EUROLEAGUE

Τα δεδομένα με τον τραυματισμό του Σπανούλη

Τα δεδομένα με τον τραυματισμό του Σπανούλη

Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα με τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη στο αριστερό του γόνατο. Ο λόγος που έχει πάρει σερί φορές παράταση η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Είναι λογικό να προκαλεί προβληματισμό η συνεχόμενη παράταση που παίρνει η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην αγωνιστική δράση, ο οποίος από τις αρχές Οκτώβρη ταλαιπωρείται με το αριστερό του γόνατο. Το θέμα, βέβαια, είχε ξεκινήσει από τις 26 Σεπτεμβρίου, όταν και έγινε γνωστό πως δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στην Κωνσταντινούπολη, μη συμμετέχοντας στο τουρνουά προετοιμασίας κόντρα σε Μπεσίκτας, Γκαζιαντέπ και Γαλατάσαραϊ, λόγω τενοντίτιδας στο συγκεκριμένο σημείο.

Τελευταία του συμμετοχή στις 4 Οκτωβρίου στην Λάρισα

Ακολούθως, ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στις προπονήσεις και στους αγώνες του Ολυμπιακού, συμμετέχοντας στην αναμέτρηση κόντρα στον ΓΣΛ στην Λάρισα, για το Κύπελλο Ελλάδας, η οποία διεξήχθη στις 4 Οκτωβρίου, με τους Πειραιώτες να επικρατούν με +30 (67-97). Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" δεν εμφανίζεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σημειώνοντας 7 πόντους στο ματς. Λίγες μέρες μετά, στις 6 Οκτωβρίου, αποχωρεί από την προπόνηση της ομάδας πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό, αισθανόμενος πόνους στο αριστερό γόνατο (εμφανίζονται ενοχλήσεις κατά την διάρκεια άλματος και τρεξίματος). Η γνωμάτευση αναφέρει "οστεοχονδριτιδας κνημιαίου κυρτώματος" και τίθεται νοκ-άουτ από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στο "τριφύλλι" στο ΣΕΦ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Βασίλης Σπανούλης θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε περίπου 10 μέρες, είναι δεδομένη η απουσία του από την πρεμιέρα κόντρα στην Μπασκόνια, όλοι αναμένουν την επιστροφή του κόντρα στην Μάλαγα στο ΣΕΦ, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης, μη μετέχοντας με την ομάδα στο κομμάτι με τις επαφές. Μία μέρα πριν το ματς, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενημερώνει πως η ομάδα του θα αγωνιστεί απέναντι στην Ουνικάχα οριστικά δίχως τον αρχηγό της.

Ατομικό πρόγραμμα και ο στόχος του να γυρίσει όταν θα είναι 100% έτοιμος

Τα δεδομένα με τον τραυματισμό του Σπανούλη

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ζει και να λειτουργεί χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα, όσο και στην EuroLeague. Ο 35χρονος γκαρντ απουσιάζει τόσο από το ματς κόντρα στην Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (24/10), όσο και από την αναμέτρηση απέναντι στην Χίμκι (26/10), αν και υπήρχαν πιθανότητες να δούμε την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση στο συγκεκριμένο ματς απέναντι στους Ρώσους του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, σε ερώτηση για την κατάσταση που βρίσκεται ο Λαρισαίος γκαρντ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έδωσε την εξής απάντηση: " Ο Σπανούλης συνεχίζει να κάνει ατομικό πρόγραμμα και ακόμα δεν έχει μπει σε προπόνηση με επαφές μαζί με την ομάδα. Είναι στο τελευταίο κομμάτι αποκατάστασης”, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να γυρίσει όταν θα είναι 100% υγιής και έτοιμος, δίχως βιασύνη.

Ο Βασίλης Σπανούλης απουσιάζει και από το ματς πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη στην Θεσσαλονίκη (29/10), ξεκουράζεται, συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα του και η λογική δείχνει πως θα πραγματοποιήσει την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, την ερχόμενη Παρασκευή στις 3 Νοεμβρίου. Άλλωστε, τότε, θα έχει συμπληρωθεί σχεδόν ένας μήνας (τελευταία του συμμετοχή στις 4 Οκτωβρίου κόντρα στον Φάρο) που θα βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης.

Όμως, η ενημέρωση αναφέρει πως ο Βασίλης Σπανούλης τέθηκε νοκ-άουτ και από την αναμέτρηση κόντρα στην Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, δημιουργώντας ερωτήματα και προβληματισμούς για την κατάσταση της υγείας του. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα θεραπείας, ενδυνάμωσης και αποκατάστασης, με την επιστροφή του λοιπόν να παίρνει νέα παράταση. Θα γυρίσει απέναντι στον Άρη στο Κύπελλο την Κυριακή (5/11); Αυτό θα φανεί στην πράξη.

Από την στιγμή που η ομάδα ρολάρει καλά, η επιστροφή του Σπανούλη παίρνει παράταση

Τα δεδομένα με τον τραυματισμό του Σπανούλη

Είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" καθησυχάζουν. Τόσο η ομάδα του Ολυμπιακού, όσο και ο Βασίλης Σπανούλης, έχοντας την περσινή εμπειρία και γνωρίζοντας πως η σεζόν είναι μεγάλη, κουραστική και απαιτητική, δεν θέλουν να ρισκάρουν, ούτε να λειτουργήσουν παράτολμα. Κοινός στόχος να επιστρέψει ο αθλητής στην αγωνιστική δράση όταν θα είναι 100% καλά, έχοντας ξεπεράσει στο απόλυτο τις ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο, ώστε να εκλείψει το ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης του.

Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων", ναι μεν είναι ένας παίκτης-θρύλος για την EuroLeague και ο φυσικός ηγέτης της ομάδας του Ολυμπιακού, αλλά παράλληλα δεν είναι και μικρό παιδί, έχοντας κλείσει τα 35 του χρόνια και χρειάζεται ειδική διαχείριση. Άλλωστε, τόσο οι παίκτες, όσο και οι προπονητές των Πειραιωτών, από την έναρξη της σεζόν φέτος, έχουν τονίσει επαναλλημένα στις δηλώσεις τους πως φέτος θα δώσουν μεγάλη βαρύτητα και σημασία στο κομμάτι της αποθεραπείας και της αποκατάστασης.

Από την στιγμή, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα λειτουργεί στην πράξη σωστά σαν ομάδα, ρολάρει καλά, έχει βρει ρυθμό και φέρνει θετικά αποτελέσματα, με τον Βασίλη Σπανούλη ναι μεν να είναι καλύτερα αλλά να μην έχει ξεπεράσει στο 100% το πρόβλημα του στο αριστερό γόνατο, οι Πειραιώτες, σε συνεννόηση με τον αρχηγό τους, θεωρούν σωστό να δίνουν έξτρα παρατάσεις στην επιστροφή του παίκτη στην αγωνιστική δράση, όταν και θα είναι απολύτως υγιής. Τα θετικά αποτελέσματα, αλλά και η γενική θετική αγωνιστική εικόνα τους, τους προσφέρουν χρόνο και την δυνατότητα να ξεκουράσουν τον αρχηγό τους, κινούμενοι με προσοχή στο πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης του, δίχως βιασύνη.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ