EUROLEAGUE

Τα (σερβικά) φώτα στον Ποκουσέφσκι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΤΡΙΚΑΛΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Novosti εντυπωσιάστηκε από την παρουσία του Αλεξέι Ποκουσέφσκι στο Μόναχο, κι εν συνεχεία παρουσίασε το μεγάλο ταλέντο του Ολυμπιακού.

Το όνομα του Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι από αυτά που ακούγονται όλο και περισσότερο από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν 17χρονο γκαρντ/φόργουορντ, με ύψος που φτάνει στα 2μ11. Τα ραντάρ των "ερυθρολεύκων" τον εντόπισαν πριν από μια τριετία, τον έφεραν στα μέρη μας.

Από την Πρίστινα, στην Ποντγκόριτσα, στο Βελιγράδι, στο Νόβι Σαντ κι από εκεί στην Αθήνα. Αυτή είναι η διαδρομή που ακολούθησαν οι γονείς του τις τελευταίες δύο δεκαετίες, με την ελληνική πρωτεύουσα να μοιάζει σαν... παράδεισο για την οικογένειά τους. Με το κίνητρο της παρουσίας του Αλεξέι στον Ολυμπιακό βεβαίως.

Ο ταλαντούχος γκαρντ/φόργουορντ ξεχώρισε με την παρουσία του στην EuroLeague των μικρών στο Μόναχο, πριν από τρεις εβδομάδες. Εκεί όπου είχε 10 πόντους, 4.7 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα κατά μέσο όρο. " Τώρα είναι η ώρα για δουλειά και μάθηση", δήλωσε ο ίδιος στη Novosti , όπου κλήθηκε να μιλήσει γι αυτά που έχει στο μυαλό του για το μέλλον. Παραδέχθηκε μάλιστα πως " δεν ξέρω πως με ανακάλυψε ο κ. Νίκος Κεραμέας. Το μόνο που ξέρω είναι ότι την πρώτη φορά που με είδε, πήγε στους γονείς μου και τους μίλησε για μένα. Μου έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη, δεν έδωσαν απλά υποσχέσεις ή κάτι. Μου είπαν ότι θα πάρω όσες ευκαιρίες αξίζω για να παίξω".

Η ιστορία του έχει μεγάλο ενδιαφέρον δεδομένου ότι μιλάμε για ένα παιδί που σε πολύ μικρή ηλικία μπήκε στη διαδικασία να αφήσει τη χώρα του, να μετακομίσει στην Ελλάδα για να παίξει μπάσκετ και να μπει από νωρίς σε... επαγγελματική λογική. Σε αυτό φυσικά μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι γονείς του, οι οποίοι " προσπαθούν να κάνουν εμένα και τον αδελφό μου να νιώθουμε άνετα. Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν πιο παλιά, έκαναν τα πάντα για να αισθανθούμε ότι ζούμε μια φυσιολογική παιδική ηλικία. Κι όταν αποφάσισα να έρθω στον Ολυμπιακό, με στήριξαν, ήταν στο πλευρό μου. Κι έτσι, τώρα είναι μαζί μου στην Αθήνα".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ