EUROLEAGUE

Τα μεγαλύτερα σερί εκτός έδρας ηττών του Ολυμπιακού

Τα μεγαλύτερα σερί εκτός έδρας ηττών του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει και περισσότερα από 4 σερί εκτός έδρας παιχνίδια στην EuroLeague. Κανένα όμως σερί του παρελθόντος δεν είχε τόσο άσχημη γεύση όσο το φετινό.

Μοιάζει οξύμωρο, αλλά σε μία σεζόν που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 5η θέση της κατάταξης στην EuroLeague με 13 νίκες σε 20 αγώνες, οι ήττες έχουν επισκιάσει σχεδόν ό,τι καλό έχει κάνει σε αυτούς τους τέσσερις μήνες. Κι αυτό διότι οι περισσότερες από αυτές τις ήττες συνοδεύτηκαν από μεγάλες διαφορές και αρνητικές επιδόσεις σε επίπεδο παραγωγικότητας. Η χθεσινή στο Βελιγράδι δεν έσπασε κάποιο ρεκόρ. Ήταν όμως η τέταρτη συνεχόμενη μακριά από τον Πειραιά και αυτό από μόνο του αποτελεί λόγω έρευνας...

Ποια είναι τα ευρήματα αυτής; Κατ’ αρχάς, η τελευταία φορά που οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια στη σειρά ήταν πριν από δύο χρόνια. Τη σεζόν 2015-16 για την ακρίβεια, όταν ο Ολυμπιακός είχε ολοκληρώσει την κανονική περίοδο με 8-2, ωστόσο έκανε καταστροφικό Top 16, κατά το οποίο έχασε έξι συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια από Ζαλγκίρις, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Μπάμπεργκ και Χίμκι κατά σειρά. Τους τέσσερις εξ αυτών των αγώνων ο Ολυμπιακός τους είχε χάσει με διψήφια διαφορά πόντων, ενώ ολοκλήρωσε το Top 16 με απολογισμό 6-8 και φυσικά έμεινε εκτός playoffs.

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει υποστεί πέντε φορές στο παρελθόν τέσσερις ή περισσότερες εκτός έδρας ήττες στην EuroLeague. Η πρώτη, χρονικά, καταγράφηκε τη σεζόν 2005-06 και ήταν η χειρότερη των “ερυθρόλευκων” στην διοργάνωση, τόσο εκτός έδρας, όσο και συνολικά. Οι Πειραιώτες είχαν εκείνη την χρονιά συνολικό απολογισμό 4-10 και 1-6 μακριά από το ΣΕΦ, με τις έξι ήττες να σημειώνονται μάλιστα στη σειρά, από Ρεάλ, Παρτιζάν, Εστουντιάντες, Κλιμάμιο Μπολόνια, Πρόκομ και Εφές Πίλσεν.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / CRVENA ZVEZDA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η επόμενη σεζόν ( 2006-07) δεν πήγε και πολύ καλύτερα εκτός έδρας για τον Ολυμπιακό, που είχε συνολικά 3-9 και έχασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έξι συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από το ΣΕΦ. Το σερί άρχισε στην πρεμιέρα της κανονικής περιόδου (στη Βαρκελώνη), συνεχίστηκε στις έδρες της Λιέτουβος Ρίτας, της Τσιμπόνα, της Μακάμπι, της Εφές και ολοκληρώθηκε στην Πολωνία απέναντι στην Πρόκομ. Ο Ολυμπιακός έσπασε το σερί την τελευταία αγωνιστική στο Μιλάνο.

Δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε και το τρίτο σερί 4+ ηττών εκτός έδρας. Σημειώθηκε τη σεζόν 2007-08, όταν ξεκίνησε την κανονική περίοδο με τέσσερις διαδοχικές ήττες σε Λιουμπλιάνα, Μόσχα, Σιένα και Βιτόρια κατά σειρά. Το επόμενο 0-4 στην EuroLeague καταγράφηκε τη σεζόν 2011-12. Και εκείνη τη χρονιά οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν την κανονική περίοδο δίχως να πετύχουν νίκη στους πρώτους τέσσερις εκτός έδρας αγώνες τους με Μπιλμπάο, Κάχα Λαμποράλ, Καντού και Φενέρμπαχτσε. Το τέλος της σεζόν, πάντως, τους είχε βρει πρωταθλητές Ευρώπης!

Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια μέχρι να χάσει ξανά πάνω από τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας ο Ολυμπιακός. Το “τρέχων” 0-4, πάντως, μοιάζει ακόμα χειρότερο από το 0-6 που είχε τη σεζόν 2015-16. Ο λόγος; Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχασε τα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια της με διαφορά 19,2 διαφορά κατά μέσο όρο! Σε κανένα από τα προηγούμενα μεγάλα αρνητικά σερί δεν πλησίασε καν αυτό το νούμερο...

Ο Ολυμπιακός εκτός έδρας στην EuroLeague

Τα μεγαλύτερα σερί εκτός έδρας ηττών του Ολυμπιακού

Photo credits: eurokinissi.gr

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ