτσελόνα έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά. Από την δική μας πλευρά περιμένω από όλους τους παίκτες να συνεχίσουν να είναι συγκεντρωμένοι, να κάνουν όσα πρέπει στο γήπεδο και να παλεύουν για κάθε κατοχή. Έχουν μείνει πέντε σημαντικά παιχνίδια, όχι πως τα προηγούμενα δεν ήταν. Σε αυτό το σημείο πρέπει να κάνουμε το τελικό σπριντ. Η EuroLeague είναι ένας μαραθώνιος και ακόμα και στον μαραθώνιο τα τελευταία μέτρα πρέπει να τα κάνεις σπριντ. Πρέπει να ανεβάσουμε τον ρυθμό μας".

Για το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα δεν έχει να χάσει κάτι, είπε: "Οι ομάδες που παίζουν ελεύθερα και δεν έχουν πίεση είναι πιο εύκολο να κάνουν μία έκπληξη. Χωρίς πίεση μπορείς να σουτάρεις από τα 9 μέτρα π.χ και να ευστοχήσεις. Είναι πολύ επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα χωρίς πίεση. Έχει πολλά γκαρντ που έχουν βγει μπροστά με τον τρόπο παιχνιδιού τους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να σταματήσουμε τα γκαρντ της, αλλά και τους ψηλούς της, όπως είναι ο Οριόλα και ο Τόμιτς που μπορούν να σκοράρουν και να δημιουργήσουν. Πρέπει να παίξουμε καλή προσωπική και ομαδική άμυνα".

Για τον Κώστα Παπανικολάου ανέφερε πως "θα γίνει ακόμα ένα τεστ, αλλά στην προπόνηση θα ξέρουμε. Μάλλον θα είναι εκτός".

Επίσης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το αν χρησιμοποιεί τα σχήματα με τους τρεις γκαρντ λόγω του τραυματισμού του Παπανικολάου ή λόγω της απόκτηση του Μπόμπι Μπράουν: "Και τα δύο. Μας έλειπε ο Παπανικολάου. Οπότε είχαμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε πιο χαμηλά σχήματα. Οι παίκτες είναι ικανοί να παίξουν μαζί. Μας πήγε καλά το διάστημα με τους τρεις κοντούς. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, όχι ότι τα τριάρια μας δεν μπορούν να απειλήσουν. Η ταχύτητα είναι μεγαλύτερη. Οπότε είμαι ευτυχής που έχω πλούσιο υλικό και μπορώ ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιώ ό,τι χρειάζεται για το καλό της ομάδας".

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για το αν ένας προπονητής μπορεί να ελέγξει το πότε η ομάδα του θα κάνει... κοιλιά: " Είναι μία καλή ερώτηση. Το φορμάρισμα ενός αθλητή είναι θέμα προπονητικής, εργομετρικών αποτελεσμάτων και άλλων παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή του. Το να πετύχεις το φορμάρισμα μίας ομάδας δεν είναι εύκολο, γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ των ατομικών και των ομαδικών αθλημάτων. Επίσης, δεν είναι εύκολο να λέμε πως όταν έχεις μεγάλη επιβάρυνσης, επιβαρύνεσαι. Είναι λογικό αυτό. Προσπαθούμε προς το τέλος εμείς οι προπονητές να έχουμε έτοιμη την ομάδα. Όσο περνάει ο καιρός και υπάρχει επιβάρυνση, πρέπει να ελαττώσουμε το πρόγραμμά μας για να είναι φρέσκοι οι παίκτες. ΄Όταν υπάρχουν πολλά παιχνίδια και τραυματισμοί, δεν μπορείς να το κάνεις. Αυτό έγινε σε εμάς τον Ιανουάριο. Δεν έγινε εσκεμμένα. Είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν. Εμείς θέλουμε να έχουμε σταθερότητα και σε γενικές γραμμές τα έχουμε καταφέρει, αν εξαιρέσουμε αυτό το σημείο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ