EUROLEAGUE

Τα σενάρια της κατάταξης: Από δεύτερος έως τέταρτος ο Ολυμπιακός

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs μετά τη νίκη επί της Αναντολού Εφές. Το μόνο που μένει είναι να μάθει τη θέση του στην τελική κατάταξη, αφού μπορεί να τερματίσει από δεύτερος μέχρι τέταρτος.

Η εντός έδρας νίκη επί της Αναντολού Εφές "κλείδωσε" το πλεονέκτημα έδρας για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα διεκδικήσει στο ΣΕΦ την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου, γνωρίζοντας πως εφόσον προστατεύσει το "σπίτι" της, θα φτάσει μέχρι την Kombank Arena.

Αυτό που παραμένει υπό διαπραγμάτευση με δύο αγωνιστικές για το φινάλε της regular season είναι η τελική κατάταξη των "ερυθρολεύκων", οι οποίοι μπορούν να τερματίσουν από δεύτεροι έως τέταρτοι.

Αναλυτικά τα δεδομένα για κάθε ενδεχόμενο:

Δεύτερη Θέση

- Για να την πάρει, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κάνει μια νίκη παραπάνω από τη Φενέρμπαχτσε στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές. "Κλειδί" γι αυτό το σενάριο αποτελεί η επόμενη αγωνιστική, αφού οι "ερυθρόλευκοι" δοκιμάζονται εκτός έδρας από την Ουνικάχα Μάλαγα, ενώ η τουρκική ομάδα αντιμετωπίζει τη Χίμκι -που "καίγεται" για τη νίκη.

Τρίτη Θέση

- Με μία νίκη, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να πέσει κάτω από την τριάδα. Αν δεν καταφέρει να κερδίσει κάποιο από τα δύο τελευταία παιχνίδια, θα πρέπει να ισοβαθμήσει είτε μόνο με τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε τόσο με την ισπανική ομάδα όσο και με τον Παναθηναϊκό Superfoods. Πράγμα που σημαίνει πως σε περίπτωση που κάνει το 0/2, θέλει είτε το απόλυτο των αντιπάλων του είτε μία ήττα των "πρασίνων".

Τέταρτη Θέση

- Το μοναδικό σενάριο για να πέσει στην τέταρτη θέση είναι να μην κερδίσει κάποιο από τα δύο επόμενα παιχνίδια με Ουνικάχα Μάλαγα (εκτός) και Ζάλγκιρις και την ίδια ώρα η Ρεάλ Μαδρίτης κάνει επίσης το 1/2 ή το 0/2, αλλά κι ο Παναθηναϊκός Superfoods το 2/2. Σε αυτή την περίπτωση, οι "ερυθρόλευκοι" θα βρεθούν ισόβαθμοι με το "τριφύλλι" (στις 19 νίκες), αλλά θα βρεθούν από κάτω αφού μειονεκτούν (λόγω διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ