EUROLEAGUE

Συρίγος για το Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: "Στο κομμάτι της τακτικής αποδείχθηκε ανέτοιμος"

Συρίγος για το Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές: "Στο κομμάτι της τακτικής αποδείχθηκε ανέτοιμος"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 την βαριά ήττα του Ολυμπιακού από την Αναντολού Εφές, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός ήταν μία ομάδα χωρίς πλάνο που δε μπορεί να παίξει κανονικό μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ακόμα μία βαριά εντός έδρας ήττα, με την Αναντολού Εφές να επικρατεί εύκολα με 86-67 μέσα στο ΣΕΦ για την 7η αγωνιστική της EuroLeague. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 την ήττα και την εμφάνιση των "ερυθρόλευκων", τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έμοιαζε με μία ομάδα που αποδέχθηκε από νωρίς ότι δε μπορεί να παίξει κανονικό μπάσκετ και ήταν ανέτοιμος στο κομμάτι της πνευματικής προετοιμασίας.

"Κάθε βδομάδα, αρχίζουμε και τελειώνουμε με τα ίδια πράγματα" σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, για να συμπληρώσει: " Παίζεις με την Εφές. Έχεις να αντιμετωπίσεις το πιο δεμένο δίδυμο περιφερειακών στην Ευρώπη. Ξέρεις ότι όλα περιφέρονται γύρω από τους Λάρκιν και Μίτσιτς και στο πρώτο ημίχρονο το κοντέρ γράφει 32 πόντους με 12/15 σουτ. Αυτό σημαίνει ότι δεν σε ένιωσαν καν. Αυτό σημαίνει ότι ήσουν πλήρως απροετοίμαστος για να παίξεις κόντρα σε αυτή την ομάδα".

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε: " Δεν θα ακυρώσει κανείς την αντίδραση της τρίτης περιόδου. Δεν είναι λίγο να βγάζεις νεύρο και να μειώνεις μέχρι και τους εφτά. Όταν ξεκινάς να παίζεις από το 20ο λεπτό στην λογική "πάμε γερά με αυταπάρνηση, να ρίξω καμία μπουνιά, να πάρω κανένα επιθετικό ριμπάουντ, ουσιαστικά αποδέχεσαι ότι δεν έχεις πλάνο και δεν μπορείς να παίξεις κανονικό μπάσκετ.

Αν δούμε τις αντιμετωπίσεις του Ολυμπιακού μετά τα σκριν, υπάρχουν 47 διαφορετικές μορφές, γιατί γίνεται τυχαία. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο είναι εμφανέστατο. Επειδή συμβαίνει αυτό, όταν ο Ολυμπιακός βγάζει το νεύρο, την αυταπάρνηση, ο τρόπος που η Εφές διαχειρίζεται το ξέσπασμα του Ολυμπιακού δείχνει ότι ναι μεν έγινε υπερπροσπάθεια, αλλά σε αυτή τη κλίμακα. Πάλι στο κομμάτι της τακτικής και κατά συνέπεια στο κομμάτι της πνευματικής προετοιμασίας, ο Ολυμπιακός αποδείχθηκε ανέτοιμος. Γιατί η Εφές με τα απλά πράγματα πήρε τον έλεγχο και στο τέλος πήρε το παιχνίδι εύκολα και απλά.

Είναι αδύνατον σε τέσσερις συνεχόμενες φάσεις, ένα απλό σκριν που στήνει η Εφές για να γίνουν οι αλλαγές, να υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές αντιμετωπίσεις. Δεν γίνεται να ρισκάρεις για κλέψιμο στην κορυφή της ρακέτας και να αφήνεις την ομάδα σου να παίζει πέντε εναντίον τριών. Η αντίδραση του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο είναι κυρίως ζήτημα εγωισμού, συν την άγνοια κινδύνου που δείχνουν κάποιοι Αμερικανοί".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Ο Ολυμπιακός καλείται να μονταριστεί, να ενσωματώσει παίκτες και να βρει βασική φιλοσοφία. Άλλος θα σταθεί στην εικόνα της τρίτης περιόδου. Το έχουμε ξαναδεί και θα το ξαναδούμε. Οι παίκτες αυτό μπορούν αυτό παίζουν. Είναι τα υπόλοιπα που οδηγούν τον Ολυμπιακό σε αυτή την εικόνα. Ψάχνει να βρει ένα σημείο αναφοράς, ένα σημείο επαφής, μία αφετηρία μετά την 7η αγωνιστική".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ